Saligprisningenesberg Siv
Bad i Dødehavet mindre
Tomater i drivhus

Bibelens land, men også innovativ
Israel - Unike opplevelser

Avreisedato

17.11.2024

Varighet

8 dager

Pris fra

27 950,-

Bibelens land, men også innovativ

Bli med på en reise i Israel der du får oppleve de bibelske stedene, og den mangfoldige og vakre naturen. Fra Galilea og Golan i nord til Negevørkenen og Dødehavet i sør. Vi gjør oss kjent i Jerusalem og den unike Gamlebyen, med sine mange severdigheter, kvartaler og basarer. På denne turen får vi i tillegg et lite innblikk i Israels innovasjon innen landbruk gjennom kibbutz-besøk. Det er bare å glede seg.

REISER TIL ISRAEL FORUTSETTER AT UTENRIKSDEPARTEMENTET OPPHEVER SITT REISERÅD.

Ved påmelding på alle våre Israelsturer er det kostnadsfri avbestilling frem til 3 måneder før avreise.


Shutterstock 2018018534 Tiberias min pix

Dag 1

Søndag 17. november

UTREISEDAG, NORGE - ISRAEL
Avreise fra Oslo, Gardermoen, kl. 11:50 med Turkish Airlines via Istanbul til Tel Aviv. Vi ankommer flyplassen kl. 20:35 lokal tid og blir møtt av Smile service. De følger oss til den ventende bussen som kjører oss til hotellet vårt i Tiberias. Her blir vi servert et enkelt måltid.

Nazareth Bebudelkseskirken 2 mindre pix

Dag 2

Mandag 18. november

KARMELFJELLET - NASARET - GENESARETSJØEN
Bussen tar oss først nordover til Karmelfjellet og Murakha hvor Elia kjempet mot Baals profetene. Her har vi en flott panoramautsikt, både mot havet og utover Jisre’el-sletten. Vi spiser en god lunsj i en Druser- landsby i nærheten (ikke inkludert i turprisen). Etter lunsj kjører vi til Bebudelseskirken, som ligger i hjertet av byen Nasaret. Dette er Midtøstens største kirkebygg. Vi kjører deretter tilbake mot Galilea og stopper for å se den flotte utsikten fra Precipis høyden. Vi avslutter med en båttur på Genesaretsjøen.

Genesaretsjøen båt mindre pix

Dag 3

Tirsdag 19. november

NORDRE ISRAEL OG GOLAN
Etter en god frokostbuffet kjører vi til Saligprisningenes berg hvor Jesus holdt Bergprekenen. Dette er en liten høyde med god utsikt over Genesaretsjøen som ligger 209 m.u.h., dette er verdens lavest liggende innsjø. Vi kjører så opp på Golanhøydene og til fjellet Ben Tal, 1.165 m.o.h. Her vil guiden blant annet fortelle den utrolige historien om Yom Kippur krigen som pågikk her i 1973. Stedet har en vidstrakt utsikt over Golan, langt inn i Syria og opp mot Hermonfjellet. Israel er verdensledende på landbruksproduksjon innenfor blant annet melkeproduksjon og grønnsaker. På slutten av dagen skal vi besøke Midt-Østens største fjøs.

Shutterstock 93107599 Kaukasisk mann leser en bok flytende i vannet i Dødehavet i Israel

Dag 4

Onsdag 20. november

DØPERPLASSEN - JERIKO - DØDEHAVET
I dag kjører vi i Jordandalen sørover mot Dødehavet. Første stopp er døperplassen Qasr Al Yahud, hvor Jesus ble døpt av Johannes i Jordan- elven, ved Jeriko. Tradisjonelt sett er også dette stedet hvor Israelsfolket krysset Jordanelven, og hvor Elia ble tatt opp til himmelen i en ildvogn. Stedet ble åpnet for publikum i 2011.

Vi skal innom Jeriko, verdens eldste by, byen ligger 258 m.u.h. Her stopper vi ved Morbærtreet, - eller Sakkeustreet, før vi skal til “Green Valley Restaurant”. Her spiser vi en deilig lunsj og får møte en representant fra organisasjonen “Seeds of Hope”. De vil fortelle om sitt unike arbeid blant lokalbefolkningen. Så går turen videre langs Dødehavet, og til vårt hotell i Ein Bokek. Her er en fin badestrand hvor vi ta et helsebringende og uforglemmelig bad. Her flyter du som en kork i det ramsalte vannet, med et saltinnhold på hele 35%. Vi befinner oss nå på jordens laveste punkt 415 m.u.h.

Israel Masada

Dag 5

Torsdag 21. november

DØDEHAVET - BETLEHEM - JERUSALEM
Vi starter denne dagen med besøk på Masadafestningen og får høre om Jødenes kamp mot romerne i årene 70-73 e.Kr. Etter å ha fått et nytt inn- blikk israelsk landbruksproduksjon, setter vi kursen mot Betlehem med Fødselskirken og Hyrdemarkene. Så kjører vi til vårt hotell i Jerusalem, hvor vi skal bo resten av turen.

Jerusalem 29 mindre pix

Dag 6

Fredag 22. november

JERUSALEM
Israels Museum er dagens første besøks-sted. Her ser vi mellom annet Jerusalem modellen og Dødehavsrullene. Bussen kjører oss videre over til Vest Jerusalem hvor vi besøker Holocaustmuseet, Yad Vashem. Dette er minnesmerket over de mer enn 6 millioner falne jøder under annen verdenskrig, et sterkt og viktig besøk. Deretter går turen opp til Olje- berget med den flotte og velkjente panorama-utsikten over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer “Palmesøndags-stien” nedover til Getsemane, ved de gamle oliventrærne i hagen minnes vi Jesu bønne- kamp.

Gravhagen JLM 25

Dag 7

Lørdag 23. november

JERUSALEM
Vi har ingen buss i dag, men guide. Dagen starter vi med et besøk i den fredfylte Gravhagen, Gordons Golgata, med den tomme graven. Spaserer derfra inn i Gamlebyen og gjennom Løveporten. Like innenfor porten besøker vi Betesdadammen og St. Anna kirken - med sin flotte akustikk. Så skal vi gå Via Dolorosa “lidelsens vei” til Gravkirken. Klagemuren, jødenes helligste sted skal vi også besøke i dag. Resten av dagen fri i Jerusalem, før vi igjen samles til middag på hotellet vårt.

Solnedgang i samaria mindre pix

Dag 8

Søndag 24. november

HJEMREISEDAGEN
Vi må tidlig opp for å reise til flyplassen, flyavgang fra Tel Aviv med Turkish Arlines 07:20. Ankomst Oslo 16:40 via Istanbul.

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 8900,-

Tilslutningsbillett fra andre flyplasser i Norge på forespørsel

BOSTEDER
17.-20. november Prima Galil Tiberias
20.-21. november Enjoy Dead Sea Hotel
21.-24. november Prima Royale Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Tel Aviv t/r (inkl. flyskatt kr 2705,- pr. jan 2024, kan endre seg noe)
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs frokost og middag)
 • Rundreise ifølge det oppsatte program
 • Inngangsspenger til severdighetene som nevnt i
 • programmet
 • Lunsj på “Green Valley” resturant 20. mars
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 75 USD pr. person.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
17. november 2024 Oslo - Istanbul 11.50 17.55 TK1752
17. november 2024 Istanbul - Tel Aviv 19.25 20.35 TK864
24. november 2024 Tel Aviv - Istanbul 07.20 10.45 TK793
24. november 2024 Istanbul - Oslo 14.40 16.40 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme frem til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, kostnadsfri avbestilling

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.