Athen david tip u7 Xt ES2 Syv8 unsplash
IMG 2401 1
Shutterstock 643746427 Korint kanalen

Bibelferie i Korint
Bli med på en ferie i Paulus sin verden

Avreisedato

22.05.2023

Varighet

8 dager

Pris fra

17 950,-

Bibelferie i Korint

Pinseferie i Hellas med bibel, hyggelige samlinger, sol og varme. Vi får oppleve Athen, Delphi og Korint.

Athen er hovedstad og største by i Hellas. Byen er det administrative, politiske, kulturelle og økonomiske sentrum i Hellas. Athen, som strekker seg over det meste av halvøya Attika er blant verdens eldste byer med en historie på over 3400 år. Bybildet domineres av Akropolis som ligger på 156 meters høyde over havet. Under denne ligger Plaka, den eldste bydelen, med sine småhus, krokete gater, tavernaer og restauranter. Vårt siste reisemål er Korint som i dag er en moderne by på ca. 36 000 innbyggere og i sterk vekst. Byen ligger helt nede ved Korintbukta og et par kilometer fra oldtidsbyen med samme navn. Det er topp moderne togforbindelse med Athen. Vårt hotell, Alkyon Resort Hotel, (www.alkyonhotel.gr) er et 5 stjernes røykfritt hotell og spa bare 80 m fra den kilometerlange Vrahati-stranda der vi får gratis solsenger med parasoll og håndklær. Hotellet har tre svømmebassenger og ett innendørs. Gratis sykkelutleie og WIFI.
Velkommen med på denne turen med gode opplevelser.

Athen urlaubstracker E Nur UU Yfld M unsplash 1

MANDAG 22. MAI

Reisedag Norge – Hellas
Vi reiser med SAS fra Oslo via København til Athen. Det er mulig å reise fra andre steder i Norge. På grunn av den tidlige avgangen fra Oslo vil en kunne booke direkte til København, eller overnatting på Gardermoen. Gruppen samles da i sin helhet i København og reiser samlet til Athen. På flyplassen utenfor Athen venter sjåfør på oss og vi kjører til vårt hotell for innsjekking. Her skal vi bo i to netter på Hotel Stanley.

Akropolis 1 croppet

TIRSDAG 23. MAI

Heldagsutflukt i Athen
Athen er vår kulturs vugge, og en dags omvisning rekker ikke til for å gi et fullstendig bilde av denne byen som har vært Hellas sin hovedstad siden år 146 f.Kr. Byen har også vært et kulturelt senter i århundrer. På Paulus’ tid var det en provinsby med ca. 50 000 innbyggere, og han ble tydeligvis ikke lenge der. Vi skal se de mektige byggverkene på Akropolis, gå opp på Areopagos og lese Paulus’ tale og vi skal se om vi finner torget der han samtalte med folk. Vi spiser lunsjen vår i den gamle bydelen Plaka.

Delfi tempelet smalt

ONSDAG 24. MAI

Fra Athen via Delphi til Korint
Etter frokost pakker vi koffertene i bussen og forlater hovedstaden. Buss og guide tar oss vestover til Delphi der det berømte oraklet i oldtida hadde en enorm innflytelse. Turen fortsetter så på nordsiden av Korintbukta til den nesten 3 km lange Rio-Ateirrio broen (ferdig i 2004), og som fører oss til sørsiden av bukta og til vårt neste og siste hotell, Alkyon Resort Hotel. Middag og samling utpå kvelden.
Oraklet i Delphi er et fenomen som er relativt godt kjent i den vestlige kulturkrets. Det er imidlertid flere forhold som spiller inn når Delphi i dag fremstår som et viktig UNESCO-listet verdensarvsted. For det første har stedet en lang og spennende historie preget både av stadige kriger og fremveksten av et enestående senter for kultur og religionsutøvelse. Dertil kommer at Delphi i dag må sies å være det mest helhetlige av slike anlegg i Hellas. Både stadion og amfiteater er godt bevart. Av Apollon-tempelet og andre sakrale bygninger er riktignok ikke stort mer enn grunnmurene igjen, men det er nok til at man kan danne seg et bilde av hvordan stedet fortonet seg i storhetstiden. Dette bildet kan også utfylles av greske forfatteres malende skildringer av bygninger, skulpturer og verdifulle gjenstander av edle metaller.

