Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Fossefalletslow 2 1024X682
Kaien Hoved Folk 1024X682
Guests Comeboat 1024X681

Flor og Fjære
Møt sommeren i Ryfylket

Avreisedato

31.05.2018

Varighet

5 dager

Pris fra

6 750,-

Flor og Fjære

Opplev Palmeøya Sør-Hidle i Ryfylket. Vi besøker den flotte parken med sydlandsk atmosfære og eksotiske planter.

Turen går over 3-5 dager, avhengig av bosted.

Historien om Flor & Fjære startet i 1965. Gartner Åsmund Bryn kjøpte en gammel husmannsplass på 15 mål på Sør-Hidle. Det fantes ikke et tre på området så Åsmund startet med å plante furu og sitkagran som le mot vind og ruskevær fra nordvest. Slik la han tilrette for planter som ikke var så hardføre. Åsmund så utfordringer i landskapet og med god hjelp, traktor og gravemaskin begynte hagen å ta form. Ideen om Flor & Fjære vokste frem, og i 1995 åpnet hagen for gjester.

På søndag besøker vi ”bedehusøya” i Ryfylke; Finnøy. Her blir det ”Vandring i bedehusland – ei kulturhistorisk reise med glimt i auge”. Gjennom alvor og humor tas vi med inn i bedehusets spennende historie, og på Utsyn ungdomssenter spiser vi god og tradisjonsrik bedehusmat.

Høydepunkter på turen

 • Fargesprakende blomsterprakt fra naturens rikdom
 • "Bedehusøya" i Ryfylket: Finnøy
 • Tradisjonsrik bedehusmat på Utsyn ungdomssenter
 • Åndelig og sosialt fellesskap
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1

Torsdag 31. mai

Fra Nordvestlandet Avreise fra Ålesund (Skateflua) kl. 08.00, Moa kl. 08.30, Magerholm kl. 08.50. Vi passerer Stranda og Stryn. Lunsjpause i Innvik. Videre gjennom Jølster og Sunnfjord til Lavik i Sogn. Videre til Bergen for middag og overnatting.

Dag 2

Fredag 1. juni

Vestlandsbussen: Avreise fra Bergen (Terminus) kl. 10.00, Halhjem kl. 11.00, Leirvik (Grand Hotel) kl. 12.15, Føyno kl. 12.30 og Haugesund (Flotmyr) kl. 13.30.

Sørlandsbussen: Avreise fra Arendal (Harebakken) kl. 12.30, og fra Kristiansand (Rutebilstasjonen) kl. 13.30.

Avreise fra Oslo: Tog fra Oslo til Kristiansand hvor dere går over i bussen vår. Overnatting, middag og samling for begge bussene
på Thon Hotel Maritim i Stavanger.

Dag 3

Lørdag 2. juni: Flor og Fjære

Turen går til Skagenkaien i Stavanger sentrum. Her blir det båtavgang til Flor & Fjære på Sør-Hidle kl 11.00. Etter omvisningen, en flott lunsjbuffet og god tid på egenhånd i dette flotte hageanlegget, tar vi båten tilbake til Stavanger. Middag og kveldssamling på hotellet.

Dag 4

Søndag 3. juni: Vandring i bedehusland

Vi kjører til Hanasand på Rennesøy og videre gjennom den undersjøiske tunnelen til Finnøy. Her blir det ”Vandring i bedehusland» med middag på Utsyn Ungdomssenter.

Etter bedehusvandring starter vi på turen hjemover.

Vestlandsbussen er i Haugesund ca. kl. 17.45, Bergen ca. kl. 21.00 og Sotra ca. kl. 21.30.

Sørlandsbussen kjører via Sola over Jæren til Egersund. Ankomst Kristiansand ca. kl. 20.30 og Arendal ca. kl. 21.30.

Reisende fra Nordvestlandet overnatter i Bergen.

Reisende fra Østlandet overnatter i Kristiansand.

Dag 5

Mandag 4. juni

Til Nordvestlandet: Turen går nordover forbi Førde, Nordfjord og tilbake til Sunnmøre. Ankomst Ålesund ca. kl. 18.00.

Til Østlandet: Tog fra Kristiansand til Oslo

Beaches 1024X682
Beachparty 1024X683
Benk 1024X683
Farguider 1024X682
Japanstepstonesforan 1024X682
Lordag 1024X683
Lukepaakaientrillebaaremorgen 1024X683
Svanesjoen 1024X683
Gressvannliljer 1024X682

Priser og betingelser

Pris fra 6 750,-

Tillegg for enkeltrom: 300,- (per natt)

Sørlandet (3 dager): 6.750,-

Haugesund (3 dager): 7.050,-

Bergen (3 dager): 7.250,-

Oslo (4 dager) 7.750,-

Møre (5 dager): 9.950,-

Prisen inkluderer

 • Bussturen
 • Ferjer
 • 2 overnattinger i dobbeltrom m/middag og frokost
 • Båttur, omvisning og lunsjbuffet på Flor & Fjære
 • Vandring i bedehusland m/middag på Utsyn Ungdomssenter

Nb! Fra Nordvestlandet er det i tillegg inkludert 2 overnattinger m/frokost i Bergen og middager på vei til og fra Møre. Fra Østlandet er det i tillegg inkludert 1 overnatting med frokost i Kristiansand.

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Tillegg for enkeltrom
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.