Sist oppdatert 14. september, kl. 06:48

Informasjon vedrørende coronavirus

4 Jerusalem
6 Dodehavet
9 Granateple

Høsttur til Israel

Avreisedato

25.09.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

23 950,-

Fulltegnet

Høsttur til Israel

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve "landet der det skjedde, skjer og skal skje" som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har lyst på en opplevelsesferie, se og oppleve nye steder? Da er dette turen for deg! I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder.

På denne turen får du blant annet oppleve Middelhavsområdet med Cæsarea og Atlit, Karmelfjellet, Golanhøydene, Galilea med Gennesaretsjøen, Jordandalen og Jordanelven, Jeriko, Masada, Dødehavet, Jerusalem. En uforglemmelig tur!

Dag 1

Onsdag 25. september: Reisedag

Vi reiser fra Kristiansand kl 0700 med Norwegian og bytter fly i Oslo.På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Tel Aviv.

Dag 2

Torsdag 26. september: Cæsarea, Atlit, Karmel

Etter frokost kjører vi nordover på Sharonsletten, stopper i Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi skal se det praktfulle romerske teateret og prøve akustikken. Noen kilometer sør for Haifa ligger Atlit hvor overlevende fra holocaust ble internert da britene ikke ville slippe dem inn i landet. Mange greide å flykte og vi følger i deres fotspor ( i bussen ) opp på Karmel fjellet før vi fortsetter til Muhraqa (hvor profeten Elia kjempet med Baal’s profeter og bad om regn over landet). Passer det med tiden spiser vi lunsj i en druserkafè på Karmel. På ettermiddagen ankommer vi Kibbutz Merom Golan hvor vi skal bo to netter.

Dag 3

Fredag 27. september: Misgavv Am, Banjas, Tårenes dal

Dagens første stopp blir ved kibbutz Misgav Am hvor det var harde kamper under krigen med Libanon i 2006. Vi reiser videre til Cæsarea Fillippi – en av elven Jordans tre kilder,, og stedet der Peter kom med sin bekjennelse. Vi går langs elva og ned til fossen. Lunsjen spiser vi hos druserne på Golan. I Tårenes dal får vi høre om hva som skjedde her under Yom Kippur krigen i 1973, før vi kjører opp på Har Bental nær den Syriske grensen ved Quneitra. Vi får en fin utsikt mot Hermonfjellet som basen for et interessant velferdsprosjekt som drives av israelske soldater. Dette vil vi få mer informasjon om.

Dag 4

Lørdag 28. september: På og rundt Gennesaretsjøen

Vi forlater Golanhøydene og kibbutz Merom Golan og vårt første stopp denne dagen er Saligprisningsfjellet hvor Jesus holdt Bergprekenen. Derfra går vi ned åssiden til stedet som heter Tabgha, til Brødunderkirken hvor vi minnes Jesu under her. Nede ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Genesaretsjøen, ligger Peterskirken. Etter et besøk i Jesu egen by, Kapernaum, tar vi til kibbutz Ein Gev. Vi tar lunsjen her og på menyen står Petersfisk ( inkludert). Fra Ein Gev tar vi båten over til Tiberias. På veien til hotellet ved Genesaret sjøen gjør vi en stopp i Magdala hvor Maria Magdalena kom fra.

Dag 5

Søndag 29. september: Nasaret, Gilboa, Sippori, Sachne

Dagen starter i Zippori – en by som Jesus var ofte i. I Nasaret besøker vi stedet hvor engelen kom til Maria og utsiktsplassen over Izraeel sletten, der hvor folkemengden ville styrte Jesus utfor klippene etter han hadde talt I synagogen. Vi går en bit av Gospel trail ned fra fjellet, blir plukket opp av bussen og kjører over Gilboa fjellet hvor Saul og sønnene hans ble drept av filistrene. I Sakne eller Gan haShlosha bader vi i varme kilder som året rundt holder 27 grader.

Dag 6

Mandag 30. september: Jeriko, Qasr el Yehud, Wadi kelt

Vi forlater Galilea og kjører ned gjennom Jordandalen og ved den sørlige delen av Jordanelva besøker vi Qasr El Yehud, stedet der Jesus ble døpt. Vi stopper i Jeriko som er den eldste og lavest beliggende byen på jordens overflate. Her skal vi se Eliaskilden og morbærtreet. I den barmhjertige Samaritans fotefar skal vi gå nedre del av Wadi Kelt som går fra Jerusalem til Jeriko. Vi gjør et besøk i St. George klosteret hvis det er åpent. En ny uforglemmelig dag ligger foran oss.

