Olive Tree With View Of Jlm Mindre Pix
Banjas 2

Bibelens land gjennom ord og toner
ENEstående tur til Israel

Avreisedato

16.09.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

21 550,-

Fulltegnet

Bibelens land gjennom ord og toner

Bli med på en spennende rundreise. Når høsten gjør sitt inntog inviterer vi dere med på en nydelig tur til sol og sommer, med fantastiske opplevelser og et herligt felleskap. Gjennom vandringer i Jesu fotspor, møte med hellige steder, ørken- og naturopplevelser, et nært møte med trossøsken og et levende fellesskap i ord og toner, vil denne turen bli så mye mer enn bare en turistreise. Reisen begynner med badedag og akklimatisering ved Middelhavet, fortsetter til kjerneområdene for Jesu virksomhet i Galilea og avsluttes med Judeaørkenen og Jerusalem. Hjertelig velkommen med til Bibelens land, med Bibelen som reisehåndbok!

Panorama netanya

Dag 1

Fredag 16. september

Utreisedag, Norge - Israel
Velkommen med på tur til Israel. Vi reiser med Turkish Airlines (TK) fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i Påmeldingsskjemaet). Vel fremme på Ben Gurion flyplass kjører vi til badebyen Netanya ved Middelhavet.

Netanya Beach2

Dag 2

Lørdag 17. september

Fridag i Netanya
Denne første dagen koser vi oss i Netanya, med nydelige Middelhavsstrender. Greit å få en rolig start og bli litt akklimatisert før rundreisen begynner. Bli-kjent samling på kvelden.

Frokost Middag
Caesarea Philippi17

Dag 3

Søndag 18. september

Cæsarea, Karmel, Nasaret
Vi starter rundreisen med å besøke stedet hvor den første hedninge-kristne menighet så dagens lys; Cæsarea ved havet. Her forkynte Peter evangeliet for Kornelius og her satt Paulus fanget. En romersk by på Jesu tid, i dag et arkeologisk sted, hvor man fortsatt bl.a. kan besøke teateret. Så kjører vi til Karmel-fjellet og har fantastisk utsikt over store deler av Galilea fra høyden hvor Elias bekjempet Baals profeter. Vi fortsetter til Jesu barndomsby, Nasaret. Her besøker vi Midt-Østens største kirke, bygget over Marias barndomshjem, og stedet Nazareth Village hvor lokale troende viser oss livet som det var her på Jesu tid. Etter hvert reiser vi mot Genesaretsjøen og Tiberias.

Frokost Middag
Det blir båttur på Genesaretsjøen
Det blir båttur på Genesaretsjøen

Dag 4

Mandag 19. september

Ved og på Genesaretsjøen
I dag skal vi være i kjerneområde for Jesu virksomhet; ved og på Genesaretsjøen! Her hvor Søndagsskolefortellingene virkelig blir levende for oss. Vi begynner dagen i det som kalles «Jesu egen by; Kapernaum., hvor Han bosatte seg når Han forlot Nasaret. Så fortsetter vi opp til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bredder i Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen.
Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!

Frokost Middag
Banias Okt 16

Dag 5

Tirsdag 20. september

Naturvandring i Banias og Golan
Vi kjører nordover landet, gjennom den grøderike Huldadalen og til den libanesiske grensen. Her besøker vi Banias Nature Park, som ligger i området der den bibelske byen Cæsarea Filippi lå. Rent kildevann strømmer ut fra grunnen av fjellet og vi legger ut på en vandring langs kilden til vi kommer til Israels største fossefall. Her i dette området var Jesus med sine disipler og her spurte Han dem; Hvem sier folk at Menneskesønnen er? Så fortsetter vi langs grensen opp til Golanhøyden, hvor vi kjører gjennom flere druserbyer og stanser for lunsj. Vi ser inn i Syria og får et større innblikk i den politiske situasjonen og forstår hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet.

