Reise til Hellas

Shutterstock 410910649L

Hellas er et reisemål som jevnlig står på vårt turprogram. Plussreiser arrangerer en rekke turer til de greske øyer.

Reiser til Hellas velges gjerne på grunn av det gode været, men like ofte på grunn av de hyggelige menneskene som bor der!

Vi legger ved jevne mellomrom til rette for vandreturer i Hellas og setter gjerne opp turer i Paulus’ fotspor. I Apostelgjerningene 16 hører vi om da Paulus fikk beskjed av Herren om å dra over til Europa med evangeliet. Han drog fra Troas i Tyrkia via Samotrake og kom til Makedonia, -et landområde i Hellas. Videre besøkte han bl.a. Filippi, Tessaloniki, Korint og Athen. På en slik tur kan det være naturlig å besøke ruinbyen som er gravd frem i Filippi. Her grunnla Paulus den første kristne menighet i Europa. For mange er det sterkt å se fengselet der Paulus og Silas sang lovsanger og fikk lenkene løsnet. I Tessaloniki stanser vi gjerne i Amfipolis, som også nevnt i NT.

Hellas-Athen-Akropolis.jpg#asset:556

Kreta

Flere ganger de siste årene har vi også invitert våre gjester med på turer til Kreta og vandring på gamle stier hvor Paulus gikk sammen med Titus. På slike turer får man oppleve fellesskap, avslapping og mulighet til å nyte Kretas vakre strender. Vi anbefaler på slike turer et besøk til Kretas største by, Iraklion, med besøk til Knossos, det arkeologiske museum, byvandring og besøk i Titus-katedralen med sine vakre ikoner. Dette er bare noe av Kretas mange muligheter! Uansett anbefaler vi et besøk til St. Paulus kirke og grotten hvor Paulus sies å ha levd under sitt opphold Kreta.

2000 øyer

Hvilke steder i Hellas drømmer du om å besøke? Vi kan hjelpe deg med reiser til byer som Athen, Chania (Kreta), Herakleion, Larissa og Xanthi. Drømmer du om en av de 2000 greske øyer kan vi hjelpe deg med turer til Thasos, Lesbos, Limnos, Samos, Chios, Skiathos, Skopelos, Skyros, Amorgos, Ios, Kythnos, Milos, Mykonos, Naxos, Paros, Santorini, Karpathos, Kos, Leros, Patmos og Rhodos. Visste du at Hellas har verdens 12. lengste kystlinje? Norge holder andreplassen, slått av Canada.

Hellas har mye å by på av vakker natur og en særlig rik kultur og historie. På UNESCOs verdensarvliste finner man en rekke kjente og mindre kjente monumenter og bygninger. Det første som ble inkludert på listen var Apollos Epicurius-tempelet ved Bassae i 1986. Det mest kjente er for de fleste Akropolis i Athen.