Dag 7

Tirsdag 1. oktober: Ein Gedi, Masada

Vi besøker Massadafjellet hvor guiden forteller om historien både fra Herodes den store sin tid og ikke minst fra år 70 da 960 seloter forskanset seg her i tre år etter at Jerusalem og landet for øvrig hadde måttet bøye seg for den romerske makt. Etter besøket her skal vi gå Nahal David til ”Kjærlighetsgrotten” og Shulamit fossen. Resten av dagen slapper vi av ved hotellet eller vi flyter litt i Dødehavet.

Dag 8

Onsdag 2. oktober: Oljeberget, Getsemane, Ramat Rachel, Gravhagen

Så begynner oppstigningen til Jerusalem, fra 400 m under til 800 m over havet. Ingen reiser fra Jerusalem uberørt. Vi kjører til toppen av Oljeberget. I Jesu fotspor drar vi inn i den hellige byen ved å vandre ned Palmesøndagsstien, stoppe ved Dominus Flevit, kirken som er bygget på stedet hvor Jesus gråt over byen. Derfra går vi videre ned til Getsemanehagen for å minnes Jesu kamp her. Dagen avsluttes med en nattverdstund i Gravhagen (Gordons Golgata). Dette blir en dag med store og varierte opplevelser før vi inntar hotellet og spiser middag. Kanskje vi tar en tur ned i gågata Ben Yehuda eller Mamilla gaten på kvelden for en kaffekopp.

Dag 9

torsdag 3. oktober: Gamlebyen, TUnnel, Yad Vashem

Vi går inn i gamlebyen og til Bethesdadam som ligger like innenfor Stefanusporten eller Løveporten som den også kalles. St. Anna-kirkens fantastiske akustikk tester vi med en firstemt a-capella. Vi skal så gå Via Dolorosa som starter ved Gabbata utenfor Antonia-borgen og vi stopper ved noen av stasjonene underveis. Vi skal også til Klagemuren, eller Vestmuren som jødene vanligvis kaller den, et hovedsted for jøders bønnesamlinger. Fra Vestmuren går vi gjennom den hasmoneiske tunnelen som ender på Via Dolorosa. Vi kjører til Vest-Jerusalem og på vestsiden av Herzlhøyden i utkanten av byen ligger Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket og museum for de seks millioner jøders liv som gikk tapt under Holocaust.

Dag 10

Fredag 4. oktober: Jerusalem, Davidson senter

Vi spaserer fra hotellet til Davidson Senter og så til Davidsbyen hvor vi går gjennom Warrens Shaft og ned til Gihon Kilden hvor Salomo ble salvet til konge. De som vil vandre gjennom Hiskiatunnellen til Siloadammen går det. Vi må ha med lommelykt og sko som tåler vann. Deretter spaserer de som vil gjennom Herodestunnelen opp til Tempelmuren.

Dag 11

Lørdag 5. oktober: Hjemreisedag

Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Vi sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang.

Avreise fra Tel Aviv kl 2025 med ankomst Gardermoen kl 0050 natt til søndag. Det blir overnatting på Gardermoen. Dersom du ønsker at vi skal bestille dette for deg, så ta kontakt.

21 Magdala
20 Jaffa
19 Tel Aviv
16 Sakne
13 Humus
11 Yad Vashem
2 Jerusalem

Priser og betingelser

Pris fra 23 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 8.690,-

Flytider.
Det er for tidlig ennå til å få bekreftet flyseter for høsten 2019.
Så snart flybilletter er bekrefter sender vi ut oppdatert brosjyre/informasjon til de påmeldte.

Bosteder
25 - 26/9 Metropolitan Hotel, Tel Aviv
26 - 28/9 Merom Golan Hotel
28 - 30/9 Sea of Galilee Hotel, Tiberias
30/9 - 2/10 Kibbutz Ein Gedi, Dødehavet
2 - 5/10 Prima Kings, Jerusalem,
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller.

Vi har begrenset antall plasser på turen. Prisen er basert på 20 betalende deltakere. På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Prisene er gitt på gjeldende tariffer og valutakurser (pr. september 2018). Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen. Vi tar også forbehold om endringer i valutakurser, devaluering, uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende. Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Kristiansand til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter (kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på gode turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Kibbutz Ein Gev i Galilea
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 105 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
25. september Kristiansand - Oslo 0700 0750 DY 271
25. september Oslo - Tel Aviv 0900 1505 DY 1996
5. oktober Tel Aviv - Oslo 2025 0050 (6. oktober) DY 1997
6. oktober Oslo - Kristiansand 1300 1350 DY 272
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.