Tur til Israel med Rune Sandve
Rundreise i dagens og Bibelens Israel

Avreisedato

18.11.2018

Varighet

8 dager

Pris fra

16 320,-

Tur til Israel med Rune Sandve

Rune bor i Sandefjord, og har nylig bodd 1 år i Israel. Han tar dere med på en rund-reise i den Nordre delen av Israel og noe av Vestbredden, der man får sett de vik-tigste historiske og religiøse steder. Rune har studert mange deler av Israel, gjen-nom sitt arbeide, og deler villig vekk av sin brede kunnskap. I tillegg til lokal guide, vil Rune selv guide på deler av reisen. Dette er en reise som både gir deg et bilde av dagens Israel, men som også bringer frem barndommens fortellinger om Bibelens innhold.

Dag 1

Søndag 18. november: Norge - Israel

Avreise Gardermoen  kl. 10.00      LH 859 

Ankomst Frankfurt     kl. 12.15 

Avreise Frankfurt        kl. 14.00      LH 694 

Ankomst Tel Aviv        kl. 19.10 

Her venter buss og guide som tar oss direkte til Tiberias og vårt hotell Restal. 

Middag

Dag 2

Mandag 19. november: Områdene ved Genesaretsjøen

Etter frokost tar bussen oss til bergprekenstedet. Herfra spaserer vi ned til Tagbha hvor tradisjonen mener at Jesus mettet de 5000 menn foruten kvinner og barn. Så til Kapernaum – Jesu egen by. Fortsetter opp på Golanhøyden til fjellet Ben Ta (ca 1.200 moh.) hvor vi har en fantastisk utsikt inn i Syria og opp på Hermonfjellet som rager godt over 2.000 meter over havet. Fortsetter over Golan og ned til Peace View hvor vi får en ny utsikt denne gangen over Genesaretsjøen fra øst. Kjører ned Yarmuk dalen (Goghopens dal)og tilbake til vårt hotell i Tiberias. 

Frokost Middag

Dag 3

Tirsdag 20. november: Tiberias - Nasaret - Jerusalem

Vi kjører mot nedre Galilea til Nasaret hvor vi besøker Bebudelseskirken. Fortsetters gjennom Jordan dalen inne på de palestinske områdene og stopper i Jeriko for å se restene av bymuren og Elias kilden. Deretter til Jordanelven Qasr el Qud hvor Jesus ble døpt i elven Jordan. Like på andre siden av Jordan elven lå Betania som på den tiden var Perea området. Så langs Dødehavete til Masada borgen hvor en taubanen tar oss opp ca. 400 meter. Her får vi høre historien om jødenes kamp mot romerne i år 70 – 73 e.kr. Vi tar oss et bad i Dødehavet før vi fortsetter opp til Jerusalem og vårt hotell Grand Court. 

Frokost Middag

Dag 4

Onsdag 21. november: Jerusalem

Bussen tar oss til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Herfra spaserer vi ned til Getsemane via Dominus Flevit kirken (Gråtekirken). Vi besøker også Maria Magdalena kirken med de gylne kuplene. Bussen tar oss over til Vest Jerusalem hvor vi besøker Jerusalem modellen og avslutter i Yad Vasheim – minnesmerke over de falne jødene under annen verdenskrig.

Frokost Middag

Dag 5

Torsdag 22. november: Jerusalem

Vi starter dagen i Gordons Golgata og den tomme grav. Fortsetter inn i Gamlebyen til Betesda Dam. Så går vi Via Dolorosa til Gravkirken og ned til klagemuren. Videre til Davidsbyen og ned Warrens Shaft til Gihon kilden hvor Salomo ble salvet til konge ca. 1.000 år før Kristus. De som ønsker kan spasere gjennom Hiskia tunellen som ble hogd ut ca. 730 år f.kr. Tunellen har vann og er 535 meter lang. Vi må ha med lommelykt og sko som tåler vann. De som ikke ønsker å gå tunellen går tørrskodd hjem en annen tunell så samles gruppen igjen ved Siloa dammen. Dagens tur er slutt.

Frokost Middag

Dag 6

Fredag 23. november: Betlehem - Jerusalem

Bussen tar oss til Betlehem og de palestinske områdene. Her besøker vi Hyrdemarkene og Fødselskirken. Retur til Jerusalem hvor vi har resten av dagen fri.

Frokost Middag

Dag 7

Lørdag 24. november: Jerusalem

Fridag i Jerusalem uten buss og guide. Reiselederen tar oss med på nye opplevelser.

Frokost Middag

Dag 8

Søndag 25. november: Israel - Norge

Avreise Tel Aviv      kl. 16.10    OS 858 

Ankomst Wien        kl. 19.05 

Avreise Wien           kl. 20.45   OS 331 

Ankomst Gardermoen  kl. 23.15 

Priser og betingelser

Pris fra 16 320,-

Tillegg for enkeltrom: 4.615,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Gardermoen - Tel Aviv med retur. 
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv 
 • Transport flyplass - hotell - flyplass. 
 • Opphold på hotell i dobbeltrom. 
 • Frokost og middag alle dager. 
 • Rundreise ifølge det oppsatte program. 
 • Inngangspenger til severdighetene. 
 • Skandinavisk talende guide på rundturen. 
 • Norsk reiseledelse. 

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller. USD 55.- pr. person 
 • Øvrige måltider og drikke til maten. 
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.