Dsc03640
Dsc03701
Dsc03692

Kreta
Vandretur

Avreisedato

02.05.2020

Varighet

8 dager

Pris fra

13 950,-

Kreta

Velkommen til vandring på KRETA – langs stier med flott natur og en nærhet til folket du møter. I tillegg får du oppleve fellesskap, avslapping og mulighet til å nyte Kretas strender.

Vi er glade for å kunne tilby deg en vandretur på Kreta utenom det vanlige!

På Kreta møter vi Anna og Olle Meurling fra selskapet Fysimera. De vil guide og lede oss i Paulus fotspor på Kreta. Anna tar oss med i den kretiske tradisjonen og livet på Kreta på Paulus tid, og hun er vår guide hele uka, mens Olle leder vandreturene. Overnatting skjer på tre ulike mindre hotell i små hyggelige byer, Rethymnon, Matala og Loutro.

VANDRINGENE: Det blir vandringer på gode stier og med ulik lengde og utfordring. Selve vandringene er på ca 2-3 timer hver dag. Alle som kan gå en lett fjelltur i Norge vil kunne være med. Merk at det på noen av turene kan være mye ulendt terreng med steiner. Noen dager blir det lagt opp turer som er litt mer krevende for de som ønsker det.

Høydepunkter på turen

 • Vandre på stier hvor Paulus og Titus gikk
 • St. Paulus kirke i Kali Limenes og grotten hvor Paulus levde da han var på Kreta
 • Vandring til den hellige ravinen
 • Apollos tempel fra den hellenistiske periode og ulike romerske ruiner
 • Idylliske små landsbyer
 • Strand, sol og sjø
 • Båttur til Agia Roumeli
Norwegian

Dag 1

Lørdag 2. mai

Avreise fra Oslo til Kreta med Norwegian. Vi blir mottatt på flyplassen og drar til Rethymnon for overnatting. Kort velkomstmøte og middag.

Middag
Dsc03632

Dag 2

Søndag 3. mai

En spennende dag hvor du kan velge mellom to utflukter:

1. Vi reiser med buss til Kretas største by Iraklion hvor vi får en guidet omvisning.

2. Tur til Spinalonga – ut til øya som var hjem for hundrevis av spedalske mellom 1903 og 1957.

Når gruppen er samlet i Iraklion igjen reiser vi over fjellet til byen Matala der vi skal bo tre netter. En flott tur på tvers av Kreta.

Frokost Lunsj Middag
Den hellige ravinen
Den hellige ravinen

Dag 3

Mandag 4. mai

Dagens tur går til landsbyen Kali Limenes hvor man mener Paulus kom på sin reise. Besøk til St. Paulus kirke og grotten hvor Paulus sies å ha levd under sitt opphold her. Vandring til den hellige ravinen.

Frokost Lunsj Middag
Ruinene av Titus Basilica i Gortyn
Ruinene av Titus Basilica i Gortyn

Dag 4

Tirsdag 5. mai

Vi besøker den gamle St. Pauls kirken utenfor landsbyen Agios Jannios. Siden drar vi til Gortyn der vi starter dagens tur forbi bl.a Apollos tempel fra den hellenistiske periode og ulike romerske ruiner fra den tiden da det sies at Paulus kan ha forkynt og døpt de første kretere. Besøker utgravningene der ruinene av Titus Basilica står.

Frokost Lunsj Middag
Loutro
Loutro

Dag 5

Onsdag 6. mai

Vi reiser med buss og båt til den idylliske landsbyen Loutro. Kort spasertur til dagens Finiks hvor vi vil spise lunsj sammen. Det var her Paulus prøvde å søke vinterhavn.

Frokost Lunsj Middag
Dsc03759

Dag 6

Torsdag 7. mai

Fridag til å nyte strand, sol og sjø, eller dra på en fottur i området med guide.

Frokost Lunsj Middag
Paulus Kriken på stranden
Paulus Kriken på stranden

Dag 7

Fredag 8. mai

Båt til Agia Roumeli og går derfra til den tusenårige Paulus-kirken som ligger ved stranden og er bygget av strandens steiner. Her finner du ferskvann som renner ut av bakken.

Frokost Lunsj Middag
Ross Parmly 25230 Unsplash

Dag 8

Lørdag 9. mai

Etter en god frokost på hotellet blir det avreise til flyplassen og fly hjem. Lander på Gardermoen kl. 23.05. Det er bestilt overnatting på Park Inn for hele gruppen.

Frokost
Dsc03926
Dsc03767
Den hellige ravinen
Den hellige ravinen
Vandring ned til Loutro
Vandring ned til Loutro
Agios Nikolaos kirken
Agios Nikolaos kirken
Paulus kirken ved stranden
Paulus kirken ved stranden
Spinalonga
Spinalonga
Dsc03706
Vandring Ved Lutro

Priser og betingelser

Pris fra 13 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 2.250

Tillegg fra andre byer i Sør-Norge: kr 1.500

Temperaturene i mai er gjennomsnittlig 21 grader i luften og badetemperaturen ca 18 grader.

Valuta: Euro

Tidsforskjell: + 1 time

Bestill

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo – Chania tur/retur
 • Buss mellom flyplass og hoteller
 • 7 netter i dobbeltrom
 • Frokost, lunsj og middager alle dager
 • Overnatting på Gardermoen på hjemreisen
 • Reiseledertjenester
 • Flyavgifter til staten

Prisen inkluderer ikke

 • Mat på flyet
 • Drikke til maten
 • Tips til hotellbetjeningen
 • Utflukt på dag 2
Flytider
Dato Strekning Avgang kl. Ankomst kl. Flight
02.05.2020 Oslo - Kreta 14:00 19:10 DY1898
09.05.2020 Kreta - Oslo 20:00 23:05 DY1899
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 46 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 1000,-

  · Avbestilles turen mellom 45 og 32 dager før avreise tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50% av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.