Shutterstock 301316351 Korinterbrevplassen 1 høyt

TORSDAG 25. - SØNDAG 28. MAI

På hotell Alkyon Resort
Disse fire hele dagene skal vi oppholde oss på og omkring hotellet. Stranda er like ved og det er rikelige muligheter til fot- eller sykkelturer i nærområdet. Hver dag inviterer vi til morgensamling etter frokost og en hyggestund etter middag. Tema blir Paulus sitt forhold til menigheten i Korint og de brevene han skrev til menigheten og de han skrev mens han var der. Vi vil bli kjent med de menneskene han arbeidet sammen med og den verden han var omgitt av.Om kveldene blir det variert program med ulike innslag, sang og under-
holdning og kveldsandakt.En av dagene gir vi tilbud om en utflukt til gamle Korint, Korintkanalenog den tidligere havnebyen Kenkreæ.
Søndag kveld samles vihotell Alkyon Resort

Frivillig utflukt til gamle Korint,
Akrokorint, Korintkanalen og Kenkreæ
De som har meldt seg på denne utflukten i nærområdet drar med buss og guide.
Denne dagen skal vi til gamle Korint, Akrokorint og havnebyen Kenkreæ og Korintkanalen. Vi kan innta det som virkelig var en storby på Paulus’ tid. Man antar at det bodde ca. 300 000 mennesker i Korint, den største romerske byen i området, provinshovedstad og en by i rivende utvikling. Paulus må ha vært her i omtrent halvannet år, men kom tilbake da han var på sin tredje misjonsreise 4-5 år senere. Gjennom de to brevene Paulus senere skrev til menigheten her, kan vi lære mye om livet i denne byen som har vært på en og samme tid «New York, Los Angeles and Las Vegas, business, show and sex». Vi besøker også Akrokorint oppe på høyden. Før vi drar tilbake til hotellet stanser vi en stund nede ved fjorden og minnes Paulus’ avskjed med de troende i havnebyen Kenkreæ. Herfra reiste han med båt tilbake til Lilleasia, nærmere bestemt Efesos. Vi spiser lunsjen vår i Perama, Istmia nær Korintkanalen.
Pris pr. person kr. 1.360,-

Shutterstock 1017139666 cropped smalt

MANDAG 29. MAI

Hjemreisedag
Vi sjekker ut av hotellet, og drar med buss til flyplassen utenfor Athen for hjemreise.

Shutterstock 415082236
Fra Akropolis lysere
Aten spencer davis il Qml VIMN4c unsplash lysere
Rød Hibiskus 1
Hellas Delphi Stadion cropped
Shutterstock 646209769 mindre
Utsikt over Athen fra Areopagos lysere
Shutterstock 529660249
Shutterstock 1614734158 cropped
Hellas Athen badestrand croppet

Priser og betingelser

Pris fra 17 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2 850,- (meget begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

Athen; Hotel Stanley
Korint; Alkyon Resort Hotel

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyreisen Oslo – Athen tur/retur inkl. flyskatter (pr. nov -22 kr. 1875, kan endre seg noe)

• Transport mellom flyplass og hotell ved ankomst og hjemreise

• Dagsutflukt i Athen med guide

• Transport/utflukt til Delphi på veien fra Athen til Korint

• Omvisning i Delphi med lokal guide

• Opphold i dobbeltrom på de valgte hotellene

• Helpensjon, dvs. frokost, lunsj og middag

• Samlinger på hotellet

• Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

• Drikke til inkluderte måltider

• Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør (frivillig)

• Enkeltromstillegg

• Reise- og avbestillingsforsikring

• Tilslutning fra andre flyplasser i Norge

• Inngangsbilletter ca 50 EURO. Er man over 65 år og fremviser passet får man 40-50% avslag som norske statsborgere

• City tax på hotellene. 3 EURO pr. natt pr. rom

•Frivillig utflukt i Hellas (se beskrivelsene i brosjyren). NB! Påmelding på utflukten til Korint ved påmelding, eller senest 1. april 2023.

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
22. MAI 2023 Oslo – København 06:00 07:15 SK1461
22. MAI 2023 København – Athen 09:45 14:00 SK 777
29. MAI 2023 Athen – København 14:50 17:10 SK 778
29. MAI 2023 København – Oslo 18:05 19:15 SK1468
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.