Dead Sea Ein Bokek
Jerusalem Kors Tak

Vinterferie i Israel
Fridager ved Rødehavet!

Avreisedato

28.02.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

18 925,-

Fulltegnet

Vinterferie i Israel

Er du interessert i Bibelhistoriens land, folk, historie og kultur? Har du lyst til å se «landet der det skjedde» og som du kjenner fra Bibelen? Er du opptatt av dagens situasjon i Midt-Østen? Har du lyst på en opplevelsesferie? Mange inntrykk om dette vil denne turen gi!

I løpet av rundreisen får du bl.a. oppleve fine dager i Jerusalem, Nasaret, Karmelfjellet, Caesarea, båttur på Genesaretsjøen, Galilea, Dødehavet, Negev-ørkenen og 3 fridager ved Rødehavet i Eilat der det er godt og varmt på denne årstiden med behagelig badetemperatur! I turen inngår også besøk i Jeriko og overnatting i Betlehem, som hører til de palestinske selvstyreområdene. Fra Eilat vil det være mulig å reise på dagstur til Petra i Jordan for dem som ønsker det. Som reiseleder vil jeg legge til rette, men det inngår ikke i turprogrammet.
På rundturen vil en israelsk guide, som snakker skandinavisk, være med. Reiseleder, guide og sjåfør utgjør sammen et team som sørger for en trygg og trivelig tur. Dagsutfluktene foregår i moderne turistbuss.
Jeg er nå pensjonist, har vært sokneprest i Lindås og har vært reiseleder for gruppereiser til Israel mange ganger tidligere. I tillegg har jeg deltatt på flere studieturer for prester og reiseledere og reist på egenhånd både i Israel og Jordan. Jeg har også vært reiseleder til Roma en rekke ganger.
Vil du vite mer, så ring meg gjerne på tlf: 959 76 864.
Velkommen som deltaker! 
Harald Sundsbø

Høydepunkter på turen

 • Jerusalem
 • Nasaret
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Dødehavet
 • Negev-ørkenen
 • Eilat
Last ned brosjyre (.pdf)

Dag 1, Onsdag 28. Februar: Utreisedag

Gruppen reiser med SAS fra Bergen, tidlig om morgenen, til Oslo og videre med Lufthansa via München til Tel Aviv. Vi kan også tilby andre utreisesteder. Ta kontakt eller skriv i merknadsfeltet ved påmelding. Ved ankomst Tel Aviv tidlig på ettermiddagen reiser vi da videre til Eilat med buss. Denne turen vil gå gjennom det sørlige Israel med store ørkenområder. Vi skal bo de første fire nettene av turen på Cæsar Hotel i Eilat.

Isreal Eilat

Dag 2-4, Torsdag 1. - Lørdag 3. Mars: Fridager I Eilat

Eilat ligger ved Rødehavet og har et stabilt varmt klima. Her er lange, fine badestrender og vanntemperaturen er aldri under 20 grader. I tillegg til bading/soling er det mye annet man kan gjøre: Der er et stort undervannsobservatorium med tropiske fiskeslag, man kan låne snorkelutstyr for å se koraller eller dra på ørkensafari. Båtturer på Rødehavet finnes også. Vi bor på et godt hotell nær stranden. En av dagene vil det være mulig å reise til Petra i Jordan. Reiseleder vil være behjelpelig med å skaffe informasjon, og turen må bestilles i Eilat senest torsdag morgen. Bestilles og betales i Eilat. (Pr. september er prisen pr. person; USD 220 pluss grenseavgifter på 135 USD og tips til sjåfør og guide på 9 USD). I Eilat er ingen utflukter inkludert i turprisen. Om kveldene vil det være samlinger, for dem som ønsker det, som en forberedelse til turen videre.

Dodehavet Fotter

Dag 5, Søndag 4. Mars: Reise Eilat – Tiberias

Denne dagen skal vi reise fra Eilat til Tiberias. Turen går gjennom Arava-dalen og Negevørkenen til Dødehavet. Der stopper vi for å ta et bad og kjenne hvordan det er å flyte i verdens salteste sjø. Underveis ser vi opp mot Masada - der kong Herodes bygde festning og der Selotene senere forskanset seg i kampen mot romerne, der de til slutt tapte i år 73. Ved nordenden av Dødehavet passerer vi også Qumran, der Dødehavsrullene ble funnet. Vi kjører så videre til Jeriko. Der skal vi se opp mot «Fristelsens berg», utgravninger fra verdens eldste by, og Elisakilden som forsyner oasen Jeriko med friskt vann. Vi ser også det kjente morbærtreet og minnes Sakkeus. Deretter kjører vi til dåpsstedet på grensen mot Jordan der døperen Johannes hadde sitt virke og fortsetter nordover mot Tiberias. I Tiberias skal vi bo ved stranden av Genesaretsjøen i to netter på Leonardo Hotel.

