Thailiand Chikd Sit On The Boat

Thailand og Laos
Natur, historie og opplevelser

Avreisedato

08.02.2018

Varighet

17 dager

Pris fra

26 995,-

Thailand og Laos

Laos er et flott land med rikholdig og variert natur. Samtidig har landet en trist historie. Landet er fortsatt merket etter den vonde Vietnamkrigen. Dette merkes på infrastrukturen, velferden, bombekrater og fortsatt utfordring med miner. Vi reiser med fly til Bangkok og fortsetter først videre til Chiang Rai i Nord-Thailand. Etter å ha sett oss litt rundt i byen og området, fortsetter vi på cruise på Mekongelva hvor vi etter to dager kommer til Lua Prabang. Mekong-elva er Asias 7. lengste elv og er i dette området delvis også grense mellom Thailand og Laos.

Sammen med Den evangeliske kirken i Laos er NMS med og bygger skoler og gir rent vann til mange landsbyer. Vi vil besøke flere av disse prosjektene og oppleve den store betydningen og endringen av livskvaliteten for innbyggerne. Å oppleve takknemligheten fra lokalbefolkningen er minner som limer seg fast for alltid. 

På samme måten gir det inntrykk å oppleve kirkebesøk og feire gudstjeneste sammen med folk som er pålagt begrensninger for ut-øvelse av sin tro. 

I Bangkok får vi se noen av de diakonale prosjektene som NMS støtter. 

For de som ikke ønsker å forlenge turen med å besøke Hua Hin for å oppleve strandlivet og bearbeide turopplevelsene, så er det mulig å reise til Norge den 20. februar. En reiseleder blir med til Hua Hin.

Dsc08703

Dag 1

Torsdag 8.februar

Fly fra Stavanger (mulighet til å fly fra andre byer i Norge) til Bangkok. 

Thailand Bangkok 4

Dag 2

Fredag 9.februar

Ankomst Bangkok – transit til Chiang Rai. Chiang Rai er en koselig by i Nord-Thailand, - ikke så mange kilometerme-ter fra grensen til Myanmar. Nattmarke-det er et «must» i denne byen. Midt i markedet ligger en utendørs restaurant hvor vi spiser middag. 

Lunsj Middag
Thailand Bangkok 3

Dag 3

Lørdag 10.februar

Formiddagen i Chiang Rai. Vi besøker en menighet og byens kjente «hvite tempel». På ettermiddagen kjører vi til Chiang Khong og krysser grensen elven Mekong, som også er grensen til Laos. 

Frokost Lunsj Middag
Dsc06913

Dag 4

Søndag 11.februar

Vi går tidlig om bord på båten som skal frakte oss nedover Mekong elven til den gamle hovedstaden, Luang Prabang. Lunsj på båten. Ca. kl.16 går vi i land i Pak Beng og overnatter der.

Frokost Lunsj Middag
Dsc07188

Dag 5

Mandag 12.februar

Elvecruiset fortsetter. Før vi kommer til Luang Prabang stopper vi og går i land i noen grotter. Vi ankommer Luang Prabang ca. kl 16.00. Vi sjekker inn på hotellet og tar en tur på natt-markedet hvor vi også spiser middag 

Frokost Lunsj Middag
Dsc07198

Dag 6

Tirsdag 13.februar

Formiddagstur og lunsj ved et fossefall – ca. en times kjøretur ut av byen. Mulig-heter for et bad – husk badetøy! 

Frokost Lunsj Middag
Thailand Bangkok 6

Dag 7

Onsdag 14.februar

Vi kjører til Xiang Khouang, som ligger i retning Vietnam. Det er dette området som ble mest bombet under Vietnam-krigen.

Frokost Lunsj Middag
Dsc08806

Dag 8

Torsdag 15.februar

Vi besøker landsbyer som har fått rent vann og nye skolebygninger. Om kvelden besøker i MAG-senteret hvor vi lærer mer om Vietnamkrigen og mine-rydding. 

Frokost Lunsj Middag
Foto Tor Helge P2101100

Dag 9

Fredag 16.februar

Også denne dagen besøker vi landsbyer før vi tar en tur innom Krukkesletta – som står på Unesco’s verdensarvliste. 

Frokost Lunsj Middag
Fly I Lufta

Dag 10

Lørdag 17.februar

Formiddagen i en ny landsby, etter lunsj flyr vi til Laos hovedstad, Vientiane. Det vil være mulighet til å delta på et bønnemøte i en lokal kirke. 

Frokost Lunsj Middag
Nattmarked Laos Mekong

Dag 11

Søndag 18.februar

Gudstjeneste i hovedkirken til Den evangeliske kirken i Laos. Etter gudstje-nesten får vi lunsj i kirken og et kort møte med kirkepresident Dr. Khamphone. På kvelden tar vi oss en rusle tur i byens kjente natt-marked som ligger flott til langs Mekongfloden. 

Frokost Lunsj Middag
Vientiane

Dag 12

Mandag 19.februar

Sightseeing i Vientiane, turen går til blant annet til Triumfbuen. I løpet av ettermiddagen returnerer vi til Bangkok med fly. 

Frokost Lunsj Middag
Bangkok

Dag 13

Tirsdag 20.februar

Vi besøker noen av Den evangelisk lutherske kirken sine diakonale prosjekt. Daghjemmet i Immanuelkirken, Lov-sangshjemmet i Bangkoks største slum og Nådehjemmet, - et mødrehjem for unge enslige mødre som ikke har noen steder på gjøre av seg. 

Kveld: Retur til Norge for de som ønsker dette. For de andre så går turen videre til Hua Hin.

Frokost Lunsj Middag
Hua Hin

Dag 14

Onsdag 21.februar

Dagen i Hua Hin, sol og bading.

Frokost
Hua Hin Baat

Dag 15

Torsdag 22.februar

Dagen i Hua Hin, sol og bading.

Frokost
Hua Hin Strand M Hest

Dag 16

Fredag 23.februar

Formiddagen i Hua Hin. Turen går så videre tilbake til Bangkok hvor vi setter oss på flyet og flyr tilbake til Norge. 

Frokost
Bangkok Fly Tar Av

Dag 17

Lørdag 24.februar

Vi ankommer Stavanger ”rikere” enn når vi dro. 

Israel på langs
26 Jan Laos 5
Dsc06692
Dsc07159
Dsc07315
Dsc08189

Priser og betingelser

Pris fra 26 995,-

Tillegg for enkeltrom: 4 500,-

Ønsker du å reise hjem etter Laos og ikke være med til Hua Hin? Pris på forespørsel!

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. Pris ved minimum 20 deltakere. 

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Stavanger - Bangkok, inkludert flyskatter. Flyskattene kan endre seg frem til avreisen. 
 • Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost. 
 • Engelsktalende lokale guider. 
 • All felles lokal transport i Thailand og Laos.
 • To norske reiseledere.
 • Måltider slik det fremgår av programmet. 
 • Sightseeing og inngangsbilletter til attraksjoner i følge programmet. 

Prisen inkluderer ikke

 • Visum.
 • Tips. 
 • Drikke. 
 • Andre måltider som ikke står som inkludert. 
 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·             Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  ·             Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  ·             Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte  avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.   

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  PLUSSREISER er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.