2491 Ny Img 1388 2 Ibsweb
Goeta Kanal Photo Cred Sa Dahlgren
Statue Lina Sandell

Lina Sandell
Sverige

Avreisedato

02.07.2020

Varighet

7 dager

Pris fra

9 950,-

Lina Sandell

Lina Sandells sangskatt har vært til stor glede i generasjoner. På denne turen får du innblikk i bakgrunnen til mange av sangene hennes.

Tradisjonen tro blir det også i år tur til Sverige og Lina Sandells rike. For 32. år på rad tar vi turen østover på en av våre mest populære turer gjennom årene.

Lina Sandell har gitt oss en ufattelig sangskatt. Den har innhold som bærer fra generasjon til generasjon. I sangboken finner vi hele 39 av hennes sanger. Sangene hennes vil selvsagt stå i fokus på denne turen.

Scandic Holmenkollen Park Hotel
Scandic Holmenkollen Park Hotel

Dag 1

Torsdag 2. juli: Samkjøring til Oslo

Samkjøring med andre Plussreiseturer til Oslo med avreise fra: Trondheim kl 08.30, Ålesund, Skateflua kl 08.00, Moa kl 08.30, Bergen kl 08.00, Haugesund (Flotmyr) kl 09.25, Stavanger bystasjon kl 08.00, Sandnes busstasjon kl 08.20, Helleland kl 09.15, Lyngdal Inn kl 11.00, Kristiansand busstasjon kl 12.15, Arendal (Harebakken) kl 13.45, Rugtvedtmyra kl 15.30.

Middag på Telemarkssvingen før vi kjører videre mot Oslo. Ankomst Oslo Sentrum ca kl 18.00.

Vi kjører så opp til Holmenkollen Park Hotel hvor vi skal overnatte første natten. Velkomstsamling på hotellet om kvelden med enkel kveldsmat.

Middag
Vrigstad Vertshus
Vrigstad Vertshus

Dag 2

Fredag 3. juli: Oslo – Vrigstad

Etter frokost på hotellet setter vi oss i bussen og kjører ned til Oslo sentrum. Ved Thon Hotel Opera like ved Sentralbanestasjonen blir det stopp kl 08.45. Her får vi med flere gjester fra Østlandet og vi starter på turen mot Sverige. Turen går sørover gjennom Østfold og vi krysser grensa ved Svinesund. Det blir stopp underveis hvor hver enkelt kjøper seg lunsj. Sent om ettermiddagen kommer til Vrigstad i Småland. Her skal vi bo i tre netter. På Vrigstad Vertshus. Middag og samling på hotellet om kvelden.

Frokost Middag
Lina Sandellgården
Lina Sandellgården

Dag 3

Lørdag 4. juli: Frøderyd

Denne dagen skal vi tilbringe i Lina Sandell sitt rike. Vi kjører først til Frøderyd og besøker Lina Sandell-museet og kirken hvor faren hennes var prest. Her får vi en omvisning og orientering før vi får servert dagens lunsj. Vi skal også besøke kunstneren Eva Spongbergs hjem og se hennes utstillinger og modeller. Tilbake på hotellet blir det felles middag og samling i møterommet.

Frokost Lunsj Middag
Pokalgrisfabrikk i Gänna
Pokalgrisfabrikk i Gänna

Dag 4

Søndag 5. juli Småland

Denne dagen går turen nordover langs Vänerens østkyst til Gränna. Vi besøker bl.a. André-museet og det blir selvsagt tid til å handle polkagriser som denne byen er så kjent for.

Småland er et spennende län. Dette området har ikke bare fostret Lina Sandell og Eva Spongberg, men også Astrid Lindgren, Johannes A. Hultmann m.fl.

Tilbake i Vrigstad blir det middag og samling på hotellet.

Frokost Middag
Göta Kanal
Göta Kanal

Dag 5

Mandag 6. juli: Vrigstad- Motala

Denne dagen skal vi på båttur på Göta kanal – en av Sveriges mest kjente turistattraksjoner. Det blir tidlig avreise fra hotellet og vi kjører nordover ut av Småland. Kl 10.00 går vi i Berg om bord i båten som skal ta oss gjennom en av de absolutt vakreste delene av kanalen. På veien mot Borensberg passerer vi hele 9 sluser og 2 akvedukter. Vi spiser lunsj om bord mens vi nyter utsikten fra båten. Kl 13.30 går vi i land i Borensberg hvor bussen venter på oss. Turen går så videre til Motala hvor vi skal overnatte på Best Western Motala Hotel. Middag og avslutningssamling på hotellet om kvelden.

Frokost Lunsj Middag
Utsikt fra Holmenkollen Park Hotel
Utsikt fra Holmenkollen Park Hotel

Dag 6

Tirsdag 7. juli: Motala – Oslo

Oppholdet i vårt naboland er over og vi kjører vestover igjen langs nordsiden av Vänern, forbi Karlstad til Töcksfors ved grensen til Norge. Her blir det tid til Shopping og lunsj. Vi krysser så grensen og kjører videre til Oslo hvor gjestene fra Østlandet forlater oss før vi kjører opp til Holmenkollen Park Hotel. Her blir det middag og overnatting for alle som skal videre med bussene til Trøndelag, Møre, Sørlandet og Vestlandet neste dag.

Frokost Middag
Buss Pa Vei Shutterstock 2017Under 10Mg

Dag 7

Onsdag 8. juli: Samkjøring tilbake til avreisestedet

Etter en god frokost på hotellet kjører vi tilbake til Oslo sentrum igjen. Her møter vi våre andre Plussreiserbusser på vei hjemover. Her fordeler vi oss i de ulike bussene.

Sørlands-/Rogalandsbussen kjører via Sørlandet til Stavanger.

Haugesund-/Bergensbussen kjører over Haukeli til Haugesund og Bergen.

Møre-/Trøndelagsbussen kjører Gudbrandsdalen til Dombås og Ålesund. Korrespondanse til Trondheim.

Frokost Middag
Lina Sandell statue
Lina Sandell statue
Småland
Småland
Lina SAndellgården
Lina SAndellgården

Priser og betingelser

Pris fra 9 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr 300 per natt

Priser fra andre byer:

Trøndelag, Møre, Bergen, Haugesund og Stavanger: kr 12.250

Sørlandet og Telemark: kr 11.950

Bestill

Prisen inkluderer

 • 6 overnattinger på dobbeltrom med dusj og wc. (Oslo 4)
 • 7 middager (Oslo 4)
 • 6 frokoster (Oslo 4)
 • 2 lunsjer
 • Inngangspenger i pakt med turprogrammet
 • Ferjebilletter
 • Kaffe og småkaker når vi raster

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltid
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Betingelser for denne turen

  Vilkår A

  Avbestillingsregler

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  · Avbestilles turen innen 6 uker før avreisedato, belastes kun et gebyr på kr 500,-

  · Avbestilles turen mellom 6 uker og 15 dager før avreise, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mindre enn 15 arbeidsdager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kan 100% av turprisen kreves inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.