Nashville0415 Skyline med bro
Amish - hest og kjerre
Chicago skyline - solnedgang

Chicago og Nashville
Gaither «Family fest» i Gatlinburg

Avreisedato

21.05.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

25 950,-

På forespørsel

Chicago og Nashville

Har du drømt om å oppleve Chicago, byen som ofte er kåret til USAs fineste by? Besøk Amish folket i Shipshewana. Se Gaithers Studio og musikk cafe i Alexandria. Være deltaker på Gaithers family fest i Gatlinburg og opplev musikkbyen Nashville.

Høydepunkter på turen

 • Amish people i Shipshewana
 • Gaither Family Fest
 • Great smoky Mountains
 • Nashville
 • Chicago
Last ned brosjyre (.pdf)
Chicago med strand og vann

Dag 1 - Mandag 21. mai: Utreisedag

Avreise fra Oslo 14.05 via Arlanda til Chicago. Hvor vi lander 18.35 lokal tid. Vår buss, som vi beholder hele rundreisen, kjører oss til Hotell Indigo som vi skal bo på i to netter. Det ligger i sentrum av Chicago, ved Lake Michigan.

Chicago Millenium Park Bean

Dag 2 - Tirsdag 22. mai: Sightseeing i Chicago

Vi starter dagen med frokost, etterfulgt av sightseeing i Chicago. Vi skal besøke den kjente «Millennium»-parken, med «sølvmonumentet», besøke Navy Pier som strekker seg utover Lake Michigan. Deretter «Water Tower Place», den eneste bygningen som sto igjen etter bybrannen i 1871. Ved siden av ligger den store John Hancock-skyskraperen hvor vi skal opp for å få 360 graders utsikt over byen. Lunsj spiser vi selvsagt på «Chicago Pizza». Etter lunsj skal vi besøke Moody Bibel Instituttet, hvor vi får omvisning på dagens bibelskole, samtidig som vi går på Moody-museet og får kjennskap til den verdenskjente vekkelsespredikanten Moody sitt liv og virke. Etterpå blir det tid på egenhånd før vi kjører ut til Willow Creek og får en omvisning og orientering om arbeidet. Til middag får vi besøk av utvandrede nordmenn.

Amish - hest og kjerre

Dag 3 - Onsdag 23. mai: "Amish people" i Shipshewana

Etter frokost kjører vi ca. 2,5 time til Shipshewana, hvor det bor mange som tilhører «Amish people». De er kjent for sitt håndverk, sin gode mat, sitt jordbruk og sin tro og nøkterne livsførsel. Her skal vi kjøre «Buggiride», og få sightseeing, spise god mat og få anledning til å handle noe. Vi fortsetter til Alexandria, hvor vi skal overnatte på Hotel Holiday Inn and Suites.

Gaither Vocal Band - Change

Dag 4 - Torsdag 24. mai: Gaithers studio i Alexandria

Etter frokost skal vi besøke Gaither Family Resources, og her får vi omvisning i Gaithers studio, hvor innspillingen av de første DVD-ene var, og hvor det ennå spilles inn CD. Vi skal spise lunsj i kaféen på senteret, og det blir anledning til å høre og kjøpe musikk. Etterpå kjører vi til Caryville for overnatting på Holiday Inn Express.

Shutterstock 160118051

Dag 5 - Fredag 25. mai: Caryville - Gatlinburg

Etter frokost kjører vi til Gatlinburg (2 timer) via Pigion Forge, Dolly Partons hjemby. Vi tar et stopp på en lokal «Stages West», og spiser lunsj på Golden Corral før vi innlosjerer oss på Hotel Edgewater, hvor vi skal bo i tre netter. Klokken 19.00 er det åpningskonsert i «Convention-senteret» som ligger i syv minutters gangavstand fra hotellet.

Usa Collage

Dag 6 og 7 - Lørdag 26. mai - Søndag 27. mai: Gatlinburg m/ Gaither family fest

Gatlinburg er en koselig liten by ved foten av den flotte nasjonalparken Great Smoky Mountains. Naturen rundt byen er fantastisk, med flotte fjell, bekker og trær. Cherokee indianerne bodde i dette området. Her er mange attraksjoner som tilbys, fra gondoler/heiser til utkikksplasser, museer, restauranter og flotte turløyper. Byen er ikke større enn at du kan gå fra den ene enden til den andre. Midt i byen ligger konsertlokalet hvor Gaither arrangerer sin «Family Fest». Det er tilbud om konserter to ganger pr dag.

Gatlinburg 1

Dag 8 - Mandag 28. mai: Gatlinburg - Nashville

Etter utsjekk kjører vi mot Nashville, byen som er hovedstad i Tennessee. Etter innsjekk på hotellet tar bussen oss på en liten sightseeing over byen og området. Nashville er mest kjent for countrymusikken med navn som Johnny Cash og Willey Nelson. Du vil høre levende musikk og sang på kaféer, gatehjørner, og du vil finne de gamle «Boots og Cowboy» butikker. Den kjente Wild Horse Saloon, som blir brukt i tv-innspillinger, ligger midt i byen og inviterer til musikk, sang og «line-dance». Byen ligger ved Mississippi-elven, og er kjent for sine mange broer over den.

Downtown Nashville - neonskilt

Dag 9 - Tirsdag 29. mai: Nashville

Dagen er til egen disposisjon. Det blir tilbud om tur til Opryland. Hvor du finner Grand Ole Opry, museer og handlesenter. Ettermiddag/kveld besøker vi en utendørskirke under Jefferson Bridge. Dette er en kirke som sangerinnen Candy Christmas (kjent fra de første Gaither-DVDene) og hennes mann driver for byens hjemløse. De driver også et humanitært arbeid med utdeling av mat, klær mv. Det vil bli anledning til å gi støtte til arbeidet.

