Vårtur til Israel
Markering av Israels 70-årsjubileum

Avreisedato

16.04.2018

Varighet

10 dager

Pris fra

17 350,-

Få plasser igjen

Vårtur til Israel

Israel feirer 70-års jubileum i 2018 og vi inviterer dere på vårtur til Landet der det skjedde! Vi starter reisen i Jerusalem og får med oss både Memorial Day og Independent Day i den Hellige by og dagstur til Samaria, før det blir ørkenopplevelser ved Dødehavet og vi setter kursen mot Galilea. Etter opplevelser ved Genesaretsjøen, nord-Galilea og grenseområdene, drar vi mot Middelhavet og Haifa, før vi avslutter vår reise i badebyen Netanya. En dyktig, israelsk skandinavisktalende guide blir med oss på rundturen og vi anbefaler Bibelen som vår beste guidebok.

Dag 1

Mandag 16. april: Utreisedag

Velkommen med på vårtur til Israel! Vi reiser med Turkish Airlines fra Oslo via Istanbul til Tel Aviv. (Gi beskjed ved påmelding om du ønsker tilknytning fra annen flyplass.) Ombord serveres varm mat. På Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår buss som tar oss til Jerusalem.

Dag 2

Tirsdag 17. april: Jerusalem; Yad Vashem, Oljeberget og Gamlebyen

Vi starter vår reise i Jerusalem og skal bli kjent med denne viktige byen som er omtalt over 800 ganger i Bibelen. Jerusalem ligger 800 meter over havet oppe i Juda fjellene. Vi begynner dagen med et besøk i «Yad Vashem», det nasjonale minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble drept under andre verdenskrig. Et sterkt møte med en grufull del av vår historie. Så fortsetter vi til Oljeberget, der vi har storslått utsikt over Jerusalem. Går videre ned til «Tårekirken», Dominus Flevit, hvor Jesus gråt over Jerusalem og gjør et stopp i Getsemane. Vi går opp til Bethesda dam og St. Anna kirken hvor vi prøver den fantastiske akustikken. Så blir det en vandring på noe av «Via Dolorosa» eller «Lidelsens Vei». Stopper ved Antoniaborgen og Gabbata samt noen av de 14 stasjonene. Så til Vestmuren, eller Klagemuren som den ofte kalles. Etterpå blir det tid til shopping i basargatene. I kveld begynner Memorial Day, dagen da Israel minnes alle sine falne. 

Dag 3

Onsdag 18. april: Dagstur til Samaria

Denne dag skal vi besøke Sjilo hvor det gamle tabernaklet stod, vi tar turen opp til Elon Moreh hvor Gud gav løfte til Abraham om landet, besøker nybyggerområder og ser bl.a. opp mot Ebal fjellet (forbannelsens fjell). Det blir en spennende dag i et område som hele verden ønsker skal være jøderent. Det bor i dag ca. 300 000 nybyggere. Vi vil se hvordan de dyrker og bor på høydedragene. Vi besøker Eshel Hashomron Hotel, og møter bl.a. det spennende ekteparet som driver hotellet. De har en sterk historie å fortelle, om terror og lidelse, som de er tydelig merket av. Her blir det lunsj og omvisning i den bibelske hagen på område. Etter hvert returnerer vi til Jerusalem.

Dag 4

Torsdag 19. april: Betlehem, Jerusalem, Jubileumsmarkering

I dag begynner vi dagen med et besøk til Betlehem. Om mulig besøker vi «First Baptist Church», hvor Naim Khoury er pastor. Etterpå kjører vi ut til Herodion og ser utsikten over område. Vi kjører tilbake til Jerusalem og til Knesset, hvor vi ser den store syvarmede lysestaken, «Menoraen», som er Israels nasjonalsymbol. Vi avslutter dagen med nattverdstund i Gravhagen, Gordons Golgata. I dag er det 70 års markering for staten Israels gjenopprettelse. Plussreiser inviterer til jubileumsmarkering i «King of Kings» på kvelden. 

