Reise til Tyskland

Berlin

Vi tilbyr også studietur til Tyskland for grupper eller opplevelsesreiser for enkeltpersoner.

De siste årene er det mange som har fått øynene opp for å reise til Tyskland. Det er et flott ferieland og ikke lenger bare et land man reiser gjennom. En reise til Tyskland byr på pulserende storbyer og en spennende historie og kultur.

Tyskland er svært mangfoldig landskapsmessig: Fra snødekte alper i sør til lange, hvite sandstrender i nord. Landet krysses også av små og store elver som har vært viktige transportveier i århundrer. Det er ikke bare middelalderhistorie å få med seg i Tyskland. Landet har også mange metropoler. Ønsker man storbylivets pulserende liv er Hamburg og Berlin naturlige valg.

Wittenberg, som ofte blir kaldt Lutherstadt Wittenberg er byen der Marthin Luther slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken i 1517. I denne kirken er Martin Luther, Philipp Melanchthon og Fredrik den vise gravlagt. Huset der Martin Luther bodde i fra 1508 til 1546 er også i Wittenberg og er nå et museum. Her setter vi jevnlig opp turer.

Bayernområdet og den lille, sjarmerende byen Oberammergau står høyt i kurs hos våre kunder. Pasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år. Dette er et takkespill som skildrer Jesu lidelse og død. Bakgrunnen for dette er at det på 1600-tallet herjet en pest i området. Innbyggerne i den lille byen bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen deres skulle de fremføre et takkespill. De ble bønnhørt og ingen flere døde. Året etter fremførte de spillet som lovet. Nesten uten avbrudd har de fremført pasjonsspillet som er sett på som det viktigste spillet i verden. I 2020 settes det opp for 42. gang og vi tilbyr nå et stort utvalg av turer der de får se forestillingen.

Tyskland er også et svært populært land for skolegrupper. Ønsker dere en skoletur til Tyskland eller Berlin, er det bare å ta kontakt da vi har god erfaring med mange skolegrupper hvert år. Vi skreddersyr turen slik dere vil han den med buss eller fly. Konsentrasjonsleiren Sachsenhausen og Stasifengselet Gedenkstätte Berlin er bare noen av besøkene dere kan legge inn for å få et godt faglig innhold i turen.

Har vi ikke din drømmetur oppsatt på programmet? Kontakt oss gjerne, så kan vi skreddersy en tur for deg eller din gruppe.