Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Beach Sironit Netanya
Western Wall Shutterstock 366760619
Genesareth Sjen 2

Bibelferie ved Middelhavet
Jerusalem, Tiberias og Netanya

Avreisedato

18.09.2019

Varighet

12 dager

Pris fra

20 950,-

Onsdag 18. september: Norge - Israel

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. Mulig å bestille tilslutningsbilletter fra andre steder i Norge. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem, hvor vi skal starte vår rundreise i Landet på Montefiore Hotel.

Torsdag 19. september: Jerusalem

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Vi starter med panoramautsikten ifra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid. «Brichot Hatzon» og Betesda dammen. Vi skal vandre deler av Via Dolorosa, se restene av en av Keiser Hadrians fire Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. Århundre etter Kristus. Gå inn under byen, og se vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Besøker Vestmuren/Klagemuren. Går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardo-gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Besøke Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10), og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen! Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Fredag 20. september: Jerusalem

I dag starter vi dagen med et besøk i Gordons Golgata. Deretter ser vi på ruinene etter den «III. Mur» fra år 70 e.K. før vi krysser byen fra øst til vest, og gjør et kort, men viktig, besøk på Holocaust museet «Yad Vashem». Det er fredag, og folket forbereder seg til Shabbaten. Det gjør vi også. Dere har fri til å gå på «Machane Yehuda» …Jerusalems største marked, eller til Ben Yehuda, Mamilla (mennenes store Klagemur, og kvinnenes paradis). Etter Shabbat måltidet, har vi en fellessamling.

Lørdag 21. september: Judeaørkenen - Jordandalen - Tiberias

Vi sier på gjensyn til Jerusalem for denne gangen, og reiser østover mot Dødehavet. Vårt første stopp blir; «Den barmhjertelige Samaritans herberge». Deretter til Qumran, hvor man fant «Døde-havsrullene». Bading i Dødehavet for den som har lyst, her hvor alle kan lese hebraisk flytende! J Før vi kjører nordover i Jordandalen, gjør vi et stopp i «Qasel Elyahud», Jesu Dåpsplass ved Jordanelven. Like før Genesaretsjøen skal vi gå en kort tur i en Daddelpalme-lund, og se den «Glemte Øy».

20.30 Etter middagen på hotellet går vi (for dem som har lyst) ut på byen, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og en ny uke starter!

Søndag 22. september: Galilea med båttur på Genesaretsjøen

I dag er det søndag, og hva er vel da mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene i fra Det Nye Testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningens berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Saida m.m. Deretter reiser vi opp til Safed, og besøker arkeologiske utgravninger som få, eller kanskje ingen nordmenn før har sett. Herfra forsetter vi til Naturreservatet Tel Dan og stiger opp på Golan-høyden. Og kjører igjennom Druserlandsbyer. Vi avslutter med en smakfull overraskelse i kibbutz Ein Zivan. En ny fantastisk dag.

Mandag 23. september: Nye plasser i Galilea - Acco - Karmelfjellet

Vi forlater Tiberias og Gennesaretsjøen for denne gang. I dag tror jeg dere alle sammen skal få se nye plasser dere aldri før har opplevd i Landet (selv om du så har vært her 100 ganger før). Stikkord er «Yosef Ben Matityahu» og opprøret mot romerne i år 66-73. Over 800 år gammel Korsfarer borg/festning. Gled dere. Vi besøker også byene; Akko og Haifa. Karmel fjellet. Cæsareas Akvedukter, og til vårt hotell ved Middelhavet i Netanya. Her skal vi nå slappe av, og ha virkelig ferie. Middelhavet har enda en temperatur på ca. 27 grader ut september, noe barn og voksne setter stor pris på. Det blir tilbud om Bibeltimer og fellessamlinger. Reiseledere og guide står klare til å hjelpe og veilede dere som skulle ønske å reise rundt i Landet på egenhånd på de kommende fridager. Landet er lite, og buss og tog er rimelige å ta. Kos dere!

Tirsdag 24. og onsdag 25. september: Bibelferie ved Middelhavet

Tilbud for dagen er:
09.00 Et Ord for dagen/Bibelhalvtime, med Jørgen

Torsdag 26. september: Bibelferie ved Middelhavet

Tilbud for dagen:
Kl. 09.00 Bibeltime ved Jørgen
Kl. 20.30 Kveldssamling med sang og frie vitnesbyrd

Fredag 27. september: Bibelferie ved Middelhavet

Tilbud for dagen er:
Kl. 09.00 Bibeltime ved Jørgen
Kl. 20.30 Etter shabbats måltidet har vi fellessamling med sang og vitnesbyrd.

Lørdag 28. september: Bibelferie ved Middelhavet

Det er shabbat og helligdag i Landet. Folket hviler, og vi sammen med dem. Dere kjenner for lengst til alle mulighetene i og rundt denne herlige plassen og byen Netanya. Nyt dagen!
Tilbudene for dagen som vi setter opp for deg er:
Kl. 09.00 Morgenbønnesamling.
Kl. 17.00 Kort fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre kart hvor dere har vært under besøket i Landet.

Søndag 29. september: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og drar med bussen gjennom Sharonsletten, og dens fantastiske fruktbare marker, til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, i det Folket forbereder seg til Jødisk Nytt Års feiring i kveld, når år 5780 starter. Og vi gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Cesarea By The Sea2
Acco
Netanja Beach
Israel Jerusalem Klaging
Img 4083
Humus Og Falafel 08
Alley Of Pommegrade
Woman Floating In Dead Sea

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5.000,-

BOSTEDER
18-21/9 Hotel Montefiore, Jerusalem
21-23/9 Hotel Golan, Tiberias
23-29/9 Hotel King Solomon, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo - Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter med kr. 1.715 (pr. jan. 2019, kan endres)
 • Hele rundreisen etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør, 75 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha)
 • Tilslutningsbillett fra andre flyplasser i Norge
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18. september Oslo - Istanbul 1200 1645 TK 1752
18. september Istanbul - Tel Aviv 1805 2005 TK 788
29. september Tel Aviv - Istanbul 0955 1215 TK 785
29. september Istanbul - Oslo 1400 1655 TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/