Kameltur
Sunrise lake tiberias
Arne og Inger Berge på Arbel

Familietur til Israel og de palestinske områdene
Venners og venners venner-tur

Avreisedato

28.06.2022

Varighet

10 dager

Pris fra

22 750,-

Familietur til Israel og de palestinske områdene

Vi inviterer til familietur til Bibelens land, med Bibelen som «reisehåndbok». Dette blir en tur du husker resten av livet!

Velkommen til tidagers familietur! Det blir opplevelsesdager i Galilea, ørkenen og Jerusalem. Og selvsagt tid til fritid og bading, både i Middelhavet, Gennesaretsjøen, Dødehavet, i varme kilder og i bassenger på hotellene. Vi vil få et levende møte med bibel- fortellingene og spennende trosopplæring for barn, ungdom og voksne. Vi vil også få møter med mennesker og med det mangfoldige israelske og palestinske samfunnet. «Det hellige land» har en historie du ikke finner maken til! Dette er en «venners og venners venner-tur», og dere kan dele invitasjonen med noen dere gjerne vil reise sammen med. Programmet er lagt opp med tanke på at barn, ungdom og voksne skal ha gode opplevelser sammen. Enkelte steder vil vi dele gruppen litt etter alder, for å gi alle en best mulig formidling knyttet til det vi opplever.

Netanya1

Dag 1

Tirsdag 28. juni

Reisedag, Stavanger - Netanya
Vi har avgang med SAS fra Sola til Oslo, og videre med Turkish Airlines (TK) via Istanbul til Tel Aviv. Fra Ben Gurion flyplass kjøres vi direkte til Netanya (35 km), hvor vi skal overnatte på King Solomon Hotel i to netter.

Netanya Beach2

Dag 2

Onsdag 29. juni

Fridag i Netanya
Vi starter turen med en god fridag til avslapning og strandliv i badebyen Netanya ved Middelhavet. Dette er en av vennskapsbyene til Stavanger. Bli-kjent-samling om kvelden.

Frokost Middag
Woman Nasareth Village Kun Redaksjonelt Bruk

Dag 3

Torsdag 30. juni

Fra Middelhavet til Genesaretsjøen
Vi begynner rundreisen vår og kjører mot Galilea og Jesu barndomsby, Nasaret, som i dag er en stor arabisk by. Her besøker vi Nazareth Village, en park hvor evangeliske kristne har gjenskapt Nasaret på Jesu tid. Vi besøker også den store Bebudelseskirken. Den er bygd på stedet der tradisjonen sier at engelen Gabriel kom til jomfru Maria og sa at hun skulle bli Jesu mor. Så setter vi kursen mot Gennesaretsjøen, hvor vi skal bo de neste tre nettene i Ginosar Village i Kibbutz Ginosar.

Frokost Middag
Kapernaum

Dag 4

Fredag 1. juli

Ved Genesaretsjøen i Galilea
Vi starter dagen med å besøke Kapernaum, «Jesu egen by». Her har arkeologene funnet en gammel synagoge og restene etter Peters hus, der Jesus kanskje bodde! Deretter kjører vi opp til Saligprisningenes berg, der tradisjonen sier at Jesus holdt Bergprekenen og lærte disiplene Fadervår. Etter dette går vi ned til sjøen igjen, ca. 45 minutt, til området som heter Tabgha. Her gjorde Jesus brødunderet og her viste han seg for disiplene etter oppstandelsen. Resten av dagen har vi fritid på Kibbutz Ginosar, der det er basseng og badestrand.

Frokost Middag
Boat on sea of galilee 3

Dag 5

Lørdag 2. juli

Ved Genesaretsjøen i Galilea
Vi starter dagen med båttur på Gennesaretsjøen, der disiplene fisket, Jesus gikk på vannet og han stillet stormen. Deretter reiser vi til Magdala, der det de siste årene er gjort spennende funn fra Jesu tid og det er bygd en ny og flott kirke som er viet Jesu virksomhet ved Gennesaretsjøen. Vi kjører så opp til Arbelfjellet, der det er en fantastisk utsikt over sjøen. Her kan de som ønsker å få en tur i terrenget, bli med og gå ned en bratt sti til Duedalen som ligger under fjellet. De som heller vil sitte på med bussen, kjører tilbake og plukker opp turgåerne i Duedalen. Resten av dagen har vi fritid på Kibbutz Ginosar.