Dag 5

Fredag 20. april: Dødehavet - Jordandalen - Tiberias

Vi forlater Jerusalem og setter kursen ned til Dødehavet og fjellborgen Masa-da. Vi besøker fjellborgen og hører historien om Herodes sin festning og de 960 jødiske selotene som forskan-set seg her i tre år etter Jerusalems fall i år 70. Etterpå blir det anledning til et bad i Dødehavet. Havet inneholder 21 forskjellige mineraler, hvor 12 av dem ikke finnes i noe annet hav. Mine-ralene har ikke bare en avslappende effekt, men tilfører også huden næring, har en helbredende virkning på eksem og psoriasis, øker blodsirkulasjonen og lindrer reumatiske smerter. Dødehavet inneholder for eksempel 10 ganger så mye salter og mineraler som Middelha-vet. Man flyter som en kork på grunn av havets høye saltinnhold. (Hvis tiden tillater det gjør vi en stopp ved Ein Ge-di hvor vi skal ha en liten fottur i områ-de hvor David skjulte seg for kong Saul). Vi kjører innom døperstedet ved Jordanelven og Jeriko. Her i verdens eldste by møter vi mye bibelhistorie. Vi kjører opp Jordandalen og kommer frem til Tiberias.

Dag 6

Lørdag 21. april: Galilea og Golan m/det nordlige Israel

Vi starter dagen med båttur på Genes-aretsjøen og besøker «Jesu egen by» Kapernaum, før ferden går videre opp til Golanhøydene. Denne dagen vil vi bli mere kjent med Galileas historie, og få et innblikk i den politiske situa-sjonen her. Vi skal besøke Misgav Am, utsiktsplass ved grensen mot Libanon. Vi kjører opp til Har Bental, en frigjort israelsk, militær utsiktspost, hvor vi har fin utsikt, og kan se langt inn i Sy-ria. Vi kjører ned en del av den frukt-bare Huladalen. (De som ønsker kan velge å ha en avslappingsdag ved Ge-nesaretsjøen)

Dag 7

Søndag 22. april: Tabgha - Nasaret Karmel - Netanya

Det blir en tur opp på Saligprisninge-nes berg, hvor Jesus holdt sin berømte Bergpreken. Vi besøker også Tabgha stranden hvor Peter og disiplene fikk den store fiskefangsten. Turen fortset-ter gjennom Kana og videre til Nasa-ret, byen hvor Jesus vokste opp. Her gjør vi et kort stopp ved Bebudelses-kirken. Ferden går videre opp til Muchraqa på Karmelfjellet, hvor Elia seiret over Baals-profeter og bad om regn over landet. Vi ser utover Megg-idosletten, hvor det har vært mange store slag, men det venter et siste av-gjørende slag, det store Harma-geddonslaget som Åp taler om. Vi kjø-rer ned mot Haifa og ser utsikten over Haifa. Om mulig besøker vi Shmuel Aweida, pastor i Beit Eliahu menigheten. Vi kjører til Netanya og sjekker inn på vårt hotell.

Dag 8

Mandag 23. april: Netanya - Cæsarea

Vi skal besøke, Cæsarea som på Jesu tid var hovedsete for romerne. Her bodde Pontius Pilatus, og her satt Pau-lus som fange. Vi ser det romerske teateret, utgravningen av byen og akvedukten. Resten av dagen fri til bading.

Dag 9

Tirsdag 24. april: Fridag i Netanya

Denne dag kan du bruke til avslapping og bading og samle de mange inntrykk du har fått gjennom disse dager i det Hellige land.

Dag 10, onsdag

Dag 10

Onsdag 25. april: Hjemreisedag

Bussen henter oss på hotellet og kjø-rer til flyplassen. Dagene har gått så alt for fort, vi sier farvel for denne gang og på gjensyn; Shalom ve’lehitraot. Andre opplysninger: Noen kvelder blir det møte med sang, vitnesbyrd og bibelundervisning.

Priser og betingelser

Pris fra 17 350,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 4750,-

Bosteder
16-20/4 Hotel Shalom Rimonim, Jerusalem
20-22/4 Hotel Restal, Tiberias
22-25/4 Hotel Leonardo, Netanya
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Prisen inkluderer

Prisen er basert på minimum 25 betalende

 • Flyreisen Oslo – Tel Aviv t/r
 • Flyavgifter kr 1 670 (per aug-17, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Lunsj i Samaria
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på 72 USD
 • Drikke til inkluderte måltider 
 • Reiseforsikring
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
16. aprilOslo - Istanbul11151610TK 1752
16. aprilIstanbul - Tel Aviv1805 2005TK 788
25. aprilTel Aviv - Istanbul10001215TK 785
25. aprilIstanbul - Oslo14001655TK 1753
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.