Ungdomstur til Israel - Høstferien 2018
Med bibelen som reisehåndbok i Jesu fotspor!

Avreisedato

06.10.2018

Varighet

9 dager

Pris fra

15 950,-

Få plasser igjen

Ungdomstur til Israel - Høstferien 2018

På oppfording fra ungdommene selv, arrangeres det høsten 2018 en ungdomstur til verdens mest SPENNENDE land. Det er ungdommer knyttet til Bergen Soul Teens (Acta) og LINK (Nordhordland Bibelsenter) som har "bestilt" turen, og reisen arrangeres i samarbeid med PLUSSREISER og Nordhordland Folkehøyskole, som har årelang erfaring med ungdomsturer til dette helt utrolig spennende landet.

Vi skal gå i Jesu fotspor, og med bibelen som reisehåndbok skal vi sammen oppleve at fortellingene blir virkelige for oss. Vi skal se de hellige stedene, men også få naturopplevelser og se det moderne Israel. Vi skal ri på kameler, bade i Genesartsjøen og i dødehavet, og ha fellesskap med hverandre på en tur som kommer til å bli en investering for livet. Bli med til landet der det skjedde!

Reiseledere på turen blir Harry Wiig Andersen som har vært turleder til landet 120 (!!) ganger, og som dermed har helt UNIK erfaring og kjennskap til landet, som han gleder seg til å dele med ungdommene. Barbro og Øystein Wiig Sulebakk har også erfaring som reiseledere til Israel, og blir også med som "turteam". 
Det blir selvsagt Israelsk guide (skandinavisktalende) og flere ledere ved behov (settes opp når vi ser hvor mange som melder seg på)

Det planlegges egne konserter for Soul Teens.

Vi har fått svært gode priser og betingelser for denne turen, og vi skal bo på fine, men litt enkle hotell som ligger i trygge omgivelser med gode uteområder. Turprisen forutsetter  overnatting i 3 sengs-rom (dobbeltrom og enkeltrom kan bestilles mot tillegg i pris)

Foreldre/familie kan være med dersom det er ledig plass.

Dag 1

Lørdag 6. oktober

Pga Høstferien har det vært en utfordring å finne rimelige billetter til denne turen. For å holde prisen nede, har vi funnet en rute med litt "ugunstige" tider og med mellomlanding. Håper dere er fornøyd med denne beslutningen (STOR prisforskjell)

Turkish Air:
Avreise fra Bergen kl. 11.25, Ankomst Tel Aviv kl. 00.30+1
Hotell; Kfar Kinnereth (Haon)

Dette er et veldig koselig hotell med super uteplass og strandlinje til Genesaretsjøen. 

Dag 2

Søndag 7. oktober

Området rundt Genesaretsjøen har mange minner om Jesu liv og virke. Vi drar opp på fjellet der Jesus holdt sin mest berømte tale, Bergprekenen. Her står en liten kirke med en fantastisk akustikk. Vi må prøve den! Ikke langt fra dette stedet, ligger Tabga. Etter oppstandelsen forteller Bibelen at her møtte Jesus sine disipler. 
Like ved Tabga ligger Capernaum, Jesu egen by- hvor Han bodde fra han var 30 til 33 år. 
I byen ligger en stor synagoge som vi ser restene av. I byen bodde Peter og her kalte Jesus Matteus til disippel. 
Etter lunch skal vi ha en fin seilas over Genesaretsjøen.
Vi drar fra Ginosar til Tiberias. Her kan vi  handle litt i gatene. Resten av dagen slapper vi av på hotellet og tar oss et bad i den berømte sjøen.

Dag 3

Mandag 8. oktober - Den politiske dagen!

Denne formiddagen skal vi opp på Golanhøydene. Vi skal like til grensen til Syria. Her oppe stod verdens største tankslag i oktober 1973. Vi skal opp på en høyde for å se inn mot ”spøkelsesbyen” Kuneitra. En fabrikk her oppe lager kosmetikk av olivenolje. Vi besøker fabrikken og vi får mulighet til å kjøpe med oss mye fin kosmetikk og ekte olivenolje. 
Ettermiddagen er fri til bading og turgåing m.m.
Om kvelden blir det bålsamling og minikonsert på stranden ved Genesaretsjøen.

