Sist oppdatert 20. mars, kl. 14:30

Informasjon vedrørende coronavirus

Israel Saligprisningsberget
Dodehavet 2
Jerusalem 6

Bibelens Land gjennom ord og toner
ENEstående tur til Israel

Avreisedato

10.10.2020

Varighet

10 dager

Pris fra

22 450,-

Bibelens Land gjennom ord og toner

Bli med på en spennende rundreise, der alle opplevelsene vi deler gjør at vi fort blir en sammensveiset gjeng. Og gjennom vandringer i Jesu fotspor, møte med hellige steder, ørken- og naturopplevelser, et nært møte med trossøsken blant både israelere og palestinere, og et levende fellesskap i ord og toner, vil denne turen bli så mye mer enn en bare en turistreise. Reisen begynner i kjerneområdene for Jesu virksomhet i Galilea og fortsetter gjennom Judeaørkenen opp til Jerusalem, før vi avslutter med badedager ved Middelhavet. Hjertelig velkommen med til Bibelens land, med Bibelen som reisehåndbok!

Monarch butterfly Israel

Dag 1

LØRDAG 10. OKTOBER

Utreisedag, Norge - Israel
Velkommen med på ENEstående tur til Israel. Vi reiser med Air Baltics (BT) kveldsfly fra Oslo til Riga, og videre med nattfly til Tel Aviv. (Om du ønsker tilslutning fra annen flyplass i Norge, så gi beskjed i Påmeldingsskjemaet). Vel fremme i Tel Aviv møter vi vår sjåfør og kjører direkte til vår kibbutz i Galilea, en tur som tar ca. 1,5-2 t.

Boat on sea of Galilee at sunset

Dag 2

SØNDAG 11. OKTOBER

Fri formiddag, ettermiddag; Genesaretsjøen
På grunn av ankomst tidlig om morgenen har vi en rolig formiddag. På ettermiddagen kjører vi til kjerneområde for Jesu virksomhet; Genesaretsjøen! Vi begynner vår reise her hvor Han virket aller mest og hvor Søndagsskolefortellingene blir levende for oss. Vi kjører opp til høyden som kalles Saligprisningens berg, hvor Han holdt sin Bergpreken, og går ned til Genesaretsjøens bredder i Tabgha. I dette området kalte Han sine disipler, utførte brødunderet og møtte disiplene igjen etter oppstandelsen. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen! (I dag feirer jødene Simchat Torah – lovens gledesfest.)

Profeten Elias Pa Karmel

Dag 3

MANDAG 12. OKTOBER

Karmel, Nasaret, Nazareth Village, møte med lokale troende
I dag kjører vi til Karmelfjellet og har fantastisk utsikt over store deler av Galilea fra høyden hvor Elias bekjempet Baals profeter. Så besøker vi Jesu barndomsby Nasaret. Her ser vi Midt-Østens største kirke, bygget over Marias barndomshjem, og vi besøker stedet Nazareth Village hvor lokale troende viser oss livet som det var her på Jesu tid.

Sachne

Dag 4

TIRSDAG 13. OKTOBER

Kapernaum, Peace View, Sachne og til Jerusalem
Vi forlater vår kibbutz og kjører til Jesu egen by; Kapernaum, hvor Han bosatte seg etter at Han forlot Nasaret. Her har vi vår morgensamling før vi fortsetter opp på Peace View på Golanhøyden for å se den fine utsikten over hele Genesaretsjøen. Her får vi et innblikk i hvor viktig dette området er for Israels sikkerhet. Så kjører vi sørover Jordandalen og stopper i oasen Sachne hvor vi skal bade i kilder som året rundt holder 27 grader, før kursen settes mot i Jerusalem! Når vi ankommer Den Hellige by drar vi rett til Oljeberget for å se den storslåtte utsikten. Herifra vandrer vi veien nedover berget og inn mot byen, samme strekning Jesus red på eselet. Vi går ned fra høyden mot Getsemane, hvor vi avslutter dagen og minnes Jesu bønnekamp i hagen. Etter hvert innlosjerer vi oss på vårt hotell i vestre delen av byen.

