Studietur til Israel
med Israelsmisjonen og SMM Bjørgvin

Avreisedato

27.04.2019

Varighet

8 dager

Pris fra

19 970,-

Dag 1

Løardag 27. april: Norge - Israel

Avreise fra Bergen kl 0820 med SAS. Vi mellomlander i Oslo og Istanbul på veien til Tel Aviv hvor vi er fremme 2005. Her venter buss og guide som tar oss til Tiberias og hotell Restal. Lett måltid.

Dag 2

Søndag 28. april: Områdene ved Genesaretsjøen

Dagen starter med båttur på Genesartsjøen fra Tiberias til Nor Ginnosar. Så til Bergprekenstedet. Herfra spaserer vi ned til møteplassen hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen - mensa kristi, for deretter å besøke Kapernaum. Deretter tar bussen oss opp på golanplatået til fjellet Ben Tal hvor vi har en fantastisk utsikt over Golan, Hermonfjellet og langt inn i Syria. Vi kjører over platået og ned Yarmukdalen og tilbake til Tiberias.

Dag 3

Mandag 29. april: Tiberias - Nasaret - Tel Aviv

Etter frokost tar bussen oss forbi Kana i Galilea og til Nasaret hvor vi gjør vårt første stopp – Bebudelseskirken. Så besøker vi Nasaret Village hvor de viser oss hvordan livet var i byen på Jesu tid. Deretter tar bussen oss til Haifa hvor vi besøker Elias kirken og Ebenezerhjemmet og blir kjent med arbeidet til Den Norske Israelsmisjon der. Siste etappe i dag er langs middelhavskysten til Tel Aviv og vårt hotell Metropolitan.

Dag 4

Tirsdag 30. april: Tel Aviv - Betlehem - Jerusalem

Vi besøker Immanuel kirken til Den Norske Israelsmisjon i Joppe og deretter gjør vi et besøk i gamle Joppe før vi setter kursen mot Betlehem. Her besøker vi Fødselskirken, Det Palestinske Bibelselskap og Christmas Church/Kairos. Siste etappe er til Jerusalem og vårt hotell King Salomon. Møte med Bridgebuilders deltaker på hotellet.

Dag 5

Onsdag 1. mai: Jerusalem

Etter frokost tar bussen oss opp til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Getsemane for besøk i kirken. Deretter spaserer vi inn i gamlebyen og går Via Dolorosa til gravkirken. Deretter tar vi oss en tur inn i gamlebyen i Jerusalem.

Dag 6

Torsdag 2. mai: Jerusalem

Vi har eget opplegg i Jerusalem. Ingen buss eller guide. Caspari center. Christ church. Generalsekretær Rolf Gunnar Heitmann fra Israelsmisjonen orienterer om Israelsmisjonens arbeid i Israel.

Dag 7

Fredag 3. mai: Jerusalem

Kl.09.00 har vi samling i Gordons Golgata. Ingen buss eller guide. Hjelpeorganisasjonen Machaseh. Resten av dagen eget opplegg.

Dag 8

Lørdag 4. mai: Israel - Norge

Avreise fra hotellet kl. 06.30 etter en tidlig frokost. Vi må være på flyplassen ca. Kl. 07.30. Vi reiser via Istanbul og Oslo, og er fremme i Bergen kl 2140.

Priser og betingelser

Pris fra 19 970,-

Tillegg for enkeltrom: Kr. 5.770,-

Turprisen er regnet ut fra dagens priser (oktober 2018), og vi tar forbehold om endring i valutakurser, devaluering og lignende. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter eller lignende.

Turprisen er beregnet utfra en gruppe på minimum 20 betalende deltakere. Tillegg ved mindre antall reisende. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.

Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. På grunn av strenge regler fra flyselskapet, må vi ha inn påmeldinger så tidlig som mulig. Ved sene påmeldinger kan vi ikke garantere plass på turen.

Praktiske opplysninger og informasjon sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Bergen - Tel Aviv t/r
 • Flyskatter kr. 2120,- (pr okt 18, kan endres)
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise
 • Transport flyplass-hotell-flyplass · Opphold på hotell i dobbeltrom 
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Frokost og middag alle dager 
 • Rundreise ifølge det oppsatte program 
 • Inngangspenger til severdighetene som er nevnt i programmet (ikke Jerusalem) 
 • Skandinavisktalende guide 27/4-1/5 
 • Norsk reiseleder  

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hotell. Usd 50 pr person
 • Øvrige måltider og drikke til maten
 • Reiseforsikring
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
27. aprilBergen - Oslo08200910SK 248
27. aprilOslo - Istanbul 12001645TK 1752
27. aprilIstanbul - Tel Aviv18052005TK 788
4. maiTel Aviv - Istanbul09551215TK 785
4. maiIstanbul - Oslo14001655TK 1753
4. maiOslo - Bergen20502140SK 287
 • Betingelser for denne turen

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  · Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,-

  · Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum

  · Avbestilles turen mellom 65 og 45 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 44 dager og 31 dager, kreves 50 % av turprisen

  · Avbestilles turen mellom 30 dager og 21 dager, kreves 75 % av turprisen

  · Avbestilles turen mindre enn 20 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding.

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/