Kastellholm Slott Fra Viking Line Til Fri Bruk
Image Bank Mariehamn 11066 1024X800
Finland Pommern Mariehamn 1024X768

Åland
Øyriket i Østersjøen

Avreisedato

26.06.2017

Varighet

7 dager

Pris fra

9 450,-

Fulltegnet

Åland

Tur til øyriket Åland som består av over 6000 øyer, holmer og skjær. Det har bodd mennesker her ute i flere tusen år, og de har utviklet en særpreget livsstil og kultur.

Mandag 26. juni

Avreise fra Trondheim kl 08.30, Ålesund kl 08.00, Bergen kl 07.30, Haugesund kl 09.25, Stavanger kl 08.00, Kristiansand kl 12.15.

Tirsdag 27. juni: Oslo - Mariehamn

Etter frokost på hotellet kjører vi til Thon Hotel Opera hvor nye turdeltakere kommer om bord kl 08.30. Deretter bærer det gjennom Østfold til Ørje og over grensen til Sverige. Turen går videre mot Vänern som er Sveriges største innsjø. Ved Kapellskär, like nord for Stockholm går vi om bord i Viking Line sin cruiseferje. Båtavgang kl 20.00. Middagsbuffet om bord før ankomst i Mariehavn kl 23.20. Her sjekker vi inn på Hotel Savoy i sentrum av byen hvor vi skal bo i fire netter.

3. og 4. dag: Åland

Onsdag blir det en historisk dag med innlagt øysafari. Vår dyktige lokalguide tar oss først med på en liten rundtur i hovedstaden Mariehamn, som har ca 11.000 innbyggere. Deretter kjører vi ut på landet og ser på Kastelholms slott fra svensketiden. Friluftsmuseet Jan Karlsgården avlegger vi et besøk og her får vi servert dagens lunsj, fiskesuppe og Ålands-pannekake. Vi gjør et kort stopp ved Bromarsunds Festningsruiner, fra Krimkrigen, før vi tar kabelferjen over til Prästø, Toftø og Vårdø. Her besøker vi den vakre kirken før vi tar ny kabelferje ut til Simskäla. Middag på hotellet om kvelden.

Torsdag går turen til Eckerø. I Käringsund besøker vi Ålands Jakt- og Fiskerimuseum. Retur til Mariehamn utpå ettermiddagen og middag på hotellet om kvelden.

Fredag 30. juni: Mariehamn- Stockholm

Avreise med Viking Line fra Marieham kl 09.00. Vi skal seile inn gjennom den svenske skjærgården helt frem til Stockholm. Lunsjbuffet om bord. Ankomst Stockholm kl 15.00. Vi får en kort guidet rundtur i byen før vi sjekker inn på Hotel Scandic Norra Bantorget i sentrum av byen. Middag på hotellet.

Lørdag 1. juli: Stockholm - Oslo

Vi setter kursen vestover tilbake til Norge. Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Oslo. Middag og overnatting i Oslo for de som skal videre neste morgen.

Søndag 2. juli: Hjemreisedag

Etter frokost møter vi våre andre busser ved Thon Hotel Opera.

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger og Haugesund.

Gjester fra Bergen reiser med tog fra Oslo til Bergen.

Møre-/Trøndelagsbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås og Ålesund. Korrespondanse til Trondheim.

Priser og betingelser

Pris fra 9 450,-

Tillegg for enkeltrom: 450,- per natt

Prisen inkluderer

 • 6 overnattinger på dobbeltrom med dusj og wc. (Oslo 4)
 • 7 middager (Oslo 4)
 • 6 frokoster (Oslo 4)
 • 2 lunsjer
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Ferjebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til måltidene
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.
  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.
  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.
  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.