Shutterstock 697031998 Under 10Mg
Bodensjøen
Shutterstock 791327041

Bodensjøen rundt
Sykkeltur

Avreisedato

24.06.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

17 950,-

Fulltegnet

Bodensjøen rundt

Bli med på sykkeltur rundt Bodensjøen. På denne runden er vi innom 3 ulike land og turen betegnes ofte som Europas vakreste sykkeltur.

Knapt noe område egner seg bedre for sykkelferie enn de lange flatene rundt Europas tredje største innsjø. Turen byr på hele paletten av opplevelser, fra snøkledde alpepanorama via landsbyidyll og kulturperler til de vekslende stemningsbildene ved den langstrakte sjøen. Bodensjøen er møtepunkt mellom Tyskland, Sveits og Østerrike og klimaet her er skreddersydd for ferie på to hjul.

På 600 – tallet kom irske munker til områdene rundt Bodensjøen og i århundrene som fulgte blomstret byggekunst, vitenskap, kunst og kultur i Kirkens tegn – til glede for de som i dag legger inn et kirke- eller museumsbesøk mellom sykkeløktene. I middelalderen ble Bodensjøen også et viktig sentrum for handelsveiene i Europa og velstanden fra den tid er i dag synlig overalt i prektige middelalderske byggverk. Bussen vår er følgebil under hele sykkelturen og bringer bagasjen fra hotell til hotell.

Shutterstock 790546099

Dag 1

Mandag 24. juni: Oslo – München - Bregenz

Avreise fra Gardermoen kl 11.50. Etter en flytur på ca to timer lander vi Franz-Josef Strauss Flughafen ved München. Her tar vår gode turistbuss oss med sørvestover mot Bodensjøen og den østerrikske byen Bregenz, i østre enden av denne flotte innsjøen. Her blir det middag, velkomstsamling og overnatting.

Middag
Shutterstock 269325554 Under 10Mg

Dag 2

Tirsdag 25. juni: Bregenz – Romanshorn: 45 km

sykkel.png#asset:405376

Etter frokost på hotellet får vi utlevert våre sykler og gjør oss klar for flotte opplevelser på skjermede sykkelstier langs hele denne vakre innsjøen. Turen starter i Østerrike, med et idyllisk sivlandskap og videre gjennom et langstrakt naturreservat med våtmark, frodiggrønn vegetasjon og over 300 ulike fuglearter. Etter noen kilometer er vi over på sveitsisk jord og møter vakre landsbyer med bindingsverkshus på rekke og rad. Vel framme i den største byen på sveitsisk side, Romanshorn, strekker vi ut etter dagens trim og nyter en god dusj og hvil før middag, kveldssamling og overnatting.

Frokost Middag
Stein am Rhein
Stein am Rhein

Dag 3

Onsdag 26. juni: Romanshorn – Stein am Rhein: 50 km

sykkel.png#asset:405376

Etter en god frokost er vi klare for en ny dag med flotte opplevelser fra sykkelsetet. Langs sykkelstien videre vestover er det kanskje fruktplantasjene som gjør mest inntrykk. Området betegnes som «Sveits frukthage» med eple- og pæretrær i uendelige parallelle rekker. Når sykkelstien nærmer seg Kreuzlingen endrer landskapet seg. Vi møter langryggen Bodenrück som stekker seg ut i sjøen fra vest med byen Konstanz på spissen. Vi følger Bodensjøen videre på sørsiden av den krokete sjøarmen Untersee og passerer små flotte landsbyer med bindingsverkshus på rekke og rad.

I Mannenbach anbefaler vi en avstikker opp bakkene til Schloss Arenenberg, etablert av Hortense av Holland, gift med Napoleons bror, Luis Bonaparte. Slottet er i dag et Napoleon – museum og verd et besøk samtidig som du får en fantastisk utsikt over områdene omkring Untersee.

Høydepunktet på turen rundt Untersee er dagens etappemål, middelalderbyen Stein am Rhein, berømt for sin godt bevarte, århundregamle bebyggelse. Middag, kveldssamling og en god natts hvile på hotellet i sentrum av byen.

Frokost Middag
Kirke i Reichenau
Kirke i Reichenau

Dag 4

Torsdag 27. juni: Stein am Rhein – Konstanz: 45 km + 12 km (Reichenau)

sykkel.png#asset:405376

Etter frokost gjør vi oss klare for tredje etappe på sykkelsetet. Så snart vi er ute av Stein am Rhein så sykler vi over på tysk jord. Vi tråkker utover langs nordsiden av Untersee, via landsbyene Gaienhofen og Moos og til Radolfzell hvor vi tar dagens lunsjstopp.

