Israel - høstens vakreste eventyr

Publisert: 29.06.2022

22. mai gjenåpnet Israel etter flere nedstengninger som følge av coronapandemien. Et delvis rigid testsystem gjorde at de store tilstrømningene av turister til landet likevel har latt vente på seg. Men fra høsten ser det ut til at trafikken for alvor tar seg opp igjen. Vi har vært med på gjenåpningen og sikret oss masse flybilletter og hotellbookinger slik at også norske gjester kan få oppleve dette vakre Middelhavslandet i tiden som kommer. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til høstens vakreste eventyr!

Israel ligger i skjæringspunktet mellom Østen og Vesten, og er på flere måter jordens navle. Man kommer ikke utenom dette lille landet, populært sammenlignet med størrelser som det tidligere fylket Hedmark. Men der det mangler størrelse, skofter det ikke på innhold. Få land i verden har så mye å by på som Israel. Kulturelt varierer landet fra moderne Tel Aviv til historiske steder som Jerusalem og Galilea. Av naturmangfold finner man jordens laveste fastlandspunkt med Dødehavet ca. 430 meter under havoverflaten. I motsatt ende finner man fruktbare sletteområder nær Middelhavskysten. Og midt i ørkenen har Israel, en av verdens mest innovative nasjoner, fått det til å spire og gro. Å kjøre gjennom Negevørkenen gir deg innblikk i kontrastenes verden, med rike plantasjer og støvete historiske landemerker om hverandre.

Tel Aviv.

Vi anbefaler en tur til Israel for alle, ikke bare de som vil oppleve søndagsskolelandet. Bibelens land blir virkelig levende for den som ser stedet hvor Jesus ble døpt eller restene av den gamle tempelmuren i Jerusalem. Samtidig er jødenes hjemland en ung nasjon som i 2023 feirer sitt 75-årsjubileum. Dette skal markeres, og vi har allerede begynt planleggingen av turer som vil ta del i feiringen.

For høsten 2022 har vi satt opp en rekke turer som nå er åpne for påmelding. Om du vil reise på egenhånd er du også velkommen til å ta kontakt med oss. Vi kan skreddersy drømmeturen for deg eller din gruppe.

Hva er høstens vakreste eventyr for deg? Jakt? Sauesanking? Tur i skog og mark? Dette er mange måter å oppleve høstens vakreste eventyr på. For den som er glad i å reise vil en tur til Israel uten tvil være en god kandidat til høstens vakreste eventyr.