Botanisk hage Monte
Natur

Blomsterfestival på Madeira
Bibelferie ved Atlanterhavet

Avreisedato

18.04.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

13 950,-

På forespørsel

Blomsterfestival på Madeira

Velkommen på tur til Europas blomsterparadis. Her ligger alt til rette for flotte, opplevelsesrike dager med avslapning, fellesskap og nye opplevelser.

Mer enn 200 blomsterarter, oregano, eukalyptus, vin- og fruktavlinger skaper til sammen et grønt hav av velduftende vekster på slettene, og i dalskråningene mellom de imponerende fjellene. Madeira har en unik urskog som er med på UNESCO’s verdensarvliste, og et nettverk av vannings-kanaler (levadas). Øyas velkjente gjestfrihet har hundreårige tradisjoner og service er blitt et av Madeira’s varemerker. På denne turen vil du også få oppleve den fantastiske årlige blomsterfestivalen. Med parader og blomstershow fra morgen til kveld.

Gjennomsnittstemperaturen på Madeira i april er ca. 20 grader i luften og ca. 18 grader i vannet.

Oddvar Søvik holder bibeltimer over temaet: "Med blikket festet på ham".

Liv Kaland Fjellstad vil være turleder, møteleder og sjelesørger sammen med Oddvar.

Høydepunkter på turen

 • Blomsterfestival med parader og show fra morgen til kveld
 • Vakker, vill og frodig natur
 • Nydelig utsikt over Nonnenes dal
 • Besøk i torghallen og broderifabrikk
 • Små landsbyer, bl.a. Camacha
 • Spa-avdeling med bl.a. innendørs svømmebasseng
 • Opplev "levadas", nettverk av vannings-kanaler
Last ned brosjyre (.pdf)

Vårt reisemål:

I Funchal ligger de klassiske luksushotellene som minner om tiden da byen var en fornem badeby. I dag er Funchal en moderne by med trendy boutiquer, restauranter og en havn med eksklusive seilbåter. I gamlebyen vandrer du på smale brosteinsgater, og langs havet ligger den fine strandpromenaden. Torghallen med sine farger og dufter er obligatorisk. Det samme er badeanlegget Lido med solterrasser, sjøvannsbasseng og badestiger ned i havet. Så er det selvsagt de fantastiske levadavandringene.

Vårt hotell:

Eden Mar er et av Madeiras beste leilighetshoteller. Med høy standard og service og en super beliggenhet ved havpromenaden er hotellet et av de fineste stedene å bo. Du bor i ettromsleilighet med kjøkkenkrok med kjøleskap, aircondition, TV, telefon, brede senger, fint bad og herlig balkong/terrasse. Alle leilighetene har delvis havutsikt. Hotellområdet deles med Porto Mare, og det er flere bassengområder. Stor hotellhage, med laguneformede basseng, fossefall, broer, og omfattende beplantning. Det er også innendørs svømmebasseng (oppvarmet), boblebad, badstue, tyrkisk bad, trimrom, tennisbane, minigolf, puttinggreen og spaavdeling.

Eden Mar har alle forutsetninger for å gi deg en meget behagelig ferie på Madeira.

Utflukter:

Byrundtur:
I løpet av formiddagen gjør vi oss kjent med byen Funchal. Vi besøker bl.a. den myldrende torghallen og en broderifabrikk.

Nonnenes dal og botanisk hage:
En spennende vei fører oss opp og inn i det vakre dalføret Nonnenes dal. Etter besøk ved utsiktsplassen overfor dalen, kjører vi ned til den lille landsbyen der vi prøvesmaker honningkaker. Deretter fortsetter vi til den botaniske hagen.

Vestre Madeira:
Ville, vakre vestre Madeira! Via havklippen Cabo Girano og byen Riberia Brava kjører vi over høysletten Paul da Serras beitelandskap 1500 meter over havet. På øyas nordvestre odde spiser vi lunsj i Porto Moniz, kjent for sine havnebasseng av lava. Om ettermiddagen
passerer vi fjellpasset Enumeda.

Levadavandring:
Vi er omgitt av små landsbyer og terrasseavlinger på vår 6 km lange vandring gjennom den vakre naturen. Turen avsluttes i den lille landsbyen Camacha der vi spiser en lett lunsj. Her kan vi også se nærmere på håndverket kurvfletting.

Utfluktene bestilles og betales på reisemålet.

Blomsterfestivalen

Madeira feirer blomsterfestivalen i helgen 20. - 22. april. Byen pyntes hele helgen, og selve hovedparaden finner sted søndag 22. april.

Blomstertraktor
Jente I Blomsterhav
Shutterstock 93317143
Madeira
Israels historie, kultur og natur

Priser og betingelser

Pris fra 13 950,-

Tillegg for enkeltrom: 2200

Valuta: Euro

Tidsforskjell: Minus 1 time

Prisen inkluderer

 • Flyturen Oslo – Madeira t/r
 • Mat på flyturene
 • Transfer mellom flyplass og hotell
 • Opphold i 1- roms leiligheter
 • 2 fellesmiddager
 • Frokost alle dager
 • Reiseledertjeneste fra norsk turteam

Prisen inkluderer ikke

 • Utflukter
 • Tips
 • Øvrige måltider
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
18.04.18 Oslo - Maderia 09:20 13.30 FP581
25.04.18 Maderia - Oslo 14.30 20.35 FP582
Forbehold om endring i flytidene
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.