Israel Nasaret 1
Israel Jerusalem Kors
Temareise Jerusalem24

Rundreise i Bibelens Land
med Frelsesarmeen

Avreisedato

21.03.2019

Varighet

10 dager

Pris fra

18 615,-

Fulltegnet

Rundreise i Bibelens Land

Velkommen med på en spennende rundreise. Vi besøker steder mange har et forhold til fra før, enten man er førstegangsbesøkende eller har vært der tidligere. De fleste stedene har røtter tilbake til bibelsk tid. Så bibelen er ei flott guidebok. Vi starter turen i det gamle Jaffa før vi overnatter i den moderne byen Tel Aviv. De neste dagene bor vi i Tiberias, like ved Genesaretsjøen, besøker mange kjente steder i Galilea før vi drar sørover, "opp til Jerusalem". Gjennom turen blir vi bedre kjent med noen av bibelens skikkelser samtidig som vi møter mennesker som bor i landet i dag. Vi får innblikk i det historiske, moderne og religiøse mangfoldet. Det blir flere bademuligheter, bl.a i Dødehavet og varme kilder.

Dag 1

Torsdag 21. mars: Norge - Israel

Avreise Gardermoen kl. 06.20
Ankomst Wien kl. 10.00
Avreise Wien kl. 10.25
Ankomst Tel Aviv kl. 14.55

Her venter buss og guide som tar gruppen til Jaffa, før vi reiser til vårt hotell Metropolitan hotell i Tel Aviv.

Cana6

Dag 2

Fredag 22. mars: Caesarea - Haifa - Nasaret - Tiberias

Vi kjører langs Middelhavet og stopper først i Caesarea hvor vi ser på teateret, Hippodromen, stedet hvor Herodes plass stod og Korsfarerbyen m.m. Vi avslutter med et kort besøk ved Aquadukten. Videre fortsetter vi til Haifa hvor vi besøker Beit Skandinavia før vi kjører opp på Karmelfjellet hvor vi ser på utsikten og ned på Bahai - tempelets vakre hage. Så kjører vi til Nasaret Village og videre forbi Kana, ned til Tiberias. Her er vårt hotell Restal.

Bat Pa Genesaret Sjoen 2

Dag 3

Lørdag 23. mars: Områdene ved Genesaretsjøen

Dagen starter med en båttur på Genesaretsjøen til kibbutz Nof Ginnosar. Her går vi i land og ser den såkalte «Jesus-båten» som ble funnet i sjøen i 1986. båten stammer fra Jesu tid og var etter all sannsynlighet en fiskebåt. Vi besøker også ruinene av byen Magdala, byen Maria Magdalena kom fra. Deretter reiser vi til Bergprekenstedet og spaserer ned til Tabgha (bespisningsunderet) og Møteplassen hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Bussen tar oss videre til Jesu egen by—Kapernaum. I løpet av dagene i Tiberias blir det også mulighet for bad i de varme kildene ved «Tiberias Hot Springs».

Bental1

Dag 4

Søndag 24. mars: Nordre Israel og Golan

Vi kjører nordover til Caesarea Filippi hvor Jesus var i området med sine disipler. Vi fortsetter opp på Golan til fjellet Bental 1160 moh. Her får vi høre hvordan de israelske soldatene kjempet i 1973 mot en overlegen fiende. Samtidig som vi ser og hører hvor viktig dette området er, har vi en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi fortsetter sørover Golan til «fredsutsikten» hvor vi ser utover Genesaretsjøen fra øst. Vi kjører ned i Yarmukdalen og tilbake til vårt hotell.

Sachne
Sachne

Dag 5

Mandag 25. mars: Tiberias - Jerusalem

Vi forlater Tiberias og kjører sørover til Sakne får å bade i de varme kildene. Vi kjører ned Jordandalen, hvor vi stanser i Qasr El Yahud, stedet hvor Johannes døpte Jesus. Vi gjør et besøk i Jeriko, og drar så opp til Jerusalem hvor vi besøker Oljeberget med en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer via Tårekirken ned til Getsemane hvor vi avslutter dagen. Vårt hotell Jerusalem Tower ligger veldig sentralt i Vest Jerusalem, med gangavstand til Gamlebyen.

