Sist oppdatert 27. september, kl. 16:47

Informasjon vedrørende coronavirus

Cana1
Israel Bergene Holm 02

Israel fra Nord til Sør
Israel er virkelig “landet der det skjedde”.

Avreisedato

15.02.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

18 625,-

Fulltegnet

Israel fra Nord til Sør

Det som Gud fra evighet hadde fattet råd om og forkynt gjennom sine profeter, det oppfylte han i tidens fylde. Vi skal besøke en rekke av de mest sentrale bibelske og historiske stedene, både i Galilea og på og rundt Genesaretsjøen og i Jerusalem. Vi skal stanse opp og lese Bibeltekstene og forhåpentligvis både lære og erfare noe som vi kan ta med oss hjem, både til egen og andres berikelse. Målet er ikke i første rekke å lage en ferietur, men en lære- og opplevelsestur. Men det skal likevel bli tid til trivelige spaserturer, avslapping og bad i både varme kilder og Dødehavet!

Og Israel er fortsatt landet der det skjer og skal skje! Derfor er det ikke underlig at hele verdens øyne er rettet mot dette landet og folket.

Hva gjør dette landet og folket så spesielt? Hva skal skje med dette folket og landet?
Vi skal søke å komme nær både folket, dets historie og den aktuelle situasjon i dag, ikke minst gjennom besøket på Yad Vashem, på Golan og Hermon-fjellet.

Det er begynnende vår i Israel i februar! Vi skal se landet fra Hermonfjellet i nord (med snø på toppen) og til Dødehavet i sør. Vi skal opp på utsiktspunkt hvor vi ser store deler av landet. Det er klar sikt, grønt og frodig, og busker og trær har begynt å blomstre.
Det store innrykket av turister kommer først et par uker senere, så vi slipper trolig å gå mye i kø og får ro på besøksstedene.

Tel Aviv3

Dag 1

Fredag 15. februar Norge - Israel

Avreise Gardermoen kl. 07.40 LH 2457

Ankomst Munchen kl. 10.00

Avreise Munchen kl. 11.15 LH 688

Ankomst Tel Aviv kl. 15.55

Her venter buss og guide som tar gruppen til Joppe, før vi reiser til vårt hotell Margoa i Natanya. Middag.

Cesarea Ved Havet5

Dag 2

Lørdag 16. februar: Caesarea - Karmel - Nasaret - Tiberias

Vi kjører langs Middelhavet og stopper først i Caesarea hvor vi ser på teateret, Hippodromen, stedet hvor Herodes Palass stod og korsfarerbyen m.m. Vi avslutter med et kort besøk ved Aqua-dukten. Fortsetter videre til Karmelfjellet, stedet hvor profeten Elias holdt til. Her har vi en fantastisk utsikt til havet og over Jizreel sletten. Vi besøker Megiddo på veien til Nazareth hvor vi går opp til bebudelseskirken og (hvis tiden tillater det) stedet der en antok at jødene ville styrte Jesus utfor stupet. Fortsetter forbi Kana og ned til Tiberias og vårt hotell Restal.

Frokost Middag
Saligprisningensberg

Dag 3

Søndag 17. februar: Omkring Genesaretsjøen

Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen til kibbutz Nof Ginnosar. Her går vi i land og ser den såkalte ”Jesus-båten” som ble funnet i sjøen i 1986. Båten stammer fra Jesu tid og var etter all sannsynlighet en fiskebåt. Deretter til Bergepreken-stedetT (Mt. 5-7) og spaserer ned til møteplassen (Joh. 21) hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Bussen tar oss videre til Jesu egen by – Kapernaum. Vi avslutter dagen med en tur opp til Mt. Arbel. De som vil kan spasere ned den bratte stien til Duedalen og til Magdala. De øvrige tar bussen ned og venter ved Magdala. Retur til vårt hotell.

Frokost Middag
Ben Tal 1165Moh3

Dag 4

Mandag 18. februar: Golanhøydene og Nordre Israel

Vi kjører nordover langs grensen til Libanon over Naftalifjellene til Misgav Am. Her får vi høre om de siste kampene mellom Hisbollah og Israel. Vi får så, om været tillater det, en helt spesiell tur opp på Hermon-fjellet! Fortsetter opp på Golan til fjellet Bental 1165 moh. Her får vi høre hvordan de israelske soldatene kjempet i 1973 mot en overlegen fiende. Samtidig som vi ser og hører hvor viktig dette området er, har vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermon-fjellet og langt inn i Syria. Fortsetter sørover Golan og forbi Gamla, hvor vi hører om hvordan ca. 5000 jøder døde i stedet for å gå i romersk fangen-skap. Vi kjører ned i Yarmukdalen (Goghopens dal) og tilbake til vårt hotell.

