Sist oppdatert 22. juni, kl. 09:49

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 1283101969 Capernaum church shot with drone from high point at Tiberias Israel
Israel Jerusalem 2

Rundreise med fridager i Jerusalem
Opplev Israel

Avreisedato

27.10.2021

Varighet

10 dager

Pris fra

21 950,-

Rundreise med fridager i Jerusalem

Israel er Bibelens land og et spennende reisemål, både når det gjelder historie og dagsaktuelle begivenheter. Det å være på de stedene hvor Jesus vandret, oppleve atmosfæren og lese tekstene, er for svært mange en drøm som går i oppfyllelse. Etter en slik tur, leser man ofte Bibelen med en dypere forståelse og større glede. Man ser sannsynligvis også både historien og dagens situasjon med nye briller.

Tiberias

Dag 1

ONSDAG 27. OKTOBER

Utreisedag Norge - Israel
Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre oss til Lake House Hotel i Tiberias.

Middag
Bebudelsekirken I Nasaret

Dag 2

TORSDAG 28. OKTOBER

Nazareth Village - Zippori
I dag reiser vi til Jesu barndomsby; Nazaret. Turen går først til byen Zippori som var romernes hovedby i området og hvor Josef - Jesu legemlige far arbeidet som bygningsmann og hvor også det er mulig at Jesu var med. Videre kjører vi til Nazareth Village - en by som er bygd om slik vi antar den var på Jesu tid. Vi besøker Midtøstens største kirke, Bebudelseskirken. Bussen tar oss også til Precipice-fjellet og til Kana før vi er tilbake på hotellet. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Mensa Christi0

Dag 3

FREDAG 29. OKTOBER

Områdene ved Genesaretsjøen
Vi forlater hotellet og kjøre til Magdal, byen som Maria Magdalene kom fra og som på Jesu tid var den største fiskehavnen ved Genesaretsjøen. Fortsetter opp til Bergpreken-stedet og herfra kan de som vil spasere ned til Mensa Kristi (Tagbha) hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Så til Kapernaum - Jesu egen by. Fortsetter til ein Gev hvor vi spiser lunsj, vi tar så båten tilbake til Tiberias. Overnatting Hotel Lake House. Frokost og middag inkludert.

Frokost Middag
Ben Tal 1165Moh Syria

Dag 4

LØRDAG 30. OKTOBER

Nordre Israel og Golan
Bussen tar oss opp på Naftalifjellene langs grensen til Libanon og vi gjør et stopp på kibbutz Misgav Am hvor vi får høre om konflikten mellom Hizbollah og Israel. Besøker Caesarea Filippi før vi kjører opp på Golan høydene til fjellet Ben Tal (1165 moh). Herfra har vi ett fantastisk skue mot Hermon-fjellet og langt inn i Syria. Fortsetter over Golanhøydene og Yarmukdalen og tilbake til Tiberias og vårt hotell. Frokost og middag.

Frokost Middag
Getsemane

Dag 5

SØNDAG 31. OKTOBER

Tiberias - Samaria -Jerusalem
Vi setter kursen ned Jordandalen til Mehola sør for Beit-Shean svinger av og kjører riksvei 578 inn mot Samaria og opp til fjellet Garisim - velsignelsens berg - Samaritanenes hellige berg og hvor vi ser over til Ebal-forbannelsens berg. Herfra har vi en fin utsikt ned til byen Sykar/Sikem, som er neste stopp med Jakobs brønn. Fortsetter sørover til Jerusalem og gjør et besøk i Shilo hvor tabernakelet sto i ca. fire hundre år og til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Spaserer ned til Dominus Flevit og videre ned til Getsemane hvor vi har samling i hagen. Kl. 16.30. Så til vårt hotell Jerusalem Ramada. Frokost og middag.

Frokost Middag
Israel Dodehavet

Dag 6

MANDAG 01. NOVEMBER

Jeriko - Dødehavet
Vi kjører østover og gjennom Juda ørken og ned til Jordan elven til Qasr El Yehud i området der Jesus ble døpt i elven Jordan. Besøker Jeriko med de gamle bymurene og Elisakilden. Passerer Qumran, ser grottene fra veien og får høre historien om Dødehavsrullene. Så ned til Dødehavet ved Ein Bokek for et bad i Salthavet. Vi returnerer tilbake til Jerusalem og vårt hotell. Frokost og middag.

Frokost Middag
Israel Betlehem Fodselskirken

Dag 7

TIRSDAG 02. NOVMEBER

Jerusalem, Betlehem og Hebron
Vi begynner dagen med besøk i Yad Vashem - minnesmerke over falne jøder under andre verdenskrig. Fortsetter til Betlehem hvor vi besøker Fødselskirken, hvor vi besøker Hyrdemarkene, stopper et sted for lunsj og avslutter dagen med et besøk i Hebron og Patriarkenes gravsted i Makpelahulen og Hasmoneian tunnelen. Retur til Jerusalem og vårt hotell. Frokost og middag.

Frokost Middag
Bonn Ved Klagemuren

Dag 8

ONSDAG 03. NOVEMMBER

Jerusalem
I dag har vi ikke buss eller guide. Vi begynner dagen i Gordons Golgata kl. 09.00. Her skal vi også ha nattverd. Reiselederne tar oss med inn i gamlebyen hvor vi spaserer Via Dolorosa til Gravkirken. Deretter spaserer vi ned til Klagemuren. Vi avslutter dagen med et besøk i Davidson senteret. Frokost og middag.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 9

TORSDAG 04. NOVEMBER

Jerusalem
Fridag i Jerusalem. Reise-lederne gir gode råd. Frokost og middag.

Frokost Middag
Vestmuren Jerusalem Israel

Dag 10

FREDAG 05. NOVEMBER

Hjemreisedag Israel - Norge
Hjemreisedagene er kommet. Vi har avreise fra hotellet ca. kl. 05.00, da vi må være på flyplassen ca. kl. 05.40. Vi flyr med Turkish Airlines
kl. 08.40, ankomst Istanbul kl. 12.05. Videre fra Istanbul kl. 14.35. Ankomst Oslo kl. 16.30.

Frokost
Israel Saligprisningsberget
Israel Mat
Israel Hyrder
Temareise Jerusalem17

Priser og betingelser

Pris fra 21 950,-

Tillegg for enkeltrom: 7850,- (Begrenset antall)

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 2.100 pr. jan 21, (kan endres)
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Rundreise med buss i følge det oppsatte programmet
 • Overnatting på hotell i dobbeltrom
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Ein Gev
 • Inngangspenger til: Zippori, Banias, Nazaret Village, Gerisimfjellet, Qumran, Magdala, Bergprekerstedet, Kapernaum, Misgav Am, båttur, Shiloh, Elisa kilden, Davidson senteret.
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke måltider
 • Tips til hotell betjening, guide og sjåfør 75 USD
 • Enkeltromstillegg
 • Reiseforsikring (obligatorisk)
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
27. oktober 2021 Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18:20 20:20 TK788
06. november Tel Aviv - Istanbul 08:40 12:05 TK865
Istanbul - Tel Aviv 14:35 16:30 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.