Kameltur
Saligprisningenesberg 8
Gravhagen

Familietur til Israel og de palestinske områdene
Venners og venners venner-tur

Avreisedato

27.06.2023

Pris fra

25 950,-

Fulltegnet

Familietur til Israel og de palestinske områdene

Vi inviterer til familietur til Bibelens land, med Bibelen som «reisehåndbok». Dette blir en tur du husker resten av livet!

Velkommen til tidagers familietur! Det blir opplevelsesdager i Galilea, ørkenen og Jerusalem. Og selvsagt tid til fritid og bading, både i Middelhavet, Gennesaretsjøen, Dødehavet, i varme kilder og i bassenger på hotellene. Vi vil få et levende møte med bibelfortellingene og spennende trosopplæring for barn, ungdom og voksne. Vi vil også få møter med mennesker og med det mangfoldige israelske og palestinske samfunnet. «Det hellige land» har en historie du ikke finner maken til! Vi inviterer til en reise til Bibelens land, med Bibelen som «reisehåndbok». Dette blir en tur du husker resten av livet!

Dette er en «venners og venners venner -tur», og dere kan dele invitasjonen med noen dere gjerne vil reise sammen med. Programmet er lagt opp med tanke på at barn, ungdom og voksne skal ha gode opplevelser sammen. Enkelte steder vil vi dele gruppen litt etter alder, for å gi alle en best mulig formidling knyttet til det vi opplever.

Høydepunkter på turen

 • Galilea: Saligprisningens berg, Kapernaum, Nazareth Village, båttur på Gennesaretsjøen
 • Dødehavet, Masada, Judeaørkenen, Beduinleir, fjellbyen Arad
 • Jerusalem: Oljeberget, Gravhagen, Via Dolorosa, Golgata, Yad Vashem,
 • Jesu fødeby: Betlehem
 • Netanya med strandliv og bading i Middelhavet
Last ned brosjyre (.pdf)
Netanya

Dag 1

Tirsdag 27. juni

Reisedag, Stavanger - Netanya

Vi har avgang med SAS fra Sola til Oslo, og videre med LOT via Warszawa til Tel Aviv. Fra Ben Gurion flyplass kjøres vi direkte til Netanya (35 km), hvor vi skal overnatte på King Solomon Hotel i to netter.

Netanya3

Dag 2

Onsdag 28. juni

Fridag i Netanya

Vi starter turen med en god fridag til avslapning og strandliv i badebyen Netanya ved Middelhavet. Dette er en av vennskapsbyene til Stavanger. Bli-kjent-samling om kvelden.

Nazareth Village
Nazareth Village

Dag 3

Torsdag 29. juni

Fra Middelhavet til Gennesaretsjøen

Vi begynner rundreisen vår og kjører mot Galilea og Jesu barndomsby, Nasaret, som i dag er en stor arabisk by. Her besøker vi Nazareth Village, en park hvor evangeliske kristne har gjenskapt Nasaret på Jesu tid. Her blir det også «bibelsk lunsj».

Vi besøker så den store Bebudelseskirken. Den er bygd på stedet der tradisjonen sier at engelen Gabriel kom til jomfru Maria og sa at hun skulle bli Jesu mor. Så setter vi kursen mot Gennesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste tre nettene på Hotel Kinar, som ligg like ved sjøen.

Kapernaum10

Dag 4

Fredag 30. juni

Ved Gennesaretsjøen i Galilea

Vi starter dagen med å besøke Kapernaum, «Jesu egen by». Her har arkeologene funnet en gammel synagoge og restene etter Peters hus, der Jesus kanskje bodde! Deretter kjører vi opp til Saligprisningenes berg, der tradisjonen sier at Jesus holdt Bergprekenen og lærte disiplene Fadervår. Etter dette går vi ned til sjøen igjen, ca. 45 minutt, til området som heter Tabgha. Her gjorde Jesus brødunderet og her viste han seg for disiplene etter oppstandelsen. Resten av dagen har vi fritid på vårt hotell og kan nyte sol og basseng!

Båttur Genesaretsjøen
Båttur Genesaretsjøen

Dag 5

Lørdag 1. juli

Ved Gennesaretsjøen i Galilea

Vi starter dagen med båttur på Gennesaretsjøen, der disiplene fisket, Jesus gikk på vannet og han stillet stormen. Deretter reiser vi til Magdala, der det de siste årene er gjort spennende funn fra Jesu tid og det er bygd en ny og flott kirke som er viet Jesu virksomhet ved Gennesaretsjøen. Vi kjører så opp til Arbelfjellet, der det er en fantastisk utsikt over sjøen.

Her kan de som ønsker å få en tur i terrenget, bli med og gå ned en bratt sti til Duedalen som ligger under fjellet. De som heller vil sitte på med bussen, kjører tilbake og plukker opp turgåerne i Duedalen. Resten av dagen har vi fritid.

