Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Jerusalem Ved Klagemuren
Bat Pa Genesaret Sjoen 2

Bli med "Ønskesangen" til Israel
Påsketur

Avreisedato

12.04.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

22 450,-

Fulltegnet

Bli med "Ønskesangen" til Israel

«Ønskesangen» er seernes eget ønskeprogram med Lise Karlsen, som Evangeliesenteret har sendt på Visjon Norge i mange år, til stor glede for mange. Nå inviterer vi deg til å bli med Ønskesangen til Israel!

Israel er «Bibelens land» og representerer et historisk spennende reisemål og vi inviterer dere med på tur med Ønskesangen til Landet der det skjedde! Du vil få et nært møte med de bibelske stendene og du får oppleve området rundt Genesaretsjøen, Golanhøydene, Dødehavsområdet, Negevørkenen, gode feriedager i badebyen Eilat ved Rødehavet og avslutning i den hellige by; Jerusalem. Her skal vi være under påskehøytiden.

Dag 1: Fredag 12. april: Utreisedag

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS fra andre flyplassertil Gardermoen. Ombord serveres varm mat. På flyplassen i Tel Aviv venter vår guide og sjåfør på oss og vi kjører direkte til Galilea og byen Tiberias ved Genesaretsjøen, hvor vi bor de første nettene.

Dag 2: Lørdag 13. april: På og ved Genesaretsjøen

Vi starter turen i området hvor Jesus virket aller mest, på og ved Genesaretsjøen. Først blir det båttur på Søndagsskolesjøen! Her blir Skriften levende for oss og vi minnes bl.a. hvordan Jesus stilte stormen og gikk på vannet. Vel over på «hin side» av sjøen besøker vi Saligprisningenes berg, hvor Jesus holdt Bergprekenen. Videre skal vi til området som kalles Tabgha, og vi minnes brødunderet hvor Jesus mettet over 5 000 mennesker. Her ved sjøen, mellom Tabghas varme kilder og vannfall som renner ut i Gennesaretsjøen, ligger Peterskirken. Det var i dette området Jesus kalte sine disipler og hvor Han møtte dem igjen for tredje gang etter oppstandelsen, og vi leser om fiskefangsten og Jesu sterke ord til Peter. I løpet av dagen blir det lunsj på kibbutz Ein Gev og det er Peters-fisk som står på menyen (inkl. i turprisen). Dagen avsluttes i Kapernaum, Jesu egen by, som var senter og base for Jesu virke i Galilea.

Dag 3: Palmesøndag 14. april: Nord-Galilea og Golan

Denne dagen vil gi oss et møte med nordlige Galilea, Golan og grenseområdene og gi oss et innblikk i den politiske historie og dagens situasjon i området. Etter frokost kjører vi nordover, bl.a. gjennom den vakre, fruktbare Huladalen, mot den libanesiske grense, til stedet som kalles Banias ved foten av Israels høyeste fjell; Hermonfjellet. Her hvor en av Jordanelvens kilder ligger, lå det bibelske Cæsarea Filippi, et sted Jesus reiste gjennom og som vi kjenner fra Peters bekjennelse «Du er Messias!» Her tar vi god tid i natur-skjønne omgivelser, før turen fortsetter opp på Golanhøyden og vi bl.a. ser utover grenseområdene mot Syria. Her blir det lunsj hos drusere før vi fortsetter sørover til Har Bental, en vulkantopp som er tidligere Israelsk militærbase og hvor man ser langt inn i Syria og ned i dalen der Saulus red på veien mot Damaskus. Etter hvert vender vi tilbake til Tiberias.

Dag 4: Mandag 15. april: Fra Galilea til Eilat

Vi har en lang kjøretur foran oss i dag når vi forlater det frodige Galilea og setter kursen mot sørspissen av Israel; Eilat ved Rødehavet. Vi kjører gjennom Jordandalen langs den jordanske grense og kommer til verdens laveste sted; Dødehavet. Vi passerer fjellborgen Masada og får høre beretningen om det som skjedde her i år 73 e.Kr. Vi er nå over 415 m under havets nivå og i sørenden av Dødehavet; Ein Bokek, skal vi kose oss med bading og lunsj før ferden går videre. Pga. det høye mineral- og saltinnholdet flyter man som en kork og man får et bad man aldri glemmer. Vi fortsetter sørover, gjennom Arava-dalen i storslåtte Negevørkenen, og kommer etter hvert til vårt hotell i Eilat.

