Cranach & Luther
Tur til Tyskland med Vårt Land

Avreisedato

15.06.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

15 900,-

Cranach & Luther

Lucas Cranach, en av Tysklands mest kjente malere, sørget for at vi vet hvordan Martin Luther og de andre reformatorene så ut. Men han etterlot seg langt mer enn bilder av Luther. Lucas Cranach malte reformasjonen, og hans illustrasjoner og bilder hadde stor betydning i forhold til gjennomslag for reformasjonen. Han illustrerte og trykte talløse flygeblader for reformasjonen og han illustrerte Luthers bibel.

Både Cranach og Luther var bosatt i Wittenberg gjennom størstedelen av sine liv, og de preget denne byen, hver på sin måte. Det var et tett vennskap mellom dem. Lucas Cranach og hans verksted sto for en stor mengde grafiske trykk og malerier. Mye av dette er bevart og er svært tilgjengelig. Vi finner et maleri i Larvik kirke og ytterligere fem verker i Nasjonalgalleriet i Oslo, men det meste finner vi i Tyskland.

Gjennom en reise på åtte dager kommer vi tett på Lucas Cranach og hans sønn og får et innblikk i deres store betydning i en brytningstid. En reise for å oppdage deres kunst vil ta oss til kjente Luther-steder som Wittenberg og Wartburg, men også til bl.a. Dresden, Kronach – Lucas Cranachs fødeby og Weimar der han er gravlagt og bodde de siste årene av sitt liv.

Turen arrangeres av Vårt Lands venner.

Dag 1

Lørdag 15. juni: Oslo – Berlin - Weimar

Frammøte på Gardermoen senest kl 08:30 og avreise med Norwegian kl 10:15. Ankomst Berlin-Schönefeld kl 11:50. Herfra fortsetter vi med norsk buss og sjåfør sørover til Weimar. Ettermiddagsbesøk i Weimar med Cranach Wohnhaus og til Jacobsfriedhof der Lucas Cranach er gravlagt. Vi sjekker inn på Leonardo Hotel Weimar for tre netter. Middag på hotellet.

Middag

Dag 2

Søndag 16. juni: Dagstur til Kronach

Byvandring og besøk på Festung Rosenberg der vi finner flere av Cranachs berømte malerier. Middag på hotellet i Weimar om kvelden.

Frokost Middag

Dag 3

Mandag 17. juni: Wartburg, Gotha og Erfurt

Formiddagsbesøk på Wartburg der Martin Luther oversatte Det nye testamente til tysk på 11 uker, og der vi også får se flere arbeider av Lucas Cranach, den eldre og den yngre. Lunsjpause i Eisenach før vi kjører videre til Gotha. Her finner vi en omfattende samling av Cranach-kunst i Herzogliches Museum. Kveldsbesøk til Erfurt med middag i Kaisersaal Erfurt Lutherkeller. Overnatting på hotellet i Weimar.

Frokost Middag

Dag 4

Tirsdag 18. juni: Weimar – Dresden

Formiddagsstopp i Schneeberg for å se på alterbildet i kirken. Etter lunsj til Dresden. Innsjekk på Leonardo Hotel Dresden Altstadt for to netter. Middag på hotellet.

Frokost Middag
Dresden
Dresden

Dag 5

Onsdag 19. juni: Dresden og Meissen

Formiddag i det berømte Gemäldegalleri Alte Meister i Dresden og ettermiddagsbesøk i Meissen. Middag på restaurant i byen om kvelden.

Frokost Middag

Dag 6

Torsdag 20. juni: Dresden – Wittenberg

Til Wittenberg på formiddagen, og etter en lunsjpause blir det byvandring med bl.a. besøk i Cranach-haus, Marienkirche og Schlosskirche. Vi bor på Luther-Hotel Wittenberg i to netter. Middag på Alte Canzley.

Frokost Middag

Dag 7

Fredag 21. juni: Wittenberg

Formiddagen i Wittenberg. Besøk i Lutherhaus. Til Potsdam og/eller Jagdschloss Grunevald etter lunsj. Middag og overnatting på Luther-hotel Wittenberg

Frokost Middag

Dag 8

Lørdag 22. juni: Wittenberg – Berlin – Oslo

Tidlig avreise fra hotellet til Berlin. Avreise med Norwegian kl 11:05 og ankomst Gardermoen kl 12:45

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 15 900,-

Tillegg for enkeltrom: 1700

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Berlin tur/retur
 • Bussturen
 • Sju hotellovernattinger m/halvpensjon (frokost og middag)
 • Omvisninger og inngangspenger i henhold til programmet

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Avbestillings- og reiseforsikring
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
15.06.2019Oslo-Berlin10:1511:50
22.06.2019Berlin-Oslo11:0512:45
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·         Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  ·         Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.