Israel Jerusalem 03

Dag 6

Tirsdag 26. mars: Jerusalem

Dagen starter i Gamlebyen i Jerusalem, med besøk i Betesda Dam og Anna-kirken. Videre vandrer vi via Dolorosa til Gravkirken, og fortsetter ned til Davidson Senter. Her får vi et godt innblikk i hvordan templet var på Jesu tid. Deretter venter en spennende tur når vi spaserer gjennom den Hasmoneiske tunnelen langs vestmuren. Resten av dagen har vi fri i Jerusalem. Her er nok å fylle fritiden med. F.eks kan man rusle rundt i basarene, dra til det moderne vest-Jerusalem, besøke det fargerike Mehane Yehuda markedet, besøker kirker, museer, gå en tur på den gamle bymuren osv.

Israel Raege 03

Dag 7

Onsdag 27. mars: Jerusalem - Betlehem - Hyrdemarkene

Vi besøker først Jerusalem-modellen som gir et godt inntrykk av hvordan Jerusalem var på Jesu tid og får se Dødehavsrullene. Vi fortsetter til Yad Vashem - og minnesmerket over de falne jøder under annen verdenskrig. Vi reiser videre til Hyrdemarkene og Fødselskirken i Betlehem. Her møter vi også vår palestinske guide. Vi returnerer så til Jerusalem. Om kvelden er vi med om et spektakulært lyd og lysshow ved Citadellet i Jerusalem.

Dodehavet 3

Dag 8

Torsdag 28. mars: Dødehavsområdet

Turen går tilbake gjennom Judaørken og ned til Dødehavet. Første stopp er Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet i 1947. Vi fortsetter langs Dødehavet til Ein Gedi hvor vi spaserer opp forbi Steinbukklippene hvor David gjemte seg for kong Saul i hulen til fossen. Deretter drar vi sørover til Masada borgen hvor vi får høre den fantastiske historien om zelotene som kjempet mot romerne i årene 70-73 e.kr. Det blir selvsagt også tid til et bad i Dødehavet.

April Israel Gravhagen

Dag 9

Fredag 29. mars: Jerusalem

I dag har vi ingen guide. Vi spaserer til Gordons Golgata for en samling ved den tomme graven. Resten har vi dagen fri i Jerusalem.

Dag 10

Lørdag 30. mars: Israel - Norge

Vi reiser fra hotellet kl.13.00 for å være på flyplassen kl. 14.00
Avreise Tel Aviv kl. 17.10
Ankomst Wien kl. 19.05
Avreise Wien kl. 20.45
Ankomst Oslo kl. 23.15

Priser og betingelser

Pris fra 18 615,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4.960,-

Prisen er basert på en dollarkurs på nok 8.20. endelig pris blir fastsatt 6 uker før avreise.
Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Bussen vår henter og kjører oss de fleste steder. Men gamlebyen i Jerusalem, og noen andre steder er umulige å nå med buss. Så sørg for å ha gode sko med.

Arrangør: Frelsesarmeens seniorarbeid

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r
 • Assisstanse på flyplassen i Tel Aviv t/t
 • Opphold på hotell i dobbeltrom
 • Frokost og middag alle dager
 • Rundreise ihht. turprogrammet
 • Inngangspenger til severdighetene ihht. programmet
 • Skandinavisktalende guide på rundturen
 • Engelsktalende guide i Betlehem
 • Lyd og Lysshow
 • Norsk reiseledelse
 • Flyskatter kr. 2.635,- (Kan forandres)

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotellbetjening. USD 70,- pr. person. Beløpet legges i en konvolutt og gis til reiseleder ved avreise.
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
21. mars Oslo - Wien 0620 1000 OS 332
21. mars Wien - Tel Aviv 1025 1455 OS 857
30. mars Tel Aviv - Wien 1710 1905 OS 858
30. mars Wien - Oslo 2045 2315 OS 332
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/