Genesaretsjøen fra Saligprisningenes12
Fra Oljeberget Fam Tur Sommer 18
Gravhagen 2

Vårblomstringstur til Israel
Med Baptistmenighetene i Lillesand og Sel

Avreisedato

27.02.2023

Varighet

10 dager

Pris fra

24 550,-

Vårblomstringstur til Israel

Guds profetiske ord oppfylles i bibelens land og blant hans folk Israel! Bli med å se!

Er du interessert i Israels land, folk, historie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer, og der det kommer til å skje» som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen og har vært flere ganger i Landet før, og ønsker et annerledes opphold og ferie? Da kan virkelig denne turen være midt i blinken for deg! Vi har også lagt den opp slik, at også for førstegangs reisende, er dette en passende tur.

Israel 2

Dag 1

Mandag 27. februar

UTREISEDAG NORGE – ISRAEL

Vi reiser med Lufthansa fra Oslo via Frankfurt til Tel Aviv. Mulig å bestille tilslutningsbilletter fra flyplasser i Norge. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Jerusalem, Prima Park Hotel, hvor vi skal starte vår rundreise i Landet.

Jerusalem
Jerusalem

Dag 2

Tirsdag 28. februar

JERUSALEM

Etter en lang reise i går, starter vi vår rundtur i Landet, med en rolig start. Tenk vi er i Israel, og i Guds by og Israels hovedstad; JERUSALEM. Vi starter med et besøk på Hertzel høyden, Jerusalem bys høyeste punkt, for deretter å gjøre et kort, men viktig, besøk på Holocaust museet «Yad Vashem». Deretter krysser vi byen fra vest til øst, og besøker Gordons Golgata (Gravhagen). Vi ser restene av den 2000 år gamle «tredje mur». Vi avslutter med Panorama utsiktsplassen på Armon Hanatziv, og ser utover Jerusalem by, og dens 5000 års historie!

Frokost Middag
Vestmuren
Vestmuren

Dag 3

Onsdag 1. mars

JERUSALEM

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Vi starter med panoramautsikten ifra Oljeberget over byen, og ser bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter besøker vi «Alle Nasjoners Kirke», før vi går inn i Gamlebyen og starter for fullt vår oppdagelsesferd i det helt unike Jerusalem. Vi skal besøke områdene hvor «Mikve Israel» var på Templets tid, «Brichot Hazon» og Betesda dammen. Vi går deler av Via Dolorosa, ser restene av en av keiser Hadrians 4 Triumfbuer i Ilia Capitolina fra det II. århundret etter Kristus. Går inn under byen, og ser vannbassenger fra Jesu tid, og byens gatenivå fra samme tid. Vi besøker Vestmuren / Klagemuren. Går igjen «under jorden» for å se utgravningene fra hvordan deler av Jerusalem så ut våren år 70 etter Kristus. Vi vandrer gjennom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 1400 år siden. Vi besøker Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10), og selvfølgelig besøker vi de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen! Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem.

Frokost Middag
Nazareth
Nazareth

Dag 4

Torsdag 2. mars

SHARON SLETTEN – KARMELFJELLET – TIBERIAS

Vi sier på gjensyn til Jerusalem for denne gangen, og reiser ned på kystsletten. Deretter tar vi nordover på riksvei 6, og til Karmelfjellet. Vårt første stopp i dag blir Mochaka på Karmel (der Elias kjempet mot Baals menn). Deretter til Har Hatikva i Nasaret, med flott utsikt til Bebudelseskirken, og utover Harmageddon sletten! Vi kjører igjennom Kana i Galilea på vår veg til Tiberias by! Her skal vi bo de neste dagene, ved verdens laveste ferskvanns innsjø på Golan Hotel.

Frokost Middag
Saligprisningensberg
Saligprisningensberg

Dag 5

Fredag 3. mars

MIGDAL - SALIGPRISNINGENS BERG – KAPERNAUM – GOLAN

Tenk vi er ved «Søndagsskolesjøen» - Gennesaretsjøen! I dag skal vi «vandre rundt sammen med Jesus», og besøke bl.a. Migdal (med synagogene fra Jesu tid), Saligprisningens berg, og derifra vandre i blomsterengen ned til Tabgha. Vi besøker Jesu by Kapernaum, og dagen avslutter vi oppe på vulkanen Bental. Stiger opp på Golanhøyden, kjører gjennom druserlandsbyer, og avslutter med panoramautsikten fra Bental høyden over store deler av det nordlige Israel, og langt inn over i Syria. En ny fantastisk dag.

