Sist oppdatert 22. juni, kl. 09:49

Informasjon vedrørende coronavirus

Genesaretsjøen 7
Netanya
Judean desert

Rundreise med fridager i Netanya
Det profetiske ord i Bibelens Land og blant hans folk Israel

Avreisedato

29.09.2021

Varighet

12 dager

Pris fra

22 450,-

Rundreise med fridager i Netanya

En spennende rundreise der vi blir bedre kjent med Israels land, folk, historie og kultur. Vi avslutter med fridager i Netanya der man kan bade i Middelhavet, lytte til bibelundervisning og la alle inntrykkene fra turen synke inn. I løpet av oppholdet får du oppleve mange interessante steder, og treffe interessante personer.

Turen går i samarbeid med Roald Nøkland og Rune Telhaug

Høydepunkter på turen

 • Tiberias
 • Tabor fjellet
 • Sachne
 • Jerusalem
 • Betlehem
 • Hebron
 • Samaria
 • Judea
 • Golanhøyden
 • Dødehavet
 • Netanya
Last ned brosjyre (.pdf)
Boat on sea of galilee2

Dag 1

ONSDAG 29. SEPTEMBER

UTREISEDAG NORGE – ISRAEL
Avreise fra Oslo kl 11.20 med Turkish Air, Ankomst Tel Aviv kl 20.10. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Tiberias.

Utsikt fra mt arbel

Dag 2

TORSDAG 30. SEPTEMBER

GENESARETSJØEN - TIBERIAS – ARBEL HØYDEN
Vi sover ut litt, etter en lang reise i går. Så starter vi dagen med båttur på Genesaretsjøen. Besøker «Jesu by» Kapernaum. Etter lunsj kjører vi opp til den flotte Arbel høyden, hvor vi skal gå en flott tur ute i naturen. En uforglemmelig start på vår rundtur i det Hellige Land Israel.

Banjas

Dag 3

FREDAG 01. OKTOBER

GALILEA – GENESARETSJØEN – DAN – GOLAN
I dag starter vi for fullt vår rundtur i Israels land. Vi starter tidlig. Første stopp blir Tabga ved Genesaretsjøen. Deretter reiser vi helt til det nordlige Israel, til Dan, hvor vi blant annet skal få se «Abrahams port», og Midt-Østens største vannkilde; Ein Dan. Så kjører vi til Banjas (Caesarea Filippi) (Mat. 16.13, Mark.8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Stiger opp på Golan høydene, besøker Ben Tal høydene, med dens flotte utsikt til Hermon fjellet og langt inn i Syria. Så retur til vårt hotell i Tiberias. En flott dag, med Bibelen som den store guidebok!

Kl. 20.30 Etter Shabbats måltidet på hotellet, har vi en fellessamling, med orientering om programmet for de neste dagene, et Ord for shabbaten, frie vitnesbyrd og sang.

Sachne

Dag 4

LØRDAG 02. OKTOBER

ØVRE OG NEDRE GALILEA MED SACHNE
I dag reiser vi vestover, og vårt første stopp blir i Nazareth hvor vi besøker fjellet «Har Hakfitza» med utsikt over store deler av byen, over Harmageddo-sletten, Tabor fjellet, Gilboa fjellet, Manashe høydene, og deler av Karmel fjellet. Her leser vi aktuelle skriftsteder i Guds Ord, som gjengir historiske begivenheter som her har skjedd: Om Debora og Barak i Dommernes bok kap. 5, Om Gideon og Midianittene i kap. 7, og i fra Lukas kap. 4 versene 16 – 30, om da Jesus blir forkastet av sine egne i sin egen hjemby. Deretter til Mochaka på Karmel fjellet, hvor Elias kjempet mot de falske Baal-profetene!

Etter lunsj drar vi til Tabor fjellet, for så å avslutte dagen i «Gan Eden» Paradiset Sakne (Gan Hashlosha). Her kan vi nye varmen, sol og de flotte vannbassengene, som holder 28 varmegrader året rundt. En fantastisk plass. Deretter «hjem» til vårt hotell i Tiberias.

For den som enda har energi til det, kan det anbefales å ta en tur på byens flotte Strandpromenade i det Shabbaten går ut, og en ny uke starter i Landet.

Dead Sea 1

Dag 5

SØNDAG 03. OKTOBER

JORDANDALEN TIL DØDEHAVET, EIN GEDI, OG JERIKO
Vi forlater Galilea for denne gangen og reiser nedover Jordandalen. Vårt første stopp blir Jesu dåpsplass nede ved Jordanelven, nær Jeriko. Neste stopp blir Ein Gedi. Det var her David gjemte seg for Kong Saul. Vi går en rundtur i det flotte Naturreservatet. Så til Dødehavet, hvor selvfølgelig alle få tilbud om å bade i Dødehavet, her; hvor alle, kan lese hebraisk flytendeJ. Vi tar en god stopp her, slik at alle som vil, kan få testet flyteegenskapene og smurt seg inn med "helsebringende" gjørme. Før vi stiger opp til Jerusalem, gjør vi et kort besøk i Palmestaden Jeriko og ved «Sakeus treet».

Gerizim fjellet

Dag 6

MANDAG 04. OKTOBER

RUNDTUR I SAMARIA
I dag starter vi tidlig. Det blir en fantastisk dag. Vi kjører til Hertzel høyden, hvor vi skal gjøre et kort, men svært viktig, besøk ved Yad Vashem, Holocaust museet. Så reiser vi nordover, og stiger opp på Israels fjell, til Samaria, og «vandre i Abrahams fotspor». Vi besøker bl.a. Har Bracha fjellet, Utsiktspunktet fra Har Gerisim fjellet, hvor vi kan se ned til Josefs grav, Jakobs brønn, og byen Sikem (Schem/Nablus). Alon Moreh, og på vår veg til Jerusalem, stopper vi i Shilo, hvor paktens Ark, og Tabernaklet i sin tid stod. En lang og uforglemmelig dag!