Sachne

Dag 6

Søndag 2. juli

Fra Galilea til ørkenen

Første stopp denne dagen blir i Sachne, en vakker nasjonalpark. Etter et bad i de varme kilder der, som holder 27 grader året rundt, drar vi videre sørover Jordandalen. Når vi nærmer oss Dødehavet, stopper vi ved Jesu dåpsplass Qasr Al-Yahud. Her minnes vi Jesu dåp og vår egen dåp. Deretter kjører vi langs Dødehavet og passerer stedet der Dødehavsrullene ble funnet, før vi ankommer vårt overnattingssted i Ein Bokek i sørenden av havet. Resten av dagen er satt av til bad og avkobling. Her er vi på det laveste sted på jorden, mer enn 400 meter under havet, og man flyter som en kork pga. det høye salt- og mineralinnholdet i vannet.

Masada

Dag 7

Mandag 3. juli

Fra ørken til Jerusalem

Etter frokost kjører vi til Masada, kong Herodes sin mektige fjellborg, der vi tar gondolbanen opp til toppen. Her får vi høre den sterke historien om de jødiske opprørerne som søkte tilflukt her og holdt stand mot romerne i tre år etter Jerusalems fall i år 70. Vi går til fots ned stien på baksiden av Masada, der romerne kom opp da de tok borgen. Ved foten av fjellet blir vi hentet av bussen som kjører oss til beduinleiren Kfar Hanokdim i Judaørkenen. Her får vi ekte beduinvelkomst og lunsj og det blir mulighet for ridetur på ørkenens konge!

Etter hvert forlater vi beduinleiren og setter kurs mot Jerusalem, via fjellbyen Arad og Dødehavet. Vi reiser «opp til Jerusalem», som ligger i fjellene 800 meter over havet, og kjører direkte til Oljeberget og ser den flotte utsikten over den hellige byen. Så går vi ned bakkene, via kirken Dominus Flevit (Herrens gråt) til Getsemanehagen med kirke og hage med gamle oliventrær. Her hadde Jesus sin bønnekamp og her ble han tatt til fange før korsfestelsen. Bussen henter oss ved Getsemane og kjører oss til Hotel Leonardo, der vi skal bo i tre netter. Hotellet ligger med gåavstand til Gamlebyen.

Klagemuren2

Dag 8

Tirsdag 4. juli

Jerusalem

Vi begynner dagen med et besøk i Yad Vashem, minneparken over holocaust. Her er det 12 års aldersgrense, og vi legger til rette for et alternativ med besøk i Biblical Zoo for barna, med følge av en av reiselederne og evt foreldre (ikke inkludert). Deretter reiser vi til den fascinerende Gamlebyen med en blanding av trange markedsgater og hellige steder. Vi besøker Gravkirken som er bygd over Golgata og Jesu grav, og går deler av Via Dolorosa. Videre går vi til Vestmuren («Klagemuren»), det helligste stedet i jødedommen.

Fodselskirken Betlehem

Dag 9

Onsdag 5. juli

Betlehem

Vi reiser til Jesu fødested Betlehem, som i dag ligger på den palestinske Vestbredden, 10 km sør for Jerusalem. Vi leser juleevangeliet og synger julesanger på Hyrdemarkene, der det fremdeles er grotter der gjeterne kunne ha sauene om natta. Vi reiser videre til sentrum av byen og besøker den gamle Fødselskirken som er bygd over stedet der Jesus ble født.

Tilbake i Jerusalem, reiser vi til Gravhagen der vi har en enkel nattverdgudstjeneste.

Dag 10

Torsdag 6. juli

Heimreisedag

Det er tid for å sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

Priser og betingelser

Pris fra 20 950,-

Tillegg for enkeltrom: 8.410,-

Grunnpris pr. voksen Kr 25 950,- inkl. flyavgifter
Barnepris 2-16 år på rom m/2 voksne som betaler full pris Kr 20 950,- inkl. flyavgifter
Fra 16 år på rom m/2 voksne som betaler full pris Kr 24 450,- inkl. flyavgifter
Max 4 pax per rom. Er man flere så ta kontakt med Plussreiser.

BOSTEDER
27/6-29/6: Hotel King Solomon, Netanya
29/6-2/7: Hotel Kinar v/Gennesaretsjøen
2/7-3/7: Hotel David, Dødehavet
3/7-6/7: Hotel Leonardo, Jerusalem

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Stavanger – Tel Aviv
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 2250,- (per sept-22, kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Bibelsk lunsj i Nazareth Village
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Båttur på Gennesaretsjøen
 • Kameltur og lunsj i beduinleir
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotell på ca. USD 80 per pers fra 13 år
 • Enkeltromstillegg; kr 8 410,-
 • Reiseforsikring.
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
27. juni 2023 Stavanger – Oslo 07:40 08:35 SK 4008
Oslo – Warszawa 10:45 12:45 LO 482
Warszawa – Tel Aviv 15:00 19:50 LO 155
6. juli 2023 Tel Aviv – Warszawa 10:40 13:45 LO 156
Warszawa – Oslo 16:50 18:55 LO 483
Oslo – Stavanger 21:45 22:35 SK 4051
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/