Våre gjesters beste bagasje-tips

Publisert: 21.03.2019

Nylig ba vi våre følgere på Facebook om å dele sine beste råd for pakking av koffert og bag til reisen med oss. Innspillene har vært mange og gode. Vi har kåret en vinner blant de mange forslagene. Vinneren får en smart dagstur-ryggsekk sendt hjem til seg.

En gjenganger i forslagene var å legge skittentøyet i en pose når man er på reisemålet. Noen tar sågar med seg en egen skittentøypose. Fordelen er den samme, at man kan legge alt tøyet direkte til vask når man kommer hjem.

Andre forslag som kom inn var:

 • Små flasker og bokser til toalettsaker mv.
 • Pakke lett, gjerne med tynne plagg
 • Ta med en liten og lett ryggsekk, gjerne sammenleggbar
 • Noen enkle klær i håndbagasjen
 • Bytt ut frottehåndkle med microfleece
 • Egen mini-bag for å samle elektronikk i kofferten
 • Tom vannflaske til å ta med gjennom sikkerhetskontrollen
 • Gode anvendelige sko
 • Pakk i en koffert med fire hjul, enklere å dra på
 • Pakk det tyngste nærmest kofferthjulene
 • Pakk utfra antall dager du blir borte
 • Pakk ulike plagg hver for seg, i egne tøyposer el.
 • Husk pass, forsikringsbevis, betalingskort, solkrem og evt. medisiner

Vi kan vel alle være enige om at det er lurt å ikke ha med for mye på reise. Mange har opplevd at det var nok med én genser etter solnedgang i Syden. Noen har også foreslått å ikke pakke enkelte plagg dersom man likevel planlegger å shoppe. Et siste forslag som ble diskutert på Facebook var å ta med et håndkle som du likevel hadde tenkt å kaste. Kanskje det holder til noen dagers siste bruk på reisen? Da kan man kaste det og få litt ledig plasser i bagasjen på vei hjem igjen. Har man flottere produkter kan man jo også gi bort til lokalbefolkningen foreslo en innsender.

Det var også andre forslag, og av alle innsendte har vi trukket ut Kari Næss Fuglestein som vinner av konkurransen. Hennes tips var blant annet å ta med litt mindre på reise enn man egentlig tror man trenger. Vi lar henne selv dele sin erfaring:

- De første turene jeg var på pakket og pakket jeg med meg omtrent hele garderoben. Men nå pakker jeg minimalt med klær. Jeg har funnet ut at det går greit å vaske f.eks. litt undertøy og lette klær underveis. Ryggsekk må en alltid ha med, og tom vannflaske. Så stress ikke med alle klærne, men kos deg og nyt turen. Da blir den vellykket, sier Kari og ønsker god tur.

Kari og flere reisende har hatt stor glede av å ha med en liten beholder med vaskemiddel. Dette selges i de fleste reisebutikker og også hos de største sportsbutikkene. Men på den andre siden, så er kanskje formålet med ferien å ha fri fra tøyvasken? Det får bli opp til den enkelte å vurdere.

Helt til slutt vil vi legge til et tips fra en av våre medarbeidere. Hun anbefaler en koffert med to glidelåser. Denne typen kofferter har da to nivåer, ett for tynn koffert og ett for full koffert. Pakker man på det tynneste på utreisen har man mer plass på hjemveien. Ellers er det ikke dumt å ha med en enkel bagasjevekt, så slipper man å måtte betale for overvekt. Det finnes også kofferter med innebygd vekt. Alternativt kan man kjøpe en koffert-rem med vekt.

Med dette vil vi ønsker alle våre gjester lykke til med pakkingen og velkommen på tur!

Merknad: Vi er ikke ansvarlig for nettsteder, artikler og produkter lenket i denne artikkelen. Det er ikke anbefalinger av produkter, men ment som eksempler til din egen videre undersøkelse.