Sist oppdatert 20. mai, kl. 10:00

Informasjon vedrørende coronavirus

Getty Images 881131504
Portugal 2004 012
Lisboa Tuc Tuc

Portugal
Vakker natur og spennende kultur

Avreisedato

07.10.2020

Varighet

6 dager

Pris fra

12 950,-

Høydepunkter på turen

 • Cascais i "den portugisiske rivieraen"
 • Hovedstaden Lisboa
 • Eventyrbyen Sintra
 • Cabo da Roca, de vestligste punktet på Europas fastland
 • Middelalderbyen Obidos
 • Klosterkirken i Alcobaca
 • Fiskerlandsbyen Nazarè
Last ned brosjyre (.pdf)
Cascais
Cascais

Dag 1

Onsdag 7. oktober: Norge – Lisboa – Cascais

Flyavgang med Norwegian fra Oslo kl 14.20. (Mulig med tilslutning og gjennomgående flybilletter fra andre byer i Norge) Ankomst Lisboa kl 17.30. Fra flyplassen i Lisboa blir det busstransport, en knapp times kjøretur vestover langs kysten til den lille byen Cascais som ligger på den portugisiske rivieraen. Cascais var tidligere en typisk fiskerlandsby, men er nå en velstående strandby. Her skal vi bo i fem netter på Hotel Pestana. Middag og velkomstsamling på hotellet om kvelden.

Middag
Lisboa
Lisboa

Dag 2

Torsdag 8. oktober: Lisboa

Det blir utflukt til storbyen Lisboa, en av Europas eldste hovedsteder som ligger 25 km fra Cascais. Byen har en fin sammensetning av gammelt og nytt og vi får blant annet oppleve mange av de flotte monumentene og vandre i de koselige brosteinsbelagte gatene. Et kaffestopp der vi får smake på lokalt bakverk hører også med. Vi får en guidet rundtur med lokalguide. Lunsj og tid til å utforske byen på egenhånd om ettermiddagen. Buss tilbake til hotellet hvor det blir felles middag og samling.

Frokost Middag
Cabo da Roca, det vestligste punktet på Europas fastland
Cabo da Roca, det vestligste punktet på Europas fastland

Dag 3

Fredag 9. oktober: Sintra og Cabo da Roca

Etter frokost kjører vi ca 25 km rett nordover til fjellbyen Sintra, eventyrbyen på UNESCOS verdensarvliste. Det blir tid til å vandre i byen og besøke noen av de mange butikkene som tilbyr lokale håndverksprodukter. Vi kjører så videre ut til kysten og til Cabo da Roca, det vestligste punktet på Europas fastland. Her kan vi nyte den spektakulære utsikten over Atlanterhavet. Turen tilbake til Cascais går via Estoril kysten. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Obidos
Obidos

Dag 4

Lørdag 10. oktober: Obidos – Alcobaca - Nazare

Denne dagen skal vi på utflukt nordover i landet. Første stopp blir i den lille middelalderbyen Obidos. Byen som ligger omringet av bymuren har tradisjonelle hvitkalkede hus med små balkonger og et imponerende slott fra middelalderen. Vi skal videre til den lille byen Alcobaca og besøke klosterkirken som står på UNESCOS verdensarv liste. Siste stopp denne dagen er i den fargerike fiskerlandsbyen Nazaré. Byen ligger ved en praktfull strand i en bukt med store klipper over. På alle stoppene denne dagen blir det tid til å vandre litt på egenhånd for å kjøpe seg lunsj, prøve lokale delikatesser og se litt på alle de flotte håndverksproduktene dette området er så kjent for. Tilbake på hotellet om kvelden blir det middag og samling.

Frokost Middag
Vesker laget av portugisisk kork
Vesker laget av portugisisk kork

Dag 5

Søndag 11. oktober: Evora

Dagens utflukt går østover til middelalder- og verdensarvbyen, Evora. Provinsen vi i dag skal besøke er mest kjent for sin kork og vinproduksjon. På veien kjører vi gjennom store skoger med korkeiker. Portugal står for mer enn 50% av verdens korkprodukjson og i Evora er utvalget stort av produkter laget av kork. Ut og inn av Lisboa krysser vi elven Tajo over to særegne og kjente broer. Den ene veien kjører vi over den over 17 km lange Vasco da Gama broen, Europas lengste brokonstruksjon. Den andre veien kjører vi over hengebroen, 25. april broen. Tilbake i Cascais kan du tilbringe siste ettermiddagen på turen ved bassenget på hotellet eller vandre langs den flotte strandpromenaden. Middag og avslutningssamling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Utiskt over Lisboa fra flyvinduet
Utiskt over Lisboa fra flyvinduet

Dag 6

Mandag 12. oktober: Cascais – Lisboa - Norge

Turens siste dag er kommet og etter frokost har vi litt tid i Cascais før vi blir hentet av bussen som kjører oss til flyplassen. Flyavgang med Norwegian kl 14.40. Vi flyr direkte til Gardermoen, ankomst kl 19.30. (Mulig med tilslutning og gjennomgående flybilletter til andre byer i Norge)

Frokost
Lisboa
Lisboa
Cascais
Cascais
Cascais
Cascais
Belémtårnet
Belémtårnet
Parque Eduardo VII i Lisboa
Parque Eduardo VII i Lisboa
Lisboa
Lisboa
Praça do Comércio
Praça do Comércio
Monument i Lisboa
Monument i Lisboa
Pena National Palace i Sintra
Pena National Palace i Sintra
Cabo da Roca
Cabo da Roca
Alcobaca klosteret
Alcobaca klosteret
Evora
Evora
Pena National Palace i Sintra
Pena National Palace i Sintra
Nazare
Nazare
Korkeiker
Korkeiker

Priser og betingelser

Pris fra 12 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2.850

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Lisboa tur/retur
 • 5 overnattinger med frokost og middag
 • Transport og lokalguide ihht. programmet
 • Tips til sjåfør og guide
 • Reiseledertjenester

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
07.10.2020 Oslo - Lisboa 14:20 17:30
12.10.2020 Lisboa - Oslo 14:00 18:50
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.