Sist oppdatert 26. mars, kl. 16:57

Informasjon vedrørende coronavirus

Received 649716075583145
Runde 2
IMG 2962

Fjellturer på Sunnmøre
Aktiv tur

Avreisedato

05.08.2021

Varighet

4 dager

Pris fra

5 450,-

Høydepunkter på turen

 • vakker natur
 • sosialt samvær
 • fellesskap
 • opplevelser
Last ned brosjyre (.pdf)
Solnedgong Roppesanden

Torsdag 5. august

Velkommen til Sunnmøre. Innsjekking på hotellet og velkomstmiddag. Etter middag tar vi en tur til Flø - det idylliske stedet hvor man møter havet med sandstrender og havdønninger. Besøk på Roppesanden og en kveldstur til Roppehornet som ligger 412 moh. Her får du en fantastisk utsikt ut mot havet. Om været er fint får du også med deg en fantastisk solnedgang.

Fjelltindane rundt Romedalen

Fredag 6. august

Etter en god frokost med nistesmøring setter vi oss i bussen og drar mot Romedalen i Ørsta Kommune.
Romedalen er ca 6 km lang og er fantastisk vakker, kanskje den vakreste dalen i Ørsta! En fredelig elv renner gjennom dalen som er omgitt av ville tinder. Her er du tett på Sunnmørsalpene.

Hallehornet( 913 moh) er en av flere turer du kan gå fra Romedalen. Fra Hallehornet har du flott utsikt mot m.a. Molladalstindane, Masdalskloven og ikke minst mot Romedalen.

Du kan gå videre langs ryggen til Middagshornet (1091moh) og komme ned igjen til Barstadsætra, eller til Romedalen der du startet.

Om du ikke vil bestige toppene denne dagen er det et flott alternativ å vandre innover i denne idylliske dalen fra støl til støl.

Vel tilbake på hotellet blir det en fin kveld med middag og samling.

Ribbtur 2

Lørdag 7. august

Denne dagen skal du få være med på en flott ribbtur som tar deg med ytterst ute i havgapet i Herøy kommune, hvor den sagnomsuste fugleøya Runde ligger. Den vesle øyen har ikke mer enn 150 fastboende innbyggere, men fra april til august hvert år er det hekkesesong, og mer enn 500.000 fugler inntar øya. Rundt 80 arter er påvist hekkende, og over 230 arter er registrert på Runde i alt. Fuglefjellet er det sydligste i Norge, og er det mest artsrike sjøfugl-stedet i landet. Her kommer du tett på fjellet fra sjøsiden.

Turen går også innom Grasøyene som ligger ute i havet fra Flø. De to største øyene er Grasøya og Skjærvøya.

Grasøyane er hekkeplass for sjøfugl, ender, vadare og småfugl og myteplass for ender og gjess. Øyene er et yndet mål for havkajakkpadlerer på en godværsdag, da du kan komme tett på ørn og sel.

Her finnes også en fyrstasjonen , og den har to fyrtårn. Det ene ble bygd i 1886 og står i den opprinnelige fyrbygningen i tre med tårn i hjørnet. Det andre er et 16 meters høyt støpejernstårn fra1950, det siste som ble bygd i landet. Fyrstasjonen ble automatisert i 1986 og får i dag strøm fra et solcellepanel

På det gamle handelsstedet Borgarøya gjør vi et stopp. Øyen ligger idyllisk til i skjærgården ved Ulsteinvik. Navnet kommer av at det har vært "borgerer" her siden tidlig på 1600-talet. Det var folk som hadde løst "borgerbrev" og hadde rett til å reise langs kysten og drive handel. Stedet lå sentralt ved den gamle skipsleien mellom Bergen og Trondheim. Handelsmenn fra Bergen hadde varelager på øyen og drev bytte mot fisk og landbruksprodukt. Hovedhuset på øyen er fra1700-talet og på det meste var det 17 ulike bygninger her. Der var fast handel frem til 1880-åra.I dag er Borgarøya et populær utfartssted. Her vil vi stoppe for å spise vår lunsj.

Om kvelden går vi opp på Rundefjellet (332moh), og ser fuglefjellet ovenfra. Da er fuglene kommet inn fra havet og det vil være liv og lyd i fjellsiden.

IMG 2990

Søndag 8.august

Søndag: Vi spiser en god frokost på hotellet og sjekker ut.

Denne dagen blir det lagt opp til 2 alternativ.

Alternativ1: For deg som ønsker en mektig, krevende og brattere, men fortsatt trygg tur så blir det tur til Saudehornet (1300moh) i Ørsta kommune.
Saudehornet er høyeste toppen på fjellmassivet nord for Ørsta. Fra Saudehornet har du god utsikt i alle retninger, mot øst ser du alle de høyeste toppene i Sunnmørsalpane. Du ser også omtrent alt som er av fjell mot sør, og mot nord og vest ser du ut mot øyene og havet.

Alternativ 2 er en nydelig tur til Muletua (253moh).Muletua er den vestligste fjelltoppen i Herøy utenom Skorpa. God utsikt i alle retninger, vest i havet ser vi Svinøya, mot sør ser vi Skorpa, mot søraust ser vi de andre fjellene i Herøy og mot nordøst ser vi Runde. På veien opp ser vi flere plasser der det er rester etter gamle "torvskjåer" og plasser der det har blitt spadd torv. Å gå opp på denne toppen er en relativ lett tur, men du får en flott utsikt.

Vi tar også turen til Mulevika som er en av søre Sunnmøre sine skjulte perler. Her får du oppleve storhavet på nært hold med bølger fra Atlanterhavet som slår inn mot land. Om sommeren er det et populært badested, ikke minst på grunn av fin sand og store bølger. Mengden med sand kan variere fra år til år, siden dønningene fra Atlanterhavet av og til vasker sanden vekk, og av og til skylles sanden inn igjen.

Helgen avsluttes med desse turene, og det er tid for hjemreise.

Shutterstock 1642246231lundefugl
Shutterstock 1681418506 Runde
IMG 36191
IMG 2989
Solnedgong Roppesanden
Runde 2
IMG 2962
Standard double room quality hotel ulstein
Facade harbour quality hotel ulstein
Runde
Muletua
Solnedgong Flø

Priser og betingelser

Pris fra 5 450,-

Tillegg for enkeltrom: 825,-

Været på Sunnmøre kan variere veldig. Vi tar derfor forbehold om endringer i programmet som følge av dette.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Opphold i dobbeltrom med frokost
 • 3 middager, 2 dager med nistepakker
 • Grilling en av dagene
 • Rib tur til Runde og øyene
 • Transport til alle turene
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til maten
 • Øvrige måltid
 • Forsikring
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A (Egne Covid-19 regler i 2021)
  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Kostnadsfri avmelding dersom turen avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato. (Innbetalt depositum tilbakebetales)

  Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2018, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.