Dag 10 og 11 - Onsdag 30. mai - Torsdag 31. mai: Hjemreise

Frokost, utsjekk fra hotellet og avreise til Atlanta for fly hjem.

Priser og betingelser

Pris fra 25 950,-

Tillegg for enkeltrom: 5500

Tilslutning fra andre byer på forespørsel

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo-USA-Oslo tur/retur
 • Overnatting i dobbeltrom med frokost, 3 lunsjer og 1 middag
 • Rundreise med buss etter oppsatt program
 • Sightseeing og inngangsbilletter i henhold til program
 • Norsk reiseledertjeneste
 • Tips på all inkludert program

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til sjåfør 25$
 • Drikke til maten
 • Øvrige måltider
 • Esta-visum 14 USD
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21.05.17 Oslo - Arlanda 14:05 15:00 SK 486
21.05.17 Arlanda - Chicago 16:35 18:35 SK 945
31.05.17 Atlanta - Newark 13:51 16:10 UA 356
31.05.17 Newark - Oslo 18:55 08:20 SK 908
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår F PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreise, belastes et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 51 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 50 dager og 31 dager, kreves 60 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 15 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 14 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100 % av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISE kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  PRAKTISK INFORMASJON

  Pass og øvrige dokumenter
  Det er passplikt for innreise til USA for
  norske statsborgere. Alle som reiser til USA
  må være innehaver av gyldig elektronisk
  lesbart pass. Dersom du trenger nytt pass,
  skjer det ved henvendelse til pass- og
  fremmedkontoret på hjemstedet ditt.
  Reisende til USA må nå sende fra seg
  en god del informasjon om personalia,
  oppholdsadresse i USA etc. – Grønnkort.
  Dette må fylles ut på internett senest 3
  dager før avreise. Dersom dette ikke blir
  gjort blir man nektet adgang til USA. Se i
  informasjon. Skjemaet finner du på
  https://esta.cbp.dhs.gov/esta

  Vaksine/medisiner
  Det kreves ingen vaksine for reisen.
  Vi anbefaler imidlertid å ha med et
  mageregulerende middel, Imodium,
  som fås kjøpt på apotek. Medisiner som
  du bruker fast, og som er på resept, må
  du ta med nok av for hele turen. Disse
  medisinene må oppbevares i håndbagasjen
  under flyreisen i h.h.t. gjeldende regler som
  er gitt under punkt 1 – Utreise/bagasje. Få
  med en medisinbeskrivelse på engelsk.

  Valuta
  Myntenheten i USA er dollar og fås kjøpt i
  norske banker. Det er lurt å veksle litt dollar
  før avreise. Mange banker er avvisende for
  veksling av utenlandsk valuta til dollar for
  personer som ikke er kunde i banken. Bruk
  av kredittkort er vanlig både til shopping
  og i minibankautomater, og mest vanlig
  er Visa og Mastercard. Bruk gjerne safe
  på hotellene for oppbevaring av penger
  og verdisaker, enten i resepsjonen eller
  på rommene. Det er også fornuftig å ha
  verdisaker plassert tett på kroppen.

  Tips
  Det er vanlig å gi 10-20% tips på bedre
  restauranter og hoteller, samt til
  drosjesjåfører, bartendere og frisører. Husk
  at skatt (mva) kommer i tillegg til oppgitt
  pris i butikker, restauranter, etc. og varierer
  fra stat til stat (normalt 5-8%).

  Tidsforskjell
  Tidsforskjellen vil være 6-7 timer etter
  norsk tid avhengig av hvor gruppen
  befinner seg.

  Strøm
  Det er 110/120 volt mens vi i Norge har
  220 volt. For at norsk elektrisk utstyr skal
  kunne brukes, må apparatet (hårføner,
  barbermaskin etc.) kunne ”switche” fra 220
  v til 110 v. I tillegg må det benyttes adapter
  som er tilpasset amerikanske stikkontakter.
  To-punkt (flat) stikkontakt er mest brukt,
  mens tre-punkt er også vanlig.

  Telefon
  Telefon: 001 for å ringe fra Norge til USA.
  011 for å ringe hjem til Norge fra USA.
  Mobiltelefon: GSM nettverk med relaativt
  godt digitalt dekningsområde rundt de
  større byområder. Hovedoperatører:
  Verizon, Cingular, AT&T Wireless. Er du i tvil
  om din mobiltelefon virker i USA, så sjekk
  hos en mobilforhandler. Internett kafeer
  finnes i de fleste byer og tettsteder.

  PLUSSREISER sin vakttelefon er
  47 90 07 80 77.

  Reiseforsikring
  Dersom du ikke har bestilt reiseforsikring
  hos oss, ber vi deg sjekke at du har
  forsikring som dekker dine behov på turen.
  Alle deltakerne må ha reiseforsikring. Vi
  selger Europeiske Reiseforsikring, som har
  meget god dekning og ingen egenandel.

  Bagasje
  Det anbefales sterkt at alle turdeltakerne
  møter i god tid før avgang på flyplassen,
  helst 2,5 t før avgang på Gardermoen og 2
  timer på de andre stasjonene.
  Alle turdeltakerne sjekker inn sin bagasje på
  utreisested i Norge. Det er tillatt med maks
  1 kolli à 23 kg pr. person som innsjekket
  bagasje, og maks 1 stk håndbagasje - maks
  12 kg (bagasjemål 55x25x35cm).

  Skulle det oppstå spørsmål, ta kontakt
  med oss i PLUSSREISER, telefon
  i kontortiden; 08:30 – 16:00 mandag –
  fredag: telefon 70 17 90 00