Netanya Beach 5
Netanya Beach 12 2
Netanya Sunset1

Bibelferie i Netanya
Israel i profetiene

Avreisedato

20.10.2023

Varighet

9 dager

Pris fra

23 950,-
Leonardo plaza natanya the city 3 1200x800 mobile 3

Om turen

Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo, via Istanbul til Tel Aviv. Gi beskjed ved påmelding om du ønsker å reise fra annen flyplass. Vi ankommer Ben Gurion flyplass i Tel Aviv kl 21.55 lokal tid. Her venter bussen på oss og kjører oss til vårt hotell i Netanya hvor vi skal bo under hele oppholdet.

Det blir tilbud om bibeltimer hver dag hvor vi får høre om Israel i profetiens kontekst. I tillegg blir det god tid til å sole seg og bade. Netanya er en hyggelig by, med avslappet atmosfære. Byens lange strandpromenade bukter seg langs de flotte strendene ved Middelhavet. I sentrum er det et yrende liv der du finner både fine butikker, markeder og restauranter.

Ordet og Israel har flere prosjekter vi støtter i Israel og som vi vil forsøke å få et møte med. Lev Leman er veldig viktig for oss, likeså Naim Khoury og hans menighet i Betlehem. Og vi vil prøve å invitere noen fra «Israel College of the Bible» i Netanya til å besøke oss.

I tillegg blir det tilbud om tre utflukter som man kan melde seg på.

Voksne Med Beach I Bakgrunn Moro

UTFLUKTSPROGRAM (ikke inkl. i prisen)

På denne turen tilbyr vi tre ulike dagsutflukter. Det blir forhåndspåmelding til disse.

Prisene forutsetter min. 30 påmeldte pr. utflukt

Cæsarea ved havet Amfiteater 3 mindre pix

SØNDAG 22. OKTOBER

Dagstur til Cæsarea, Haifa, Karmelfjellet og Akko

Denne dagen kjører vi langs Middelhavets kyst opp til Cæsarea ved havet, som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Paulus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten. Stedet er meget viktig, her var det hedningemisjonen begynte. Vi setter så kursen opp til Muchraqa på Karmelfjellet, hvor Elia seiret over Baals profeter og bad om regn over landet. Her ser vi utover Meggido-sletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste avgjørende slag; det store Harmageddon slaget som Åpenbaringen taler om. Så fortsetter vi ned til Haifa og ser utsikten over byen, før vi kjører til vårt siste stopp; den gamle korsfarerbyen Akko. Få steder i Israel møter en korsfarertid så tydelig og omfattende som her. Byen er på Unescos verdsarvliste. Vi reiser så tilbake til Netanya og vårt hotell.

Prisen pr. person kr 900,- *

*I tillegg må det påregnes USD 9 pr. person i tips til sjåfør og guide

Genesareth Sjen 2

TIRSDAG 24. OKTOBER

Dagstur til Nasaret og til Genesaretsjøen

I dag setter vi kursen mot Galilea, og har en dagstur i Jesu fotspor fra hans barndomsby Nasaret og til Genesaretsjøen. I Nasaret blir det omvisning i Nasareth Village, hvor de levendegjør livet som det var her på Jesu tid. På vei ut av byen legger vi turen innom utsiktstedet, hvor tradisjonen sier de ville støte Ham ut for en klippe. Så kjører vi til Tiberias og besøker Magdala, hjembyen til Maria Magdalena, hvor det er nye utgravninger og mye spennende fra Jesu tid. Vi besøker også Mensa Kristi (Kristi bord) og Tabgha- stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten. Turen avsluttes med en tur opp på Saligprisningens berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Det blir en fin dag i Galilea, før bussen tar oss tilbake til Netanya

Prisen pr. person kr 800,-*

*I tillegg må det påregnes USD 9 pr. person i tips til sjåfør og guide

Jerusalem høstbildet mindre pix

TORSDAG 26. OKTOBER

Dagstur til Jerusalem

I dag skal vi opp til Jerusalem, byen hvor det er så uendelig mye å se og oppleve, byen som har hele verdens oppmerksomhet. Noe av det vi skal se er: Vi legger turen opp til Knesset (Israels nasjonalforsamling), hvor vi ser Menoraen, den syvarmede lysestaken, som er Israels nasjonalsymbol. Vi kjører til Oljeberget, med flott utsikt over byen, hvor de som ønsker kan gå ned til Getsemanehagen og Alle nasjoners kirke, de andre følger bussen. På veien ned fra Oljeberget går vi innom «Tårekirken», Dominus Flevit, stedet hvor Jesus gråt over byen. Bussen kjører oss så opp mot Løveporten og vi besøker Betesda dam og St. Anna kirken med den gode akustikken. Vi går litt på Via Dolorosa, lidelsens veg, før vi svinger ned til Vestmuren og det jødiske kvarter. Vi skal også besøke Gravhagen ved Gordons Golgata, hvor vi har omvisning og en nattverdstund. Det er mye å se og oppleve i Jerusalem, vi vil se hva tiden tillater, med litt vandring i Gamlebyen med basargatene og på Mamilla, videre program legger vi inn etter klokka.

Prisen pr. person kr 650,-*

*I tillegg må det påregnes USD 9 pr. person i tips til sjåfør og guide

Leonardo plaza natanya the city 8 1200x800 mobile 3
Leonardo plaza natanya the city 14 1200x800 mobile 3
Leonardo plaza netanya pool 1 1200x801 mobile 3
Leonardo plaza netanya pool 2 1200x801 mobile 3
Leonardo plaza netanya pool 4 1200x801 mobile 3
Leonardo Plaza Natanya garden terrace 300 dpi 1200x801 mobile 3
Leonardo plaza netanya reception 2 1200x801 mobile 3
Leonardo plaza netanya lobby 1 1200x801 mobile 3

Priser og betingelser

Pris fra 23 670,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 11250,- (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel)

Prisen inkluderer

- Flybillett Oslo - Tel Aviv t/r (inkl. flyavgift kr 2430,- pr. jan 23, kan endre seg noe)

- Overnatting på turistklasse hotell i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)

- transfer fra flyplassen i Tel Aviv til hotellet i Netanya t/r

- Smile ankomstservice på flyplassen i Tel Aviv

- Norske reiseledere

Prisen inkluderer ikke

- Øvrige måltider og drikke til maten

- Forsikringer

- Tips til hotellbetjening og sjåfør for transfer 15 USD pr. person

- Enkeltromstillegg

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
20. oktober 2023 Oslo - Istanbul 11.50 16.45 TK1752
20. oktober 2023 Istanbul - Tel Aviv 19.50 21.56 TK864
28. oktober 2023 Tel Aviv - Istanbul 08.30 10.50 TK865
28. oktober 2023 Istanbul - Oslo 15.00 17.55 TK1753
NB! Tidsendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Bibelferie i Netanya (20.10 – 28.10 2023) med Unni og Gordon Tobiassen & Leif S. Jacobsen.