Frokost Middag
Genesaretsjøen
Genesaretsjøen

Dag 6

Shabbat/lørdag 4. mars

GALILEA MED BÅTTUR PÅ GENESARETSJØEN

Vi bor like ved Genesaretsjøen, og hva er vel da ikke mer naturlig enn å starte dagen med en båttur på «Søndagsskolesjøen»? Fra båten kan vi lett peke ut de kjente plassene i fra det Nye testamentet; Magdala (Migdal), Saligprisningens berg, Kapernaum (Jesu by), Beit Saida m.m. Deretter reiser vi opp til Hazor, og besøker arkeologiske utgravninger som fører oss mer enn 2600 år tilbake i tid. Vi kjører så gjennom Huladalen, og til de arkeologiske utgravningene i Dan, med bl.a. «Abrahams port» som er mer enn 3700 år gammel.

Frokost Middag
Døpeplassen Kaser El Yahud
Døpeplassen Kaser El Yahud

Dag 7

Søndag 5. mars

JORDANDALEN – DØDEHAVET – ARAVA`N - EILAT

Vi forlater Genesaretsjøen og Tiberias for denne gangen. På vår vei sørover i Jordandalen til verdens laveste plass på jord, gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, Ein Gedi og Masada, og videre til Ein Boqeq, hvor den som vil kan bad i Dødehavet, her hvor alle kan lese hebraisk flytende. Så kjører vi rett sørover til Eilat og vårt hotell, hvor vi nå skal bo resten av turen (vi gjør et kort stopp ved saltstøtten; «Lots hustru»). Vi skal bo på Nova Like Hotel i Eilat frem til hjemreise.

Frokost Middag
Eilat
Eilat

Dag 8

Mandag 6. mars

EILAT OG OMRÅDER RUNDT BYEN OG RØDEHAVET, TABERNAKLET

I dag starter vi tidlig. Vår «oppdagelsesreise» her i sør starter.

Stikkord for dagen er: Tabernaklet som er bygd utenfor Eilat vil vi besøke, grenseovergangen til Jordan, Flamingobassengene, Evrona (med 1200 år gamle underjordiske grunnvannstuneller, til vanning i ørkenen/ «Nil-Palmene»), Undervanns observasjonstårnet, Hai akvariet. Til slutt drar vi til «Tamar utsiktplassen». Her har vi utsikt over hele Eilat, Aqaba, og den nordlige delen av Rødehavet. En fantastisk dag du aldri vil glemme.

Frokost Middag
Rødehavet
Rødehavet

Dag 9

Tirsdag 7. mars

FRIDAG VED RØDEHAVET, EILAT

Dette blir siste hele dagen i Israel for denne gangen. Nyt dagen, den er din. Varme, sol og bading. Rødehavet har selv nå i mars hele 24`C

Tilbud for dagen er:

Du har fri, og kan gjøre det du vil. Mulighetene og tilbudene er mange. Guiden er tilgjengelig, og hjelper deg til å ta et valg, om det blir nødvendig!

Kl. 17.00 Fellessamling for vi tegner inn på kartene hvor vi vært og opplevd Israel disse dagene, oppsummerer turen, og evaluerer den. Med en liten hilsen i fra Israels Turistminister og Borgermesteren i Jerusalem.

Etter middag er det på tide å pakke ferdig kofferten for hjemreise. Ved 2230 tiden om kvelden sjekker vi så ut av hotellet, og blir fraktet gjennom Negevørkenen, og dens fantastiske natur, med buss til Ben-Gurion flyplass i Tel-Aviv.

Frokost Middag
Flybillett Israel

Dag 10

Onsdag 8. mars

HJEMREISE

Vi Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang. Og vi gleder oss allerede til neste tur, (om vi får leve og Herren dryger, og gir oss enda en gang en slik mulighet).

Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere!

Priser og betingelser

Pris fra 24 550,-

Tillegg for enkeltrom: kr 8.850 (begrenset antall)

Tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge på forespørsel.

Bosteder

27/02 – 02/03 Prima Park Hotel, Jerusalem

02/03 – 05/03 Golan Hotel, Tiberias

05/03 – 08/03 Nova Like Hotel, Eilat

Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. På grunn av strenge regler fra flyselskapene, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen. Prisene er gitt på gjeldende priser og valutakurser. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybilletter Oslo – Tel Aviv via Frankfurt t/r (inkl. flyskatt kr. 1920,- pr. juni -22, kan endre seg noe)
 • Rundreisen i henhold til oppsatt program
 • Opphold på valgte overnattingssteder i dobbeltrom inkl. halvpensjon (dvs. frokost og middag)
 • Inngangspenger til besøkssteder i henhold til program
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør ca. 87 USD
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
27.02.2023 Oslo - Frankfurt 13:10 15:20 LH 861
27.02.2023 Frankfurt - Tel Aviv 17:55 23:00 LH 690
08.03.2023 Tel Aviv - Frankfurt 08:00 11:40 LH 965
08.03.2023 Frankfurt - Oslo 12:50 14:50 LH 862
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- pr person

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser av 15.06.2018

  (“Pakkereiseloven”) utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukertilsynet samt Barne- og Familiedepartementets sine forskrifter til loven.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Innreisekrav fra Israelske myndigheter pr. 23. august 2022 (NB! Dette kan endre seg!)