Frokost Middag
Sachne

Dag 6

Søndag 3.juli

Fra Galilea til ørkenen
Første stopp denne dagen blir i Sachne, en vakker nasjonalpark. Etter et bad i de varme kilder der, som holder 28 grader året rundt, drar vi videre sørover Jordandalen. Når vi nærmer oss Dødehavet, stopper vi ved Jesu dåpsplass Qasr Al-Yahud. Her minnes vi Jesu dåp og vår egen dåp. Deretter kjører vi langs Dødehavet og passerer stedet der Dødehavsrullene ble funnet. Vi kjører til Masada, kong Herodes sin mektige fjellborg, der vi tar gondolbanen opp til toppen. Her får vi høre den sterke historien om de jødiske opprørerne som søkte tilflukt her og holdt stand mot romerne i tre år etter Jerusalems fall i år 70. Vi går til fots ned stien på baksiden av Masada, der romerne kom opp da de tok borgen. Ved foten av fjellet blir vi hentet av bussen som kjører oss til beduinleiren Kfar Hanokdim i Judaørkenen. Her får vi ekte beduinvelkomst og middag, vi kan se på dyra i leiren og vi skal overnatte i telt. Det er gode sanitærforhold.

Frokost Middag
Jerusalem Oljeberget

Dag 7

Mandag 4.juli

Fra ørken til Jerusalem
Etter frokost hos beduinene venter kamelene, og det blir mulighet for ridetur på ørkenens konge! Deretter kjører vi tilbake til Dødehavet, der vi har stopp og får bade i det helt spesielle vannet. Her er vi på det laveste sted på jorden, mer enn 400 meter under havet! På ettermiddagen reiser vi «opp til Jerusalem», som ligger i fjellene 800 meter over havet. Vi kjører først til Oljeberget og ser den flotte utsikten over den hellige byen. Så går vi ned bakkene, via kirken Dominus Flevit (Herrens gråt) til Getsemanehagen med kirke og hage med gamle oliventrær. Her hadde Jesus sin bønnekamp og her ble han tatt til fange før korsfestelsen. Bussen henter oss ved Getsemane og kjører oss til Hotel Yehuda i Vest-Jerusalem, der vi skal bo i tre netter. Hotellet ligger utenfor sentrum, det har et fint uteområde med basseng.

Frokost Middag
Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 8

Tirsdag 5.juli

Jerusalem
Vi begynner dagen med et besøk i Yad Vashem, minneparken over holocaust. Her er det 12 års aldersgrense, og vi legger til rette for et alternativ med besøk i Biblical Zoo for barna, med følge av en av reiselederne og evt foreldre (ikke inkludert). Deretter reiser vi til den fascinerende Gamlebyen med en blanding av trange markedsgater og hellige steder. Vi besøker Gravkirken som er bygd over Golgata og Jesu grav, og går deler av Via Dolorosa. Videre går vi til Vestmuren («Klagemuren»), det helligste stedet i jødedommen.

Frokost Middag
Betlehem våren mindre pix

Dag 9

Onsdag 6. juli

Betlehem
Vi reiser til Jesu fødested Betlehem, som i dag ligger på den palestinske Vestbredden, 10 km sør for Jerusalem. Vi leser juleevangeliet og synger julesanger på Hyrdemarkene, der det fremdeles er grotter der gjeterne kunne ha sauene om natta. Vi reiser videre til sentrum av byen og besøker den gamle Fødselskirken som er bygd over stedet der Jesus ble født. Tilbake i Jerusalem, reiser vi til Gravhagen der vi har en enkel nattverdgudstjeneste.

Frokost Middag
Jenter viser hjerter med hendene

Dag 10

Torsdag 7. juli

Heimreisedag
Det er tid for å sette kursen hjem til Norge. Vi takker for turen og håper både små og store reiser hjem med minner for livet!

Frokost
Utsikt over genesaretsjøen mindre pix
Tabgha
Masada platået mindre pix
Woman Floating In Dead Sea
Gondolbane masada mindre pix
Galilee and capernaum 2
Yad vashem fevogn mindre pix
Gravhagen 2
Nazareth Village Waldemar Miljobildet
Vestmuren bønn mindre pix

Priser og betingelser

Pris fra 22 750,-

Tillegg for enkeltrom: 6 180,- (begrenset antall)

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Stavanger - Tel Aviv t/r, (inkl. flyskatt kr 2 480,- pr. sept -21, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Skandinavisktalende guide
 • Norsk reiseledelse

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg kr 6 180,-
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide, sjåfør ca. 80 USD pr. person fra 13 år
 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  Pr. oktober 2021 er det krav fra Israelske myndigheter om at du er fullvaksinert for Covid-19, for mer informasjon se eget dokument om covid-19 krav.

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.

 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

Interesseliste/venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Familietur til Israel og de palestinske områdene (28.06 – 7.07 2022) med Eva Vassbø & Inger Bakke Berge & Arne Berge.