Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Lodalen
Roros Kirke 1
Trollstigen

Fra Vestlandet til Helgelandskysten
Med Credokirken

Avreisedato

18.07.2021

Varighet

11 dager

Pris fra

15 400,-

Fra Vestlandet til Helgelandskysten

Bli med å opplev mange av Norges mest kjente attraksjoner, vår unike vakre natur, kombinasjonen av fjorder, fjell, små fiskevær og historiske byer.

Høydepunkter på turen

 • Balestrand
 • Gaularfjellet
 • Briksdalsbreen
 • Geirangerfjorden
 • Trollstigen
 • Falstadsenteret
 • Helgelandskysten
 • Lofoten
 • Røros
 • Flåm
Last ned brosjyre (.pdf)
Nordfjord Oldedalen

Dag 1

Søndag 18. juli: Bergen - Innvik

Tidlig avreise fra Credokirken. Vi starter på turen nordover, tar fergen over Sognefjorden til Lavik og kjører via Høyanger til Balestrand og Kviknes hotell. Vi spiser lunsj før vi kjører over Gaularfjellet og videre til Briksdalsbreen. Middag og overnatting på Innvik Fjordhotell.

Middag
Trollstigen Jarle Wæhler Statens vegvesen

Dag 2

Mandag 19. juli: Innvik - Trondheim

Vi forlater Innvik og passerer de små sjarmerende bygdene Loen og Stryn. Videre tar vi over Strynefjellet, til Dalsnibba, et utsiktpunkt av de sjeldne. På vei ned til Geiranger-fjorden, forstår vi hvorfor dette er en av de mest besøkte fjordene i Norge. Lunsj på egenhånd, før vi tar Ørnevegen og videre over fjellet til Eidsdal hvor vi tar fergen over Norddalsfjorden til Linge. Vi kjører gjennom jordbærbygda Valldal mot Trollstigen.
På Trollstigeplatået vil det være mulighet til å ta den flotte gangveien til utsiktsplattformer som «svever» over Trollstigeveien. Veien er ikonisk med sine mange svinger forbi mektige fosser ned til dalbunnen og videre opp i dalen. Siste etappe denne dagen går fra Dombås over Dovrefjell til Trondheim. Vi skal bo på Scandic Lerkendal hotell. Middag på hotellet.

Frokost Middag
Falstadsenteret
Falstadsenteret

Dag 3

Tirsdag 20. juli: Dagen i Trondheim og omegn

Etter en god frokost tar vi turen til Levanger og Falstadsenteret. Senteret er en engasjerende møteplass med en sterk historie. Her får vi lære om fangehistorie fra andre verdenskrig og om demokrati. Senteret består av Falstad fangeleir og Falstadskogen. Om etter-middagen vil det være mulig å vandre i Trondheim by på egenhånd. Vi samles til middag om kvelden på Scandic Lerkendal hotell.

Frokost Middag
005597 Steffan Sund visithelgeland com

Dag 4

Onsdag 21. juli: Trondheim - Mo i Rana

Vi fortsetter nordover gjennom vide og vakre trønderlagsbygder. Vi passerer Levanger, Verdal, Steinkjer og Grong. Namdalen med Majavatn ligger foran oss. Utpå ettermiddagen kjører vi også forbi Mosjøen og kjører gjennom Korgen-tunnelen før vi er framme i Mo i Rana. Overnatting og middag på Scandic Meyergården Hotell.

Frokost Middag
Saltstraumen

Dag 5

Torsdag 22. juli: Mo i Rana - Bodø

En ny dag med en flott kjøreetappe med mange fine naturopplevelser. Vi kjører fra Mo i Rana ut til kysten og fortsetter nordover langs Helgelandskysten. Vi passerer Svartisen, Glomfjord, Ørnes og Saltstraumen verdens sterkeste malstrøm før vi ankommer Bodø, saltens lille storby. Bodø er en spennende og livlig by med korte avstander mellom de store opplevelsene. Overnatting på Scandic Bodø Hotel inkludert middag.

Frokost Middag
Lofoten Shutterstock 2017

Dag 6

Fredag 23. juli: Bodø - Lofoten - Bodø

Vi starter dagen tidlig med en ferjetur fra Moskenes, og krysser den berømte Vestfjorden med sin spennende historie. I Lofoten besøker vi en av Lofotens mest kjente fiskevær, Henningsvær. Det blir også litt tid på egenhånd i Svolvær før vi tar fergen tilbake til Skutvik. Vi er tilbake på Scandic Bodø hotell om kvelden, hvor vi spiser middag.