Hebron patriarkens grav mindre pix

Dag 7

TIRSDAG 05. OKTOBER

HEBRON – HERODIUM - BETLEHEM
Om gårsdagen var et høydepunkt for mange av dere, vil nok også denne dagen bli det. Vi reiser i dag til Hebron, og besøker bl.a. Machpela hulen. Det som etter jødisk tradisjon er graven til bl.a. Abraham, Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea. (Rachels grav kjørte vi forbi ved krysset til Betlehem). Videre kjører vi igjennom Kiryat Arba, på vår vei til Herodium. I dette flotte festningsverket ute i Judea ørken ble Herodes grav funnet for noen år siden. Vi går igjennom de underjordiske gangene, hører historien og beskuer en uforglemmelig utsikt til store deler av Judea, i alle retninger. Deretter til Davids by, og Jesu fødeby; Betlehem. Fødselskirken og hyrdemarkene er våre mål her!

Gravhagen 3

Dag 8

ONSDAG 06. OKTOBER

JERSUALEM
Tenk vi er i Guds by: JERUSALEM! Vi starter med besøk i Gordons Golgata; Gravhagen. Deretter panorama utsikten i fra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. I dag skal vi få se store deler av denne utrolig flotte byen. En dag som vil sitte igjen som et helt klart høydepunkt på turen. Vi vandrer ned i Kedron dalen, og besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi stiger opp på Zions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Så går vi inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden. Vi besøker Vestmuren/Klagemuren og vandrer deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10). Og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen!

Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her!

Vi sier så på gjensyn til Jerusalem for denne gang, og reiser til vårt hotell i Netanya.

Netanya 4

Dag 9

TORSDAG 07. OKTOBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET
Det er nydelig å kjenne sommervarmen. Og se sol og blå himmel. Vi har enda ca. 27`C i Middelhavet. Dagen er din. Kos deg. Reiseledere står klare til å hjelpe, om du trenger hjelp eller ideer for hva du skal finne på. Vi er mitt i Landet, og om du ikke ønsker å slappe av på hotellet, på stranden, på promenaden, på byens store fredags marked (i morgen) eller på et eller flere av byens mange handlesentre, ja, så er det enkelt å ta buss, taxi eller tog, til Haifa, Tel-Aviv/Jaffo eller Jerusalem.

Tilbud for dagen:

Valgfri ekstra tur (ikke inkl. i prisen) Pris v/min. 10 betalende kr. 600,- pr. person (i tillegg kommer USD 9 pr. person i tips til guide/sjåfør)
08.00 – 17.00 Til Judea lavland (Hashvela, Lachish, Beit Guvrin/Marasha, Tel Aseka og Emek E`ala, hvor David slo Goliat)
En ekstra tur for den som vil. Påmelding og betaling (pris står nede på programmet).

Kl. 20.30 Bibelhalvtime ved Jørgen W. Tønnessen

Menora

Dag 10

FREDAG 08. OKTOBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET
Du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, her i Netanya. Tilbudene står i kø, og som sagt, reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen!
Bading og fri!!! Bibelsamling.

Tilbud for dagen:

Kl. 09.00 Bibelhalvtime ved Jørgen W. Tønnessen

Kl. 10.00 Vandretur gjennom byen til det store fredagsmarkedet.

Kl. 20.30 Etter shabbatsmåltidet på hotellet; Hyggekveld med sang og vitnesbyrd.

Bibellesing mindre pix

Dag 11

LØRDAG 09. OKTOBER

FRIDAG I NETANYA VED MIDDELHAVET
Det er shabbat, og vi nyter fridagen og ukens helligdag sammen med folket.

Tilbud for dagen:

Kl. 09.00 Bibelhalvtime ved Jørgen W. Tønnessen.

Kl.17.30 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen.

Kl. 20.30 ca. går i vi ut på byen sammen med folket (for den som har lyst), i det Shabbaten er over, og en ny uke starter.

Netanya 6

Dag 12

SØNDAG 10. OKTOBER

HJEMREISE
Vi sjekker ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur, (om Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Priser og betingelser

Pris fra 22 450,-

Tillegg for enkeltrom: kr 9500,-

Tilslutning fra andre byer på forespørsel

Bestill

Prisen inkluderer


· Flybilletter Oslo-Tel Aviv t/r, (inkl. flyavgifter kr. 2120,- pr. nov. 20, kan endre seg)

· Hele rundreisen ihht. oppsatt program

· Opphold på valgte hotell i dobbeltrom inkl. halvpensjon (frokost og middag)

· Inngangspenger til besøkssteder ihht program

· Norsktalende lokalguide

· Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider og drikke til maten

· Reise– og avbestillingsforsikring

· Tips til guide, sjåfør og hotell ca. 85 USD pr. person

· Ekstra utflukt 07. oktober til Judea lavlandet

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
29. SEP 2021 OSLO-ISTANBUL 11.20 16.10 TK1752
29. SEP 2021 ISTANBUL-TEL AVIV 18.05 20.10 TK788
10. OKT 2021 TEL AVIV - ISTANBUL 10.05 12.25 TK785
10. OKT 2021 ISTANBUL - OSLO 13.55 16.45 TK1753
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår Israel og Vestbredden (Egne Covid-19 regler i 2021)

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  Kostnadsfri avbestilling innen 75 dager før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 75 og 45 dager før avreise, kreves 25 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.