Frokost Middag
Bet Shean3

Dag 5

Tirsdag 19. februar: Bet Shean - Ein Harod - Jeriko - Dødehavet

Vi forlater Tiberias og kjører sørover til Bet Shean, romernes metropol for 2000 år siden. Så vestover til Ein Harod, kilden hvor Gideon tok ut sine 300 menn og kjempet mot Midianittene. Stopper i Sakne for å bade i de varme kildene. Kjører ned Jordandalen, stanser i Qasr El Yahud, stedet hvor Johannes døpte. Vi passerer Jeriko og langs Dødehavet til Ein Bokek for overnatting på hotell David. Det blir tid til et godt bad i Dødehavet før middag.

Frokost Middag
Cable Car Masada

Dag 6

Onsdag 20. februar: Ein Bokek - Masada - Jerusalem

Først på programmet i dag står besøk på Masadaborgen, hvor taubanen tar oss opp 400 meter til platået som har en spennende historie. Vi får høre hvordan jødene - zelotene - kjempet mot romerne i år 70 - 73 e.kr. Deretter kjører vi opp til Jerusalem. Framme i Jerusalem besøker vi Israels Museum hvor vi ser på Dødehavs rullene og Jerusalem-modellen. Overnatting på hotel Grand Court.

Frokost Middag
Davids By

Dag 7

Torsdag 21. februar: Jerusalem

Vi begynner dagen på Tempelplassen og går ned til Davidsbyen med Ofel-Høyden og ned Warrens Shaft – hvor etter all sannsynlighet kong David inntok Jerusalem rundt år 1000 f kr., og ned til Gihon kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. De som ønsker, kan vasse gjennom Hiskiatunnellen og ned til Siloah-dammen. Det er kaldt vann i tunnelen og mørkt (badetøy og lommelykt!). Går videre gjennom tunnel opp til den sørvestre del av tempelmuren. Vi vil også besøke Davidson Center og bruke mer tid ved sørenden av tempelkomplekset og se på utgravingene der.

Frokost Middag
Klagemuren2

Dag 8

Fredag 22. februar: Jerusalem

Vi begynner dagen ved Vestmuren hvor vi så går den berømte Hasmoneiske tunnelen som går langs vestmuren av det gamle tempelkomplekset. Fortsetter til Betesda Dam med Anna-kirken og vandrer videre langs Via Dolorosa til Gravkirken. Resten av dagen til fri disposisjon i Jerusalem.

Frokost Middag
April Israel Gravhagen

Dag 9

Lørdag 23. februar: Jerusalem

Vi begynner dagen på Oljeberget med den fantastiske utsikten over Jerusalem. Vi spaserer ned via Dominus Flevit og til Getsemane. Derfra til Gordons Golgata med den tomme grav. Resten av dagen til egen disposisjon i Jerusalem.

Frokost Middag
Yad Vashem

Dag 10

Søndag 24. februar: Israel - Norge

Vi begynner dagen ved Yad Vashem – minnesmerke over de falne jøder under annen verdenskrig. Vi fortsetter til flyplassen for avreise. Her må vi være kl. 13.20

Avreise Tel Aviv kl. 16.20 LH 687

Ankomst Frankfurt kl. 20.00

Avreise Frankfurt kl. 21.20 LH 864

Ankomst Gardermoen kl. 23.25

Frokost
Dead Sea Mud Girl
Bet Shean7
Davids By9
Ben Tal 1165Moh6
Golan Utsikt
Bet Shean1

Priser og betingelser

Pris fra 18 625,-

Tillegg for enkeltrom: 5.250,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv med retur.
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise.
 • Transport flyplass - hotell – flyplass
 • Opphold på hotell i dobbeltrom.
 • Frokost og middag alle dager.
 • Rundreise ifølge det oppsatte program.
 • Inngangspenger til severdighetene som er nevnt programmet.
 • Skandinavisk/engelsk talende guide på rundturen.
 • Norsk reiseledelse.
 • Flyskatter nok 2.635.- (kan forandres.)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide og sjåfør og hotellbetjening og koffertbærere ,(USD 73.- pr. person. Beløpet legges i konvolutt og gis til reiseleder ved avreise.)
 • Øvrige måltider og drikke til måltider.
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/


  Vær obs på at det kan komme krav om dokumentasjon av vaksine for Covid-19 og/eller negativ Covid-19 test rett før avreise.