Frokost Middag
007010 Ernst Furuhatt www nordnorge com

Dag 7

Lørdag 24. juli: Dagen i Bodø

Dagen på egenhånd i Bodø. Oppdag byens spennende gatekunst mens du rusler gjennom byen. Eller nyt utsikten over byen fra Keiservarden, kanskje ser du helt over til Lofoten. Eller book deg en RIB-safari i Bodøs skjærgård og en tur til verdens sterkeste malstrøm. Utforsk Nordens største flysamling på Norsk Luftfartsmuseum. Prøv deg som pilot. Aktivitetstilbudet er stort.

Frokost Middag
005598 Terje Rakke Nordic Life Helgeland Reiseliv visithelgeland com

Dag 8

Søndag 25. juli: Bodø - Brønnøysund

Vi setter oss i bussen og tar fatt på turen sørover på E6 forbi marmorbyen Fauske og videre over Saltfjellet. Vi tar et stopp på Polar-sirkelsenteret før vi fortsetter gjennom Dunderlandsdalen og videre til Mo i Rana før turen går videre til Brønnøysund, den sørligste byen på Helgelandskysten. Overnatting på Thon Brønnøysund hotell, middag på kvelden.

Frokost Middag
Røros hus shutterstock 1571338111

Dag 9

Mandag 26. juli: Brønnøysund - Røros

Vi fortsetter videre sørover og over grensa til Trøndelag. Vi passerer Stjørdal og Selbu før vi ankommer Røros hvor det blir overnatting og middag på Berg-staden hotell.

Frokost Middag
Bergo Hotel Autumn fra Beitostølen bildebank

Dag 10

Tirsdag 27. juli: Røros - Beitostølen

Morgen i Røros til å ta seg en spasertur i denne koselige byen, før turen går videre sørover langs Glomma. Vi kjører blant annet gjennom tettstedene Tynset,
Hjerkinn, Dombås og Gol. Ankomst Beitostølen sent om ettermiddagen. Overnatting og middag på Bergo Hotell.

Frokost Middag
Stegastein Per Ritzler Statens vegvesen

Dag 11

Onsdag 28. juli: Beitostølen - Bergen

Turens siste dag, vi tar veien over Årdalstangen og videre til Lærdal og Aurland med et stopp på den spektakulære utsiktsplattformen Stegastein. Vi nyter det unike landskapet med høye, flotte fjell langs fjorden. I Flåm tar vi oss en matbit før vi kjører videre gjennom Gudvangen tunnelen, vi får et glimt av Europas smaleste fjord, Nærøyfjorden. Den er kun 250 meter bred på sitt smaleste. Fjorden ble oppført på Unescos verdensarvliste i 2005. Vi fortsetter videre til Voss og vil ankomme Bergen om kvelden.

Frokost
Kviknes Hotel Jarle Wæhler Statens vegvesen
Gaularfjellet Jarle Wæhler Statens vegvesen
Dsc 0393 orig
Nordfjord
Utsiktplass av Jarle Wæhler Statens vegvesen
Geirangerfjord Fjord Norge Paul Edmundson
Bilferge Jarle Wæhler Statens vegvesen
Trondheim fra lufta TR 03036 Foto Grim Berge
002639 Terje Rakke Nordic Life www nordnorge com
Henningsvær Jarle Wæhler Statens vegvesen
1244799327 turister mob 1500
Kjerkgata i Roros TR 00882 Foto Terje Rakke
Center North Beitostølen
UNESCO NÆRØYFJORDEN FOTO VERI MEDIA 2
LÆRDALSØYRI FOTO VEGARD AASEN VERI MEDIA

Priser og betingelser

Pris fra 15 400,-

Tillegg for enkeltrom: 4 000,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Bussturen i godt utstyrt turbuss
 • Overnatting med halvpensjon, frokost og middag
 • Lunsj på Kviknes hotell
 • Dagsutflukt til Lofoten
 • Inngang og guidet tur på Falstad.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid
 • Drikke til maten
 • Andre utflukter
 • Forsikringer