Israel Genesaretssjoen

Dag 6, Mandag 5. Mars: På og rundt Genesaretsjøen

Hovedsaken denne dagen er å oppleve stedene rundt Genesaretsjøen. Vi starter med båttur over til Kibbutz Ginnosar og derfra drar vi til Saligprisningenes Berg, et vakkert sted med en fantastisk utsikt over hele sjøen. Vi går ned til stedet ved strandkanten der Simon og Andreas ble kalt til å være menneskefiskere. Vi skal også se stedet der vi minnes at Jesus mettet 5000. Derfra drar vi videre til Jesu egen by; Kapernaum, og vi spiser lunsj i nærheten (som er inkludert). Siste del av dagen er satt av til tur opp på Golanhøydene før vi kjører tilbake til hotellet.

Ceasarea Israel

Dag 7, Tirsdag 6. Mars: Tiberias – Jerusalem

Fra Tiberias kjører vi mot Nasaret og vi passerer da byen Kana der Jesus gjorde sitt første tegn. I Nasaret besøker vi Bebudelseskirken - den største kirken i Midt-Østen og deretter Marias brønn. Videre kjører vi over Jisreelsletten og opp på Karmelfjellet og frem til Muhraka: stedet der Elias kjempet mot Ba’al – profetene (1. Kongebok 18). Derfra fortsetter vi mot Middelhavet til Cæsarea ved havet. Der bodde Pontius Pilatus, Peter kom dit til Kornelius, og Paulus reiste derfra som fange til Rom. Turen går så videre opp til Jerusalem der vi skal bo i tre netter på Jerusalem Gate Hotel.

Temareise Jerusalem15

Dag 8, Onsdag 7. Mars: Jerusalem

Denne dagen oppholder vi oss mye innenfor den gamle bymuren –også kalt Gamlebyen i Jerusalem. Vi kjører til Søppelporten (Dung Gate), og går opp på Tempelplassen. Der står El-Aksa moskeen og Klippedomen. Herifra går vi videre til Betesda-dammen og St. Anne kirken, hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Midt i Gamlebyens basargater, skal vi også gå Via Dolorosa, eller «Lidelsens Vei», hvor vi stopper ved Antoniaborgen og Gabbata, samt ved noen av de 14 stasjonene underveis til Gravkirken eller Oppstandelseskirken. Den rommer både «Den Hellige Grav» og Golgata. Etter lunsj går vi til Vestmuren (eller Klagemuren, som vi ofte kaller den) -jødenes helligste sted. Deretter setter vi oss i bussen og kjører til Israels Museum og ser på modellen over Jerusalem på Jesu tid. Vi går raskt gjennom museet for Dødehavsrullene og avslutter dagen med Holocaustmuseet, Yad Vashem, det nasjonale minnesmerket over de 6 millioner jøder som ble drept under 2.verdenskrig.

Temareise Jerusalem01

Dag 9, Torsdag 8. Mars: Jerusalem

Vi kjører til Oljeberget og går «palmesøndagsveien» ned mot Getsemanehagen. Der passerer vi også Dominus Flevit-kirken der vi minnes at Jesus gråt over Jerusalem. I Getsemane besøker vi Alle Nasjoners kirke og tar også tid til å lese noen av bibeltekstene om det som skjedde der. Fra Getsemane kjører vi til Hanegalkirken og derfra til Sionsberget og besøker nattverdsalen. Etter lunsj er dagen fri og reiseleder vil være behjelpelig med å foreslå alternative opplegg. 

Dag 10, Fredag 9. Mars: Gravhagen og Betlehem

Bussen tar oss til Garden Tomb - eller Gordons Golgata – som stedet også kalles. Der har vi en andaktsstund foran det som også minnes som Jesu grav. Deretter kjører vi til Betlehem og har lunsj der før vi besøker Fødselskirken og hyrdemarkene. Tid til litt innkjøp blir det, før vi kjører til St. Gabriel Hotel i Betlehem hvor vi skal bo en natt.

Dag 11, Lørdag 10. Mars: Hjemreisedag

Bussen tar oss fra Betlehem til flyplassen. Turen hjemover går fort, og vi har opplevd mye sammen. 

Priser og betingelser

Pris fra 18 925,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5375,-

Bosteder
28/2 – 04/3 Caesar hotel, Eilat 
04/3 – 06/3 Leonardo hotel, Tiberias 
06/3 – 09/3 Jerusalem Gate hotel, Jerusalem
09/3 – 10/3 St. Gabriel hotel, Betlehem 

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Bergen – Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr 2.955,- (pr. sept. -17, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon, dvs. frokost og middag
 • En lunsj i Galilea
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide på rundreisen

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 75 USD
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring. 


Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
28. februarBergen - Oslo06100700SK 236
28. februarOslo - München07401000LH 2457
28. februarMünchen - Tel Aviv11151555LH 688
10. marsTel Aviv - Zürich05200840LX 257
10. marsZürich - Oslo 09401205LX 1210
10. marsOslo - Bergen 14451535SK 269
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.                                 

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Vinterferie i Israel (28.02 – 10.03 2018) med Harald Sundsbø.