Dag 4

Tirsdag 9. oktober

Vi forlater Tiberias for denne gang. Ferden går nå til Jerusalem via Cana i Gallilea, Nasaret og Jerico. 
Mulig skolebesøk og minikonsert denne dagen.
Bading i Sachne ("Edens Hage")
På veien mellom Jeriko og Jerusalem, skal vi framføre lignelsen om ”den barmhjertige samaritan” og ha en minikonsert i et amfi som ligger midt i Juda ørkenen. Det blir en stor opplevelse! 
Middag og overnatting på hotell i Jerusalem.

Hotell; Rimonim Shalom Jerusalem
https://www.rimonimhotels.com/rimonim-jerusalem

Dag 5

Onsdag 10. oktober

Vi starter denne morgenen på Oljeberget. Dette berget ligger like øst for Jerusalem og danner grensen mot Judaørkenen. Jesu vandring mot Jerusalem den siste påsken, starter her. Vi besøker Himmelfartkapellet hvor vi leser og synger om Jesu himmelfart. Deretter går vi nedover Palmesøndagsstien og midt på Oljeberget kommer vi til stedet hvor Jesus satt og gråt over Jerusalem. 
Ved foten av Oljeberget kommer vi til Getsemanehagen. Her hadde Jesus sin sjelekamp og her ble han angitt av Judas og arrestert. Vi skal sitte blant hagens trær å lese og synge om det som skjedde her.
Bussen kjører oss videre til Zion gate. Herfra vandrer vi via ”Gråtemuren” og Via Dolorosa til lunsjstedet. Vi får også tid til en handlerunde i basargatene. 
Middag og overnatting på hotell i Jerusalem.

Dag 6

Torsdag 11. oktober

Vi skal på ”Dødehavstur”. Vi starter med et friskt bad i Dødehavet. (den dypeste sprekk på jorden). Deretter tar vi kabelbanen til toppen av Massada. Etter omvisning her, går vi ned på vestsiden og skal besøke en beduiner leir ute i ørkenen. Her skal vi spise lunsj og vi skal ri på kameler. 
Overnatting og middag på hotell i Jerusalem.

Dag 7

Fredag 12. oktober

Vi starter dagen på Holocostmuseet. Her skal vi minnes mye av det som skjedde med jødene under 2. verdenskrig. Etter dette besøket får vi god tid til handling både blant jødene og i basargatene. 
Dette er sabbatskvelden og vi skal i spøk og alvor ha en fin kveld på hotell i Jerusalem

Dag 8

Lørdag 13. oktober

Vi starter dagen (kl. 10.00) med omvisning og deltagelse på nattverdgudstjeneste på Gordons Golgata. Deretter kjører vi til Betlehem hvor vi skal besøke Fødselskirken og ha julekonsert på Betlehemsmarkene. Det blir en rørende og fantastisk avslutning på denne turen.
Middag på hotellet i Jerusalem før vi drar til flyplassen. 

Dag 9

Søndag 14. oktober

Avreise fra Tel Aviv med Turkish Air kl. 00:55.

Ankomst Oslo kl. 10:20 

Ankomst Bergen kl. 12:55 

Priser og betingelser

Pris fra 15 950,-

Tillegg for enkeltrom: 4.250,-

Tillegg for oppgradering til dobbeltrom kr. 250,- pr. person 

Prisen inkluderer

 • FLY tur/retur Norge
 • Alle hotellovernattinger (3 på rommet)
 • Frokost - alle dager
 • Middag - alle dager
 • Buss - hele turen
 • Alle inngangsbilletter
 • Reiseledere
 • Guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, sjåfør - ca kr 500,- per deltager
 • Lunch
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

Venteliste

Fyll ut skjemaet under for å sette deg på venteliste for Ungdomstur til Israel - Høstferien 2018 (6.10 – 14.10 2018) med Harry Wiig Andersen & Barbro og Øystein Wiig Sulebakk.