Reise til USA

Panorama of midtown New York City

Plussreiser tar deg gjerne med på en opplevelsesreise til USA, og da særlig til Det Norske Amerika – på en rundreise i Midtvesten. Flere av våre turer tar for seg Nord- og Sør-Dakota, som for mange nordmenn bærer på en rik historie og kobling til gamlelandet i Nord-Europa. Reiser med fokus på norsk og amerikansk felles historie tar også gjerne for seg tvillingbyene St. Paul og Minneapolos, hvor vi besøker St. Antony Falls, St. Paul Cathedral, Capitol byggningen, kjører Sunset Avenue og tar turen innom Ft. Snelling. At Amerikanerne er gode på shopping forakter vi ikke, og stopper derfor også på Mall of America. Midtvesten har mye å by på med Fargo, Medora, Bismark, Rapid City og Sioux Falls som naturlige stoppesteder. Her får vi se både indianernes prærielandskap og treffe norskættedes melkefarmere.

Musikk står for oss som synonym på flere områder i USA. Våre kontakter i New Orleans og Nashville kan bekrefte dette. De senere årene har vi knyttet særlig god kontakt med Solveig Leithaug, som for mange av våre gjester er særlig kjent for sine opptredener på Bill Gaithers Homecoming-konserter. Hun har vist oss rundt i Tennesses hovedstad og gikk oss et innblikk livet som musiker i statene. Vi har deltatt på Keith og Kristyn Gettys lovsangskonferanse og arrangert Gospelcruise i Karibia.

USA er landet hvor alt er større. Maten og sporten med baseball, ishockey og basket i front, bilene og parkene, drømmene og ordene. De går oss nordmenn en høy gang når de selger sine reisemål. Og vi forstår dem jo litt, når de snakker om Niagara Falls, Grand Canyon, Yosemite, Sequoia, Tahoe lake, Aspen skiområde, Copper Mountain, Mammtoh Lakes, Death Valley, Monument Valley, Lake Placid og Key West. Så selv om vi elsker Norge, så ser vi gleden av i å oppleve både naturen og deres storslåtte byer med New Yorks frihetsgudinne og Times square i spissen. Det er klart, vi tar gjerne turen innom Las Vegas, knipser et bilde ved Golden Gate i San Fransisco eller drømmer deg til månen ved Kennedy Space Center en times kjøretur utenfor Orlando, Florida. Men skal du virkelig oppleve at «everything is bigger in the states», da stopper du for en «prime rib steak» i Houston, Texas.

Plussreiser tar deg gjerne med på en opplevelsesreise til USA, og da særlig til Det Norske Amerika – på en rundreise i Midtvesten. Flere av våre turer tar for seg Nord- og Sør-Dakota, som for mange nordmenn bærer på en rik historie og kobling til gamle