Den store attraksjonen i dette hjørnet av Bodensjøen er kloster- og grønnsakøya Reichenau, som i år 2000 kom på UNESCOs liste for verdens kulturarv. Klosteret ble grunnlagt i år 724 av den irske pionermisjonæren Pirmin, storparten av Europas fremdeles var hedensk. Øya har i dag tre romanske kirker: St. Georg, domkirken St. Maria und Markus og tilslutt St. Paul und Peter, alle bygd mellom 700- og 1100-tallet. Takket være det gunstige klimaet for grønnsaker og vinranker og den gode tilgangen til fisk fra Untersee, har Reichenau gjennom århundrene også klart å sette seg på kartet som oase for gastronomiske opplevelser. Etter et flott ettermiddagsbesøk på øya tråkker vi de siste kilometerne inn til Bodensjøens største by, Konstanz, der vi skal roe oss ned i to netter.

Frokost Middag
Mainau
Mainau

Dag 5

Fredag 28. juni: Konstanz & Mainau

Fredag er «hviledag», og vi begrenser syklingen til en kort tur ut til den berømte blomsterøya, Mainau, en halv times sykkeltur unna Konstanz’ sentrum. Den 45 mål store øya består av et enormt parkanlegg med dyrepark, sommerfuglhage, slott og slottskirke og blomster, blomster, blomster.

På ettermiddagen slapper vi av i Konstanz og nyter det sjarmerende sentrum i gamlebyen. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Meersburg
Meersburg

Dag 6

Lørdag 29. juni: Konstanz – Meersburg: 60 km (alt. 30 km)

sykkel.png#asset:405376

For å gjøre rundturen komplett tar vi denne dagen med oss den nordvestre armen av Bodensjøen. Turen tar oss langs sjøen til Dingelsdorf og deretter litt opp i høyden før vi når Bodman-Ludwigshafen i det nordvestre hjørnet av sjøen. Her er det muligheter for et godt bad i sjøen før vi nyter dagens lunsj. Deretter starter vi «tilbaketuren» på Bodensjøens nordside, via Überlingen til vakre Meersburg med det korallrøde Neues Schloss og borgen Altes Schloss i høyden og den pittoreske landsbyen nede ved sjøen. (For de som ønsker en kortere etappe denne dagen så kan man fra Wallhausen ta båt over til Überlingen.)

Frokost Middag
Lindau
Lindau

Dag 7

Søndag 30. juni: Meersburg – Bregenz: 55 km

sykkel.png#asset:405376

I bakkene rundt Meersburg, Hagnau og Immenstaad har det vært høstet vindruer til alle tider. De høye gjennomsnittstemperaturene og de varme fønvindene som kommer fra Alpene, skaper et ideelt klima for druedyrking og sykkelstien vår går rett forbi Winzerverein Hagnau, Tysklands nest eldste vinkooperativ, med dørene åpne for sykkelturistene.

På vei mot ettermiddagens høydepunkt, Lindau, den vakre småbyen på øya og en av Bodensjøens flotteste severdigheter, fører sykkelstien videre gjennom kilometerlange fruktmarker forbi enda flere epletrær via landsbyene Kressborn og Nonnenhorn. Med sin særdeles godt bevarte middelalderbebyggelse, sin unike beliggenhet og billedskjønne omgivelser er Lindau et av de mest populære utfluktsmålene i hele Bayern.

Så gjenstår bare den siste mila av vår rundtur langs denne vakre innsjøen. Vi er tilbake i Østerrike og i Bregenz avleverer vi våre gode sykler og sjekker inn igjen på hotellet vårt. Middag og avsluttingssamling om kvelden.

Frokost Middag
Shutterstock 1235594929

Dag 8

Mandag 1. juli: Bregenz – München – Oslo

Avreise fra hotellet etter frokost. Vi kjører direkte til flyplassen i München og videre med fly hjem til Norge. Flyavgang kl 16.00, ankomst Gardermoen kl 18.10.

Frokost
Shutterstock 651337621 Under 10Mg
Bregenz
Bregenz
Bodensjøen fra blomsterøya Mainau
Bodensjøen fra blomsterøya Mainau
Mainau
Mainau
Konstanz
Konstanz
Mainau
Mainau
Konstanz
Konstanz
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Stein am Rhein
Mainau
Mainau
Meersburg
Meersburg
Meersburg
Meersburg

Priser og betingelser

Pris fra 17 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2500,-

Prisen inkluderer

 • Flyturer Oslo-München
 • 7 hotellovernattinger
 • 7 frokoster
 • 7 middager
 • Busstransfer og følgebuss
 • Sykkelleie

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening
 • Øvrige måltider og drikke til måltidene
 • Mat på flyet
 • Sykkelhjelm
 • Forsikringer
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
24.06.2019 Oslo - München 11:50 14:00
01.07.2019 München - Oslo 16:00 18:10
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.