Dag 5 og 6, Tirsdag og onsdag 16. - 17. april: Fridager i Eilat

Vi koser oss og slapper av i badebyen Eilat. Man kan bade både i hotellets basseng og i Rødehavet, og de som ønsker det kan besøke Undervannsobservatoriet, dra på båttur, shoppe mm. Det blir mulighet for å melde seg på frivillig dagstur til klippebyen Petra i Jordan, en av verdens underverker. Dette er engelskspråklige turer, hvor man blir hentet på hotellet og reiser i en mikset gruppe med deltakere fra andre land. Pris er per i dag USD 230 per pers, pluss USD 130 i grenseskatt, tips og visa. Turen inkluderer reisen t/r Eilat- Petra, guide, inntrede i Petra og lunsj. Reisen bestilles gjennom vår guide underveis på turen vår, og vår agent i Eilat møteross på hotellet og ordner alle detaljer. Man må bestemme seg i god tid da grensekontrollen ønsker passdetaljer senest 48 timer før avreise.

Dag 7, Torsdag 18. april: Fra Eilat via Qumran og Jeriko til Jerusalam

Vi forlater Eilat og setter kursen mot Jerusalem. Veien går tilbake til Dødehavet og denne gangen stopper vi i Qumran, som er kjent for funnet av Dødehavsrullene. Her hører vi om Qumransamfunnet eller esseerne, og ser hulene hvor krukkene med Dødehavsrullene ble funnet. Vi fortsetter nordover og kommer til Qasr El Yehud – dåpsstedet i Jordanelven som nå er åpnet for besøkende. Det var her israelsfolket vandret da de inntok landet. Like ved ligger stedet der Johannes døpte Jesus. Vi er på grensen ved Jordan og ser over elva til besøkende på jordansk side. Så besøker vi Jeriko, verdens eldste, og lavestliggende by. Vi ser morbærtreet og minnes Sakkeus og minnes også historien om Elisa og kilden. Dagens lunsj inntas enten her eller i Qumran, alt etter som hvordan vi ligger an tidsmessig. Etter hvert tar vi fatt på oppstigningen til Jerusalem, som ligger 800 m over havet. Vi har kommet til den gylne by og Israels hovedstad.

Dag 8, Fredag 19. april: Yad Vashem, menoraen

Vi skal til Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jøder som ble drept under holocaust, av dem var 1.5 mill. barn... Et viktig og sterkt sted å besøke. Etterpå kjører vi til Knesset, det israelske parlamentet, og ser den syvarmede lysestaken, menoraen – Israels nasjonalsymbol, som står utenfor. Vi avslutter programmet tidlig slik at vår guide kan komme hjem til Passover feiring med familien.

Dag 10, Lørdag 20. april: Jerusalem

Denne dagen er satt av til fridag. Du kan gjøre det du har mest lyst til enten alene eller sammen med reiseleder og andre i gruppen.

Dag 10, Søndag 21. april: Oljeberget, Gamlebyen og Sions berg

Vi starter dagen på Oljeberget der vi ser «Den Hellige Stad» Jerusalem i morgensolen. Vi vandrer nedover Oljeberget og går forbi «tårekirken» Dominus Flevit – hvor Jesus gråt over Jerusalem, og kommer til Getsemane. Her stanser vi opp og minnes den avgjørende kampen som fant sted nettopp her. Vi skal til Gordons Golgata og Gravhagen og være med på 1. påskedags skandinaviske gudstjeneste kl. 1100. Et fredfylt, vakkert sted som viser på en levende måte hvordan Golgata-klippen og graven var. Vi går inn gjennom en av portene i bymuren og besøker først Betesdadammen og St. Anna kirken, før vi går deler av Via Dolorosa, «lidelsens vei», frem til Golgata og gravstedet. Så blir det lokal lunsj før vi går til Vestmuren, eller Klagemuren som den kalles, rester av vestre muren av Tempelet som en gang lå her. Tempelet ble ødelagt i år 70, og i dag er det Al-Aqsa moskeen og Klippedomen, som ligger på tempelplassen. Vi avslutter turen med besøk til Øvresalen eller «Nattverdsalen» på Sionsberget, før resten av dagen er til egen disposisjon i basargatene i Gamlebyen.

Dag 11, mandag 22. april: Hjemreisedag

Bussen henter oss i morgentimene og kjører til flyplassen i Tel Aviv for hjemreise. Vi sier Shalom lehitraot (farvel og på gjensyn) for denne gang, og sier «Neste år i Jerusalem». Det blir servering om bord i flyet.

Israel Lysestake
Trang Gate I Jodiske Kvarter I Jlm
Getsemane 2
Bonnebok Og Bonnesjal

Priser og betingelser

Pris fra 22 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 7.250,-

Bosteder
12-15/4 Hotel Leonardo Club, Tiberias
15-18/4 Hotel Cæsar, Eilat
18-21/4 Hotel Grand Court, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 1 720,- (per sep.-18, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i kibbutz Ein Gev
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på 85 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
12. april Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
12. april Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
22. april Tel Aviv - Istanbul 0955 1215 TK 785
22. april Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.