Festreise til Israel
Getsemane JLM 2 mindre
Aastrøm Sarah og David lysere

Bli med på en festreise i ord, toner og opplevelser
I Jesu fotspor

Avreisedato

20.04.2023
Tel Aviv panorama 5

Dag 1

TORSDAG 20. APRIL

NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo, Gardermoen, kl. 12:30 med Norwegian via København til Tel Aviv. Vi ankommer flyplassen kl. 21:45 lokal tid, og kjører til hotellet like nord for Tel Aviv. En enkel kveldsmat venter oss på hotellet.

Saligprisningensberg 19

Dag 2

FREDAG 21. APRIL

RUNDT GENESARETSJØEN
Etter en god frokostbuffet starter vi turen opp mot Galilea hvor høydepunktene rundt Genesaretsjøen står i kø. Vi skal på Saligprisningsberget som vi kjenner som den plassen der Jesus holdt Bergprekenen. Herfra har vi en fantastisk utsikt over Galilea. Vi går ned til Tabga ved sjøen hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Deretter går turen til Kapernaum, hvor Jesus bodde og virket i deler av sitt voksne liv. Mange utgravinger og ruiner av synagogen og torget finns her. Denne dagen må vi stoppe og kjøpe lunsj med blant annet Peters fisk. På ettermiddagen skal vi på båttur på Genesaretsjøen. Hotellet vi skal bo på, Kinar Galilee Hotel, ligger på østsiden like ved sjøen. Et forfriskende bad i sjøen er å anbefale.


Banjas 9 mindre pix

Dag 3

LØRDAG 22. APRIL

GOLANHØYDEN - MAGDALA
Vi skal etter frokost kjøre opp på Golanhøyden og utsiktfjellet; Mount Bental, der har vi utsikt til Syria og Hermonfjellet. Golan er et frodig område hvor der dyrkes mye, og her skal vi smake på ulike produkter. Reisen går videre til Cæsarea Filippi, som vi husker fra Bibelen som Peters store bekjennelses sted. «Herre hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord. Og vi tror og vet at du er Guds Hellige.» Gruppen går herfra en halvtimes tid langs elven nedover i et naturskjønt område. Etter lunsj besøker vi Magdala, hjemstedet til Maria Magdalena. Her er mange
nyere utgravninger som er spennende.

Døpeplassen Kaser El Yahud
Døpeplassen Kaser El Yahud

Dag 4

SØNDAG 23. april

JERIKO - DØPEPLASSEN- JERUSALEM
Turen går sørover og opp mot Jerusalem. Vi skal besøke døpeplassen ved Jeriko, før vi besøker verdens eldste by, Jeriko, som ligger 258m under jordens overflate. Her er Sakkeustreet, og vi skal spise lunsj og møte folk som arbeider i «Seeds of Hope», et arbeid for handikappede, kvinners- og barns rettigheter i en arabisk verden. Neste stopp er i Jerusalem, nærmere bestemt; Oljeberget. Før vi reiser videre til Yad Hasmona Country Hotel, som ligger utenfor byen. På dette hotellet skal vi bo i 4 dager. Hotellet har en flott bibelsk hage.

Gravhagen JLM 27

Dag 5

MANDAG 24. april

JERUSALEM
I dag skal vi være i «den hellige stad» Jerusalem. Vi skal besøke Getsemane, gå inn gjennom Fåreporten til Gamlebyen og vandre Via Dolorosa «lidelsens vei». Etter lunsj er det besøk i Gravhagen, «Gordons Golgata» hvor vi har sang, andakt og nattverds stund. Resten av ettermiddag blir til egen disposisjon i Jerusalem.

Yad Vashem JLM 6

Dag 6

TIRSDAG 25. april

HEBRON - YAD VASHEIM
Denne dagen skal vi kjøre til Hebron, verdens eldste jødiske sted, som ligger i Judeafjellene 930 moh. Kong David hadde sitt kongesete her i over syv år. På denne historiske plass er Patriarken Abraham gravlagt i Makpela hulen. Rundt denne grotten er det oppført en moské; Abrahamsmoskeen. Hebron ligger på Vestbredden, og har delt styring av Israel og palestinsk nasjonal myndighet. Etter besøket i Hebron, som ligger 35 km sør fra Jerusalem, reiser vi til Holocaust museet Yad Vashem. Etter middag på hotellet tar vi bussen vår inn til Jerusalem, til Ben Yehuda gata. Her kan en kose seg med å handle, spise is eller sitte og se på livet på en av de lokale kafeer.

Betlehem våren 1 mindre pix

Dag 7

ONSDAG 26. april

BETLEHEM - JUBILEUMSMARKERING
Vi besøker hyrdemarkene i Betlehem før vi kjører til vår store Jubileumsmarkering på Mahal. Festen starter 14:00 og varer til 17:00. Her blir mye flott program med sang og musikk, flotte historiske og bibelske innlegg, mange fine hilsener. Vi serverer forfriskninger og litt å bite i. Der blir også tid til en prat med andre som er på en av de fem jubileumsturer med Plussreiser.

Flagg Israel 4

Dag 8

TORSDAG 27. april

HJEMREISE
Avreise fra hotellet etter tidlig frokost med flyavgang fra Ben Gurion 12:35 via Stockholm, og ankommer Oslo 20:30.

Priser og betingelser

Tillegg for enkeltrom: Enkeltromstillegg: kr 8 750,- begrenset antall

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel

20/4– 21/4 Prima Millenium, Tel Aviv
21/4 – 23/4 Kinar Galilee Hotel, Tiberias
23/4 – 27/4 Yad Hashmona Country Hotel, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hotell.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur inkl. flyavgifter kr
  883,- (pr. sep -22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold i dobbeltrom på valgte bosteder inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med ca. 70
 • USD pr. pers.
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20. April Oslo – København 12:30 13:40 D83225
20. April København – Tel Aviv 16:20 21:45 D83790
27. April Tel Aviv – Stockholm 12:35 16:25 D84612
27. April Stockholm – Oslo 20:30 DY 823
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/