Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Shutterstock 301316351 Korinterbrevplassen
Bilde1
Bilde2

Bibelferie i Korint, Hellas
Bli med på en ferie i Paulus sin verden

Avreisedato

08.06.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

12 350,-

Bibelferie i Korint, Hellas

Korint ligger helt nede ved Korintbukta et par kilometer fra oldtidsbyen. Vårt hotell ligger ved stranden. Nå inviterer vi deg til å bli med på ferie med bibel, hyggelige samlinger, sol og varme.

Vårt reisemål er Korint som i dag er en moderne by på ca. 35 000 innbyggere og i sterk vekst. Den ligger helt nede ved Korintbukta og et par kilometer fra oldtidsbyen.

Den har topp moderne togforbindelse med Athen som ligger ca 1 time fra Korint.

Vårt hotell, Alkyon Resort Hotel, er et 5 stjerners røykfritt hotell og spa som ligger 80 m fra den kilometerlange Vrahati-stranden der vi får gratis solsenger med parasoll og håndklær. Hotellet har tre svømmebassenger, også ett innendørs. Gratis sykkelutleie og WiFi.

Velkommen med på denne turen med gode opplevelser!

Dag 1

Mandag 8. juni: Utreisedag Norge - Hellas

Vi reiser med SAS fra Oslo via København til Athen. Det er mulig å bestille tilslutningsbilletter med SAS fra andre flyplasser til Gardermoen, eller direkte til København. Gruppen samles på Kastrup Flyplass i København og reiser samlet til Athen. På flyplassen i Athen venter sjåfør på oss og vi kjører direkte til Alkyon hotell for innsjekking. www.http://www.alkyonhotel.gr

Dag 2

Tirsdag 9. juni: Fridag med samlinger

Etter frokost har vi morgensamling på hotellet. Tema for morgensamlingene blir Paulus sitt forhold til menigheten i Korint og de brevene han skrev mens han var der. Vi vil bli kjent med de menneskene han arbeidet sammen med og ikke minst den verden han var omgitt av. Om kveldene blir det variert program med ulike innslag, sang og underholdning og kveldsandakt.

Dag 3

Onsdag 10. juni: Fridag med samlinger

Vi har vår morgensamling og kveldssamling på hotellet.

Dag 4

Torsdag 11. juni: Frivillig utflukt til Athen m/Akropolis og Areopagos

De som har meldt seg på denne utflukten drar med guide og buss til Athen. Vi møter vår guide i Athen og besøker Akropolis og Areopagos. Athen er vår kulturs vugge, og en dags omvisning rekker ikke til for å gi et fullstendig bilde av denne byen som har vært Hellas sin hovedstad side år 146 f. Kr. Byen har også vært et kulturelt senter i århundrer, men på Paulus’ tid var det en provinsby med ca. 50 000 innbyggere, og han ble tydeligvis ikke lenge der. Vi skal se de mektige byggverkene på Akropolis, stige opp på Areopagos og lese Paulus’ tale og vi skal se om vi finner torget der han samtalte med folk. Vi spiser lunsjen vår i den gamle bydelen Plaka.

Pris pr. person kr. 1.250,-

Dag 5

Fredag 12. juni: Frivillig dagstur til Delphi

Også denne dagen er det mulighet for en spennende utflukt. Vi drar av sted med guide og buss til Delphi hvor det berømte oraklet i oldtida hadde enorm innflytelse. Det blir en rundtur rundt Korintbukta. Tu-ren går langs nordkysten til Rion og over broen over Korintbukten så fortsetter vi på nordsiden av Korintbukten til Delpi. Vi besøker stedet og museet, spiser lunsjen vår i Delphi før vi drar tilbake til vårt hotell. Tilbaketuren går via Thiva, Mandra og så passerer vi igjen Korintkanalen på vei til hotellet.

Oraklet i Delphi er et fenomen som er relativt godt kjent i den vestlige kulturkrets. Det er imidlertid flere forhold som spiller inn når Delphi i dag fremstår som et viktig verdensarvsted. For det første har stedet en lang og spennende histo-rie preget både av stadige kriger og fremveksten av et enestående sen-ter for kultur og religionsutøvelse. Dertil kommer at Delphi i dag må sies å være det mest helhetlige av slike anlegg i Hellas. Både stadion og amfi-teater er godt bevart. Av Apollon-tempelet og andre sakrale bygninger er riktig nok ikke stort mer enn grunnmurene igjen, men det er nok til at man kan danne seg et bilde av hvordan stedet fortonet seg i storhetstiden. Dette bildet kan også utfylles av greske forfatteres malende skildringer av bygninger, skulpturer og verdifulle gjenstander av edle metaller.

Pris pr. person kr. 1.350,-

Dag 6

Lørdag 13. juni: Frivillig utflukt til gamle Korint, Akrokorint, Korintkanalen og Kenkreæ

De som har meldt seg på denne utflukten i nærområdet drar med guide og buss.

Denne dagen skal vi til gamle Ko-rint, Akrokorint og havnebyen Kenkreæ og Korintkanalen. Vi kan innta det som virkelig var en storby på Paulus’ tid. Man antar at det bodde ca. 300 000 mennesker i Korint, den største romerske byen i området, provinshovedstad og en by i rivende utvikling. Paulus må ha vært her i omtrent halvannet år, men kom tilbake da han var på sin tredje misjonsreise 4 - 5 år senere. Gjennom de to brevene Paulus se-nere skrev til menigheten her, kan vi lære mye om livet i denne byen som har vært på en og samme tid ”New York, Los Angeles and Las Vegas, business, show and sex”. Vi besøker også Akrokorint oppe på høyden. Før vi drar tilbake til ho-tellet stanser vi en stund nede ved fjorden og minnes Paulus’ avskjed med de troende i havnebyen Ken-kreæ. Herfra reiste han med båt tilbake til Lilleasia, nærmere be-stemt Efesos. Vi spiser lunsjen vår i Perama, Istmia nær Korintkanalen.

Pris pr. person kr. 1.000,-

Dag 7

Søndag 14. juni: Fridag

Denne dagen er satt av til fridag og pakking. Vi har vår morgensamling og kveldssamling på hotellet.

Dag 8

Mandag 15. juni: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet, og drar med buss til flyplassen utenfor Athen for hjemreise.

Delphi
Fra Akropolis
Kardoen I Korint
Teater Ved Akropolis
Utsikt Over Athen Fra Areopagos
Bilde3
Akrpoplis 3277E954643Bb717334B080770857E1F
Shutterstock 418303246 Under10Mg
Shutterstock 519797326 Loutraki

Priser og betingelser

Pris fra 12 350,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 2.650,- (begrenset antall)

BOSTED
08-15/6 Hotel Alkyon, Vrahati
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hotell. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Athen tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.620,- (pr. aug -19, kan endres)
 • Transport mellom flyplass og hotell i Hellas
 • Opphold i dobbeltrom på hotellet
 • Helpensjon dvs. frokost, lunsj og middag
 • Samlinger på hotellet
 • Norsk reiseledelse.

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring (alle må ha).
 • Tilslutning fra andre flyplasser i Norge.
 • Frivillige utflukter i Hellas (se beskrivelsene i brosjyren). NB! PÅMELDING PÅ UTFLUKTENE SENEST 1. MAI 2020.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
8. juni Oslo - København 0600 0715 SK 1461
8. juni København - Athen 0835 1245 SK 777
15. juni Athen - København 1335 1550 SK 778
15. juni København - Oslo 1705 1815 SK 1468
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.