Frokost Middag
Jerusalem 24 mindre pix

Dag 6

Onsdag 21. september

Sachne, Jeriko og Jerusalem m/ Oljeberget og Getsemane
Vi forlater Galilea og setter kursen mot Jerusalem. Underveis stanser vi og bader i oasen Sachne, som året rundt holder 27gr. og har lunsjstopp i verdens eldste by; Jeriko, som i dag er palestinsk selvstyreområde. Etter hvert begynner vi på stigningen mot Den hellige by; Jerusalem, som ligger ca. 800 meter over havet. Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi stanser i Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

Frokost Middag
Vestmuren

Dag 7

Torsdag 22. september

Gamlebyen m/Via Dolorosa og Vestmuren, Yad Vashem
Vi fortsetter vår vandring i Jesu fotspor og kjører til Gamlebyen. Her går vi inn gjennom Løveporten og begynner ved Bethesdadammen og St. Anna kirken, berømt for sin ti-sekunds akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata. Stanser underveis i noen av kapellene langs veien og deler fra påskeberetningen. Vi avslutter vandringen ved det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av muren til tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen. Dagen avsluttes med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem, som er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme.

Frokost Middag
Liten shutterstock 1232252449 Line of tourists climbed on the Masada fortress rock

Dag 8

Fredag 23. september

Ørkentur; Masada, Ein Gedi og Dødehavet
I dag blir det fine ørkenopplevelser. Vi kjører til fjellborgen Masada, tar kabelbanen opp på platået og møter en sterk historie om jødene som ofret livet i stedet for å havne i romernes hender etter Jerusalems fall i år 70. Vel nede igjen kjører vi til oasen Ein Gedi, hvor vi har en fin vandring langs kilden i oasen hvor David skjulte seg for kong Saul. Er vi heldig kan vi se noen av steinbukkene eller klippegrevlingene som holder til her. Så blir det et bad du sent vil glemme! I Dødehavet flyter du som en kork i det
salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav.

Frokost Middag
Fødselskirken Betlehem

Dag 9

Lørdag 24. september

Betlehem og Nattverdssamling i Gravhagen
Vi besøker Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og vi får vi et innblikk i livet til våre palestinske, kristne søsken. Tilbake i Jerusalem avslutter vi vårt opphold i Den hellige by med nattverdgudstjeneste ved en tom grav i Gravhagen ved Gordons Golgata! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen toner fra evangeliske kristne fra hele verden. Etter middag i kveld blir det avskjedssamling.

Frokost Middag
Jenter viser hjerter med hendene

Dag 10

Søndag 25. september

Hjemreisedag, Tel Aviv - Oslo
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper alle reiser hjem med minner for livet!


Underveis på turen blir det samlinger med bl.a. sang og musikk og lokale gjester.

Frokost

Priser og betingelser

Pris fra 21 550,-

Tillegg for enkeltrom: 6 000,- (begrenset antall)

OVERNATTINGSTEDER

16 - 18/09 Hotel Margoa, Netanya

18 - 21/09 Hotel Golan, Tiberias

21 - 25/09 Prima Kings, Jerusalem

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2085,- pr. des. 21, de kan endre seg noe)
 • Hele rundreisen med utflukter ifølge det oppsatte program
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangsbilletter til besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 75 USD pr. person
 • Tester og forsikringer i forbindelse med Covid-19
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
16. september Oslo - Istanbul 11:20 16:10 TK1752
Istanbul - Tel Aviv 18:20 20:20 TK788
25. september Tel Aviv - Istanbul 10:30 12:50 TK785
Istanbul - Oslo 14:05 17:00 TK1753
NB! Tidendringer kan forekomme fram til avreise.
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Covid-19 forsikring er obligatorisk for alle reisende til Israel (kostnad kr 80 ,- pr. person) og dekker følgende:

  Maksimal dekningsperiode 28 dager i Israel

  • Sykehusinnleggelse pga. Covid-19 opptil 25000 USD
  • Nødevakuering i tilfelle den forsikrede er smittet med Covid-19 og ikke kan legges inn på et passende sykehus i Israel på grunn av overfylte sykehus opptil 25000 USD.
  • Hjemsendelse ved dødsfall/begravelsesutgifter ved dødsfall på grunn av Covid-19 opptil USD 5000.
  • Endring av flybestilling etter en Covid-19 infeksjon på sykehuset opp til USD 3000.
  • Isolasjonsbetaling på USD 150 pr dag frem til dag 14 som begynner med dag 4 på turen (dvs. maks 11 dager) ved Covid-19 – diagnose og bare én gang per person per tur.
  • Den totale refusjonsgrensen per person per tur er USD 30000 (inkl. evt. fradrag og fratrukket evt. skatter) NB! Beløpet på kr 80,- per person/pr. tur (kostnad av forsikring) blir ikke refundert.
  • Plussreiser tegner denne forsikringen på vegne av alle reisende gjennom vår agent i Israel

   (Denne forsikringsordningen ble innført fra 26. september 2021, på turer som ble publisert før denne dato vil dette komme som et tillegg i pris.)
 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 21. mai 2022


  Følgende er de nye Innreisereglene fra Israelske myndigheter pr. 21. mai 2022

  Kravene gjelder både barn og voksne. Kravene kan endres.