Western Wall Shutterstock 366760619

Dag 5

ONSDAG 14. OKTOBER

Gamlebyen med Via Dolorosa, Vestmuren og Yad Vashem
Vi fortsetter vår vandring i Jesu fotspor og kjører til Gamlebyen. Her går vi inn gjennom Løveporten og begynner ved Bethesdadammen og St. Anna kirken, berømt for sin ti-sekunds akustikk. Så går vi deler av Via Dolorosa – smertenes vei mot Golgata, og videre til det helligste sted i verden for det jødiske folk, Vestmuren, - eller Klagemuren som den også kalles. Rester av muren til tempelet som engang stod her, hvor en i dag finner Klippedommen og Al Aksa moskeen.

Dagen avsluttes med besøk på et utrolig viktig sted; Holocaustmuseet Yad Vashem, som er bygget til minne om de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, derav 1,5 mill. barn. En grusom del av Europas historie som vi aldri må glemme.

Ein Gedi

Dag 6

TORSDAG 15. OKTOBER

Ørkentur med oasen Ein Gedi, Dødehavet og Jeriko
I dag blir det fine ørkenopplevelser. Vi besøker oasen Ein Gedi, hvor vi har en fin vandring langs kilden i oasen hvor David skjulte seg for kong Saul. Er vi heldig kan vi se noen av steinbukkene eller klippegrevlingene som holder til her. Så blir det et bad du sent vil glemme! I Dødehavet flyter du som en kork i det salte vannet. Vi er på verdens laveste sted i verdens salteste hav. Vi besøker også oasen Jeriko, verdens eldste by.

Fodselskirken Betlehem 1

Dag 7

FREDAG 16. OKTOBER

Betlehem og fritid
Vi besøker Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare 10 km sør for Jerusalem. Her ser vi både Hyrdemakene og Fødselskirken og vi får vi et innblikk i livet til våre palestinske, kristne søsken. Resten av dagen blir det tid til shopping i Gamlebyen eller slappe av ved bassenget på hotellet.

Gravhagen 3

Dag 8

LØRDAG 17. OKTOBER

Nattverdssamling i Gravhagen, til Netanya
Vi avslutter vårt opphold i Den hellige by med nattverdgudstjeneste ved en tom grav i Gravhagen ved Gordons Golgata! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen toner fra evangeliske kristne fra hele verden. Så setter vi kursen mor Middelhavet og byen Netanya.

Beach Sironit Netanya

Dag 9

SØNDAG 18. OKTOBER

Fridag i Netanya
I dag slapper vi av og koser oss i badebyen Netanya. Etter middag om kvelden samles vi til avskjedssamling.

Miljøbildet israel

Dag 10

MANDAG 19. OKTOBER

Hjemreisedag
Det er tid for å si Shalom v’lehitraåt (fred og på gjensyn) til Israel og sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper alle reiser hjem med minner for livet!

Evy Gunn ved Genesaretsjøen
Solveig leithaug med gitar
Genesaretsjøen 3
Western wall succot mindre pix
Yad vashem fevogn mindre pix
20190615 104648000 I Os

Priser og betingelser

Pris fra 22 450,-

Tillegg for enkeltrom: Kr 6350,-

Bestill

Prisen inkluderer

· Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv t/r inkl. flyavgifter (kr 2030,- pr. febr. 2020, kan endre seg)
· Overnatting i dobbeltrom på turistklassehoteller inkl. halvpensjon (frokost og middag)
· Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
· Inngangsbilletter til alle besøks-steder slik det fremgår av dagsprogrammet
· Båttur på Genesaretsjøen
· Norsk reiseledelse
· Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

· Øvrige måltider/Drikke til maten
· Forsikringer
· Tips til hotellbetjening, sjåfør og guide i Israel ca. 80 USD pr. pers.

Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
10. OKTOBER OSLO - RIGA 19.25 21.55 BT154
10. OKTOBER RIGA - TEL AVIV 23.40 03.50+1 BT771
19. OKTOBER TEL AVIV - RIGA 06.40 11.00 BT772
19. OKTOBER RIGA - OSLO 13.00 13.55 BT159
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.