Sist oppdatert 30. juni, kl. 10:10

Informasjon vedrørende coronavirus

Jøsenfjorden
Utsikt
Bær

Ryfylkebassenget
Busstur fra Stord og båtcruise i

Avreisedato

05.08.2020

Varighet

1 dager

Pris fra

1 500,-
Fisterfjorden
Fisterfjorden

Heldagstur med buss og båtcruise i Ryfylkebassenget

Avreise onsdag 5.august fra Leirvik 08.30 Føyno, Haugesund og Aksdal til Nedstrand. På Nedstrand går vi om bord i Helgøy Skyssbåt sitt helt nyte cruiseskip; Helgøy Tind. Nykokt kaffe og fersk bagett venter om bord, og ett fem timers cruise i Ryfylke bassenget starter. Guide om bord er den kjente eier av båtene; John Arne Helgøy «stemmen fra NrK Rogaland sin lokalsending»

Under turen vil du få være med på god gammeldags basar, få et ord for dagen og der vil være sang og musikk.

Det vil underveis bli servert en to retters lunsj med kaffe og te. Om bord i båten er det også kiosk som selger mineralvann og sjokolade.

Etter turen i Jøsenfjorden cruiser vi rundt i bassenget ved Ombo, Randøy og Fisterøyene. Vi skal gå i land på Helgøy og besøke Helgøybakkane Fruktgard med 35 000 frukttrær og som også dyrker søte moreller, epler osv. Her blir det anledning til å kjøpe med seg hjem produkter av kortreist Ryfylkesmak.

Selve cruiset varer i 5,5 timer og bussen vil være tilbake i Leirvik ca klokken 18.00 med stopp underveis.

Jøsenfjorden
Jøsenfjorden

Jøsenfjorden

Jøsenfjorden strekker seg innover i Hjelmeland kommune, midt i Ryfylke i Rogaland. Fjorden er rundt 27 km fra Hjelmeland/Nesvik og inn til Førrebotn. Fjella ruver på begge sider av fjorden, og stig rett opp til høyder på over 700 meter over havet.

Før veiene kom på land, var fjordene hoved-ferdselsårene for alle som bodde i Ryfylke. Langs begge sider av fjorden ligger det gårdsbruk som er i drift den dag i dag, men også gårder og husmannsplasser som er flyttet fra.

En båttur på Jøsenfjorden er en minnerik opplevelse. Mektige fjell kneiser rett opp fra sjøen, med den karakteristiske «Skomakernibba» som en majestet midt i fjellsida. Navnet Skomakernibbå har den særprega formasjonen fra et segn om sko-makeren som satt ytterst på nibba og bøtte et par sko som straff. Er du heldig kan du se havørn sveve over fjorden. Den siste delen inn til «Førrebotn»byr på majestetisk og vill natur. Her er bratt og dramatisk, men under bratte fjell er graset likevel grønnere og saftigere enn andre steder. Førrebotn har den tidligste våren i denne delen av Ryfylke. Og det er et sted som ligger helt utenom den vanlige turistruten.

Ombord i Helgøy Tind
Ombord i Helgøy Tind
Det blir sang av Sirevågsjentene
Det blir sang av Sirevågsjentene
Jøsenfjorden
Jøsenfjorden
Shutterstock 451076599 under 10mg
Jøsenfjorden
Jøsenfjorden
Tide Buss
Tide Buss

Priser og betingelser

Pris fra 1 500,-

Bussrute:

Leirvik 08.30

Føyno 08.45

Haugesund 09.30

Aksdal 09.45

Påstigning underveis ved avtale


Se mer på:

Facebook: Helgøybakkane Fruktgard

Instagram: @helgoybakkane_fruktgard

www.helgoybakkane.no


Bestill

Prisen inkluderer

 • Busstur
 • Cruise
 • 2-retters lunsj med kaffe/te
 • Mellommåltid (1 bagett)
 • Program
 • Guide
 • Reiseledertjenester
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  Ved avbestilling innen 1 uke før turen belastes kun et gebyr på kr 300,-

  Ved avbestilling mindre enn 1 uke før turen, eller ved manglende frammøte kreves 100% av turprisen

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris.

  PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 01.07.2108. PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor. Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.