  Nå kan ALLE reise til Israel, om du er

  • Fullvaksinert, eller
  • Har hatt korona og kan bekrefte dette med gyldig EU koronasertifikat
  • Uvaksinert

  Hvem gjelder som fullvaksinert:

  • Alle reisende som har fått minst to doser (med en av de følgende vaksiner: Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson eller Astra Zeneca, Sinovac, Sinopharm)
  • Alle som har blitt friske etter Covid-19 og har et gyldig EU-koronasertifikat.
   For å få dette må du ha tatt en PCR-test hos et autorisert testsenter, det holder ikke med en hurtigtest/selvtest. Det må ha gått minimum 8 dager siden den positive PCR-testen og innreise til Israel (NB! Testdato gjelder som 1. dag). Men har det gått mer enn 180 dager siden den positive testen kreves det i tillegg én vaksinedose.

  NB! Sputnik-V vaksinen er godkjent fra 15.11.21, men personer som har tatt denne vaksinen må ta en serologisk test i Israel og teste positiv.

  Merk:

  • Det må ha gått minimum 14 dager siden andre vaksinedose før ankomstdato Israel, men ikke mer enn 180 dager fra andre dosen til hjemreisedato fra Israel. Dobbeltsjekk derfor om du har fått andre vaksinedose før 181 dager før hjemreisedato.
  • Om man har fått en boosterdose (tredje dose), må det ha gått minimum 14 dager fra dato du fikk boosterdosen til ankomst Israel.

  Uvaksinerte reisende:
  Pr. 2. mars 2022 kan man altså nå reise inn i Israel dersom man ikke har vaksinert seg mot Covid-19 og har gjennomgått Covid-19 sjukdommen. Men israelske myndigheter stiller noen strengere krav til denne gruppen reisende i forhold til krav om isolasjon dersom man er nærkontakt med et bekreftet Covid-19 tilfelle. Er man nærkontakt (eks. ektefelle eller deler rom) og er uvaksinert, må man i karantene, selv om man ikke har symptomer.

  NB! Sjekk med din forsikring om de dekker en eventuell karantene. Covid-19 forsikringen i Israel gjelder bare for den som blir syk.

  Viktig! En bekreftet Covid-19 pasient kan være symptomatisk på kontakttidspunktet og fortsatt være smittsom!

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med PLUSSREISER dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • COVID-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom. Uten dette får man ikke reise inn i Israel. PLUSSREISER tegner en Covid-19 forsikring som gjelder under oppholdet i Israel for alle som kjøper en pakkereise hos oss. (Denne forsikring erstatter ikke den ordinære reiseforsikringen som alle må ha, men det er ment som et tillegg!

  Disse dokument må man vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel).

   • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som er vaksinert eller som har gjennomgått Covid-19 sykdom)
   • Forsikringsbevis på Covid-19 forsikring – dette får dere tilsendt av Plussreiser
   • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)
   • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.

   I tillegg til dette må du huske på å ha med:

   • Reiseforsikringsbevis


   Ekstra kostnader pga. krav fra Israelske myndigheter:

   Covid-19 forsikring gyldig under opphold i Israel ca. Kr. 100,- pr. person blir fakturert gjennom PLUSSREISER

   Dette er kostnader som ikke er inkludert i prisen, da dette er nye krav som israelske myndigheter setter pga. Covid 19 pr. 1. november 2021.

   Vi gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i priser og nye regler.
   Ta kontakt med oss om du har spørsmål!

  Interesseliste/venteliste

  Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Bibelens land gjennom ord og toner (16.09 – 25.09 2022) med Solveig Leithaug & Evy-Gunn Knotten.