  Innreiseregler til Israel pr. 23. august 2022

  Innreisekrav:

  • «Grønt pass» for innreise Israel. Tidligst 10 dager FØR ANKOMST ISRAEL må man fylle ut HELSEERKLÆRING online! Gå inn på https://corona.health.gov.il/en/flights/ og fyll ut Helseerklæringen. Ta kontakt med Plussreiser dersom dere har spørsmål, står fast under utfyllingen eller ikke får grønt pass.
  • Reiseforsikring som dekker Covid-19 behandling og sjukdom under oppholdet i Israel
   Pr. 08. mars 2022 må alle reisende kunne dokumentere at de har en gyldig reiseforsikring som dekker behandling av Covid-19 sjukdom under oppholdet i Israel. Sjekk om dette er inkludert i din reiseforsikring!

  Disse dokument må man kunne vise ved avreise/innsjekk i Norge:
  (NB! Israelske myndigheter kan også ta stikkprøver og sjekke om man har disse dokument med seg ved ankomst Israel)

  • Bekreftelse på at du har fått grønt pass i Israel – 3 dokument (du får dette ved å fylle ut helseerklæringen, - se ovenfor) VIKTIG! Skriv ut både eposten og de to vedlegg du fikk etter at du fylte ut helseerklæringen. NB! I tillegg til at du har utskrift av disse dokumentene bør du ha de med digitalt, lagret på din telefon, under reisen.
  • Reiseforsikringsbevis
  • Gyldig pass (må være gyldig 6 måneder etter hjemreisedato fra Israel)

  I tillegg til dette må du huske på å ha med:

  • Gyldig EU Koronasertifikat (for de av dere som har det, så anbefaler vi at dere har dette tilgjengelig under reisen enten digitalt eller i papirform).

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Legemiddelprofylakse mot malaria kan være aktuelt for enkelte land. For råd om myggstikkbeskyttelse og forebyggende legemiddelbehandling se: Malariaveilederen (Midtøsten og Nord-Afrika)

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine. MMR-vaksine før reisen?

  Helsemyndighetene i Saudi Arabia krever at alle pilegrimer til landet skal være vaksinert med meningokokk ACWY-vaksine. Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Les mer i Vaksinasjonsveilederen: Hep A, BCG, Rabies, Tyfoid, Hep B

  Forkortelser i tabellen for aktuelle reisevaksiner

  dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine, IPV: Poliomyelittvaksine, Hep A: Hepatitt A-vaksine, Hep B: Hepatitt B-vaksine, Rab: Rabiesvaksine, Tyf: Tyfoidvaksine, BCG: Tuberkulosevaksine, MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine, Influensa: Sesong influensavaksine.


  Aktuelle reisevaksiner

  Tabell 2. Aktuelle reise vaksin

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV*
  HEP A

  dTP-IPV*
  Hep A
  (Hep B)
  (Rab)
  (Tyf)

  Israel

  dTP-IPV*
  IPV***

  dTP-IPV*, IPV***,(Hep A), (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  . IPV: Poliomyelittvaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  *** Poliovaksinasjon ved opphold i land med polioutbrudd: WHO krever at personer som har oppholdt seg over 4 uker i land med risiko for å eksportere vaksinederivert poliovirus type 3 skal ha fått poliovaksine mellom 4 uker og 12 måneder før man forlater landet. Dette må dokumenteres med internasjonalt vaksinesertifikat. Gjelder for personer i alle aldre, også barn, selv om de etter norsk program anses som fullvaksinerte. Gjelder per i dag for Israel.

  Vaksinederivert polio type 3 ble påvist i Jerusalem, Israel i mars 2022 hos et uvaksinert barn med nyoppståtte lammelser. Vaksinasjonskampanjer er iverksatt i Jerusalem for barn mellom 6 uker og 10 år.  Vaksinasjonsdekningen i landet er høy, men det er noen undervaksinerte befolkningsgrupper. WHO understreker at det er viktig å sørge for oppdatert polio-vaksinering ved reiser til Israel.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/