Reise til Sør-Afrika

Cape Town
Kirstenbosch-idyll.jpg#asset:329932

Vi skreddersyr reisen til Sør-Afrika etter ditt ønske og kan inkludere det som passer, men vi har også laget forslag på en 10-dagers tur som inneholder mange høydepunkter.

Priser fra 12.900,-/pp (gruppe på 10 personer)

Dette er da inkludert:

  • Transport fra og til flyplassen
  • 9 netter med frokost på 4-stjerners gjestehus/hotel sentralt i Cape Town
  • 5 hele dager med guide og transport
  • Inngang til Cape Point, Boulder’s Beach og Kirstenbosch botaniske hage
  • Kjøre langs Chapman’s Peak Drive
  • 4 lunsjer, en av dem på vingård
  • Vinsmaking på 3 ulike vingårder
Vindistriktet-Thelema.jpg#asset:329947

Dette kommer i tillegg og vi finner gode løsninger sammen:

  • Flybilletter t/r Sør-Afrika
  • Måltider/aktiviteter som ikke er beskrevet i programmet
  • Ev.tips

Her er forslag til program:

Dag 1: Ankomst Cape Town

Dere hentes på flyplassen og kjøres til et gjestehus sentralt i Cape Town.

Dag 2: Kapp det Gode Håp og Boulder’s Beach (pingvinstrand)

Guiden henter dere på gjestehuset kl 08.00. Turen går langs vestkysten av Kapphalvøya, forbi bydelene Camps Bay og Llandudno og ned til Hout Bay. Vi kjører via Chapman's Peak Drive, en av de mest spektakulære kystveiene i verden. Den ble hugget ut i fjellsiden mellom 1915 og 1922 og er en av Cape Towns turistattraksjoner.

Cape Point er et naturreservat der det lever ville dyr, blant annet struts, sebra og bavianer. På Kappunktet er det en liten gåtur opp til fyrtårnet, der man har flott utsikt over False Bay og mot spissen av punktet, der det på folkemunne heter at Atlanterhavet møter Det indiske hav.

Vi kjører videre til Boulder’s Beach for å se de sjarmerende pingvinene og stopper langs kysten for en 3-retters lunsj.

Dag 3: Tid til egne aktiviteter

Denne dagen er det mulighet til å utforske Cape Town på egenhånd. Vi anbefaler en tur til det yrende V&A Waterfront, som byr på et stort utvalg av restauranter og butikker. Det er også herfra båten til Robben Island avgår. Turen frem og tilbake til den tidligere fangeøya tar 3,5 timer og er vel verdt et besøk. To attraksjoner på V&A Waterfront et Two Oceans Aquarium og det moderne museet for afrikansk kunst (Zeitz MOCAA) En annen mulighet er å ta kabelbanen opp til Table Mountain.

Dag 4: Kirstenbosch botaniske hage og The Old Biscuit Mill

En tur til Cape Town er ikke komplett uten en rusletur i den vakreste hagen i Afrika.. Kirstenbosch botaniske hage ble del av UNESCOs verdensarvsliste i 2004. Den gir et innblikk i den unike artsrikdommen som man kun finner på Kapphalvøya. Den idylliske beliggenheten ved foten av Table Mountain nasjonalpark gjør den til et yndet sted å ha piknik.

Etter Kirstenbosch blir det besøk i den trendy bydelen Woodstock og The Old Biscuit Mill. Her finner man en rekke små butikker som selger lokalproduserte varer som keramikk, vesker, malerier og klær. Det er også mulig å smake på vin, spise litt eller ta en kopp kaffe.

Dag 5: Guidet tur til township

Denne dagen blir det besøk på District Six Museum og deretter utflukt til en township i Cape Town.

Det blir lunsj i township og mulighet til å kjøpe kunst og håndverksprodukter.

Dag 6: Tid til egne aktiviteter

Dag 7: Dagstur til vindistriktet

Dere hentes av guiden kl 08. Første stopp på turen er en av vingårdene utenfor Stellenbosch, hvor det blir ost-og vinsmaking.

På vei til Franschhoek blir det stopp utenfor det tidligere Victor Verster fengselet (nåværede Drakenstein Correctional Centre). Det var herfra Nelson Mandela ble løslatt den historiske dagen i februar i 1990.

Gourmethovedstaden Franschhoek ble grunnlagt av franske hugenotter på slutten av 1680-tallet og ligger nydelig til mellom fjellene. Her blir det tid til å gå litt rundt før det blir lunsj på en vingård.

Etter lunsj kjører vi gjennom Helshoogte Pass til den historiske byen Stellenbosch, som blant annet er kjent for sin karakteristiske Cape Dutch arkitektur. Veien videre går til nok en vingård, før returen til Cape Town. Dere er tilbake ved gjestehuset ca kl 18.

Dag 8: Strand og vin

Dere hentes av guiden kl 08. Denne dagen blir det utflukt til en av de fantastiske strendene på Kapphalvøya; Noordhoek Beach, Longbeach i Kommetjie eller Scarborough. 3-retters lunsj underveis er inkludert samt vinsmaking i Constantia Valley på vei tilbake.

Dag 9: Tid til egne aktiviteter

Dag 10: Retur til Norge

Dere hentes på gjestehuset og kjøres til Cape Town flyplass.

Her kan du lese vår hovedomtale av reiser til Sør-Afrika:

Sør-Afrika er et spennende land med store variasjoner. Kulturen varierer mye og det finnes hele 11 offisielle språk. Når det er vinter i Norge er det sommer i Sør-Afrika og selv om det er en lang reise er vi i samme tidssone med 1 time forskjell.

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika. Det er også et av de mest innflytelsesrike innenfor politikk.

Sør-Afrikas natur er variert. Det er blant annet grønne fjellområder, lange flate sletter og en lang kyststrekning. Nord i landet finner du flere nasjonalparker, blant annet den mest kjente Kruger nasjonalpark. Her kan du oppleve «the big five» elefanter, nesehorn, afrikanske bøfler, leoparder og løver. Landet er også kjent for sine storbyer. Blant annet Johannesburg som er Sør-Afrikas største by. Her er det mengder av butikker, kafeer og restauranter.

Foruten vakker natur, så finnes det veldig mye annet å se og gjøre i Sør-Afrika. Du kan for eksempel reise til Cape Town som er landets eldste by. Den ligger fantastisk til ved sjøen og blir omtalt som en av de fineste byene i verden. Her kan du også besøke Robben Island, fengselsøyen der blant annet Nelson Mandela satt i fengsel i mange år. Temareisen til Sør-Afrika er opplevelsesrik, avslappende og spennende på samme tid.