Sør-Afrika: Cape Town

Sør-Afrika og Swaziland
Rundreise Sør-Afrika og Swaziland

Avreisedato

27.02.2018

Varighet

13 dager

Pris fra

29 946,-

Sør-Afrika og Swaziland

Republikken Sør-Afrika er et land i det sørlige Afrika som grenser til Botswana, Lesotho, Mosambik, Namibia, Swaziland og Zimbabwe. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk et av de mest innflytelsesrike. Swaziland er et monarki sørøst i Afrika. Swaziland er omsluttet av Sør-Afrika og grenser til Mosambik i øst.

Dag 1

Tirsdag 27.februar Oslo - Johannesburg

Avreise Gardermoen kl. 14.10 BA 7654

Ankomst London kl. 15.40

Avreise London kl. 18.10 BA 055

Dag 2

Onsdag 28.februar Johannesburg

Ankomst Johannesburg kl. 07.15 Her møter buss og guide. Vi veksler penger og begynner på sightseeing. Vårt første besøk blir på GOLD REEF CITY i JOHANNESBURG. Her får vi innblikk i Gull graving og besøker en av de eldste Gull minene i byen. Heisen tar oss bl.a. ned 220 meter slik at vi får virkelig oppleve det å være gruvearbeider. Besøker noen hus fra gullgravertiden og får et kort innblikk i hvordan de smeltet og ser en gullbarre på 12.5 kg. Vi tar tid til lunsj (ikke inkl.) og fortsetter til vårt hotell PEERMONT METCORT www.peermont.com ved flyplassen i JOHANNESBURG. 

Middag inkludert.

Dag 3

Torsdag 1.mars Soweto - Pretoria - Johannesburg

Etter frokost kjører vi sør vestover til SOWETO. En by som var på alles lepper før revolusjonen og som på en måte var de sortes borg. Byen har 3.5 millioner innbyggere. Vi besøker FRIHETSPLASSEN, ser hvor Nelson Mandela vokste opp og bodde og har en sightseeing rundt i byen. Besøke den eneste veien i verden hvor to mottakere av NOBELS FREDSPRIS har bodd. Lunsj på WANDIE`s i SOWETO. Etter lunsj setter vi kursen mot nord til hovedstaden PRETORIA hvor vi ser CHURCH SQUARE, med det gamle PARLAMENTET og JUSTIS PALASSET og den imponerende UNION BULDING. På veien tilbake til vårt hotell i JOHANNESBURG besøker vi WOORTREKKER MONUMENTET med dets museum. Overnatting på hotell AIRPORT GRAND.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 4

Fredag 2.mars Johannesburg - østover mot Kruger

Etter frokost legger vi ut på en «transport etappe» østover gjennom MPUMALANGA provinsen mot KRUGER NATONAL PARK Vi kjører gjennom et vakkert landskap som bla. a inneholder BLYDE RIVER Canyon en gigantisk kløft som er mellom 6 – 800 meter dyp og betegnes som et av Afrikas naturlige underverker. Besøker også utsiktpunktet GUDS VINDU og BROUKE`S POTHOLE. Vi stopper for lunsj og ankommer vårt hotell PROTEA HAZYVIEW www.proteahotels.com sent på ettermiddagen. 

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 5

Lørdag 3.mars Kruger - Safari

Vi må tidlig opp, ta med oss våre frokost bokser og legger ut på heldags safari i KRUGER NATIONAL PARK i våre4 hjuls åpne safari biler. Dette kan bli en spennende opplevelse. En vet aldri hva en kan få se og vi håper selvfølgelig å få se de 5 store (The Big Five) Elefant, Bøffel, Nesehorn, Løve og Leopard. Vi spiser lunsj i en av parkens CAMP Sites før vi fortsetter vår safari til sen ettermiddag. Retur til vårt hotell NUMBI til middag. 

Frokost lunsj og middag inkludert.


Dag 6

Søndag 4.mars Kruger - Swaziland - Sør Afrika

Etter frokost tar bussen oss mot SWAZILAND som er et selvstendig Kongedømme. Vi krysser grensen ved JEPPES REEF og fortsetter til via PIG`s PEAK PASS og gjennom EZULWINI VALLY for lunsj i hovedstaden MBABANE på hotell LOGOGOSUN. Deretter besøker vi en lokal lysfabrikk før vi fortsetter mot SØR AFRIKA igjen. Det er 2 grunner til at vi kjører gjennom Swaziland; det er meget vakkert og det er korteste veien. Vel tilbake i SØR AFRIKA fortsetter vi til MKUZE og tar inn på GHOST MOUNTAIN INN www.ghostmountaininn.co.za 

Frokost, lunsj og middag.

Dag 7

Mandag 5.mars Til Cape Town

Etter frokost kjører vi gjennom ZULULAND og til byen ENSHOWE. Her var det norsk misjon begynte sin virksomhet i 1860 og er et interessant sted å besøke for nordmenn. Så til flyplassen nord for DURBAN. Avreise Durban kl. 18.00 BA 6306 Ankomst Cape Town kl. 20.10. Her venter buss og guide som tar oss til vårt hotell CITY LODGE.(www.proteahotels.com )

Frokost og lunsj.

Dag 8

Tirsdag 6.mars Cape Town

Byen er den eldste i SØR AFRIKA og er den politiske hovedstad i SØR AFRIKA. Byen ligger fantastisk til ved sjøen og er en av de fineste byen i verden. Vi tar taubanen opp på TABLE MOUNTAIN ca. 1.100m over havet og maken til utsikt har du vel aldri sett… Vi gjør en liten sightseeing i sentrum hvor vi spaser fra PARLAMENTET gjennom parken. En liten buss tur opp til det maleriske MALAY kvarteret. Resten av ettermiddagen fri i CAPE TOWN.

Frokost.

Dag 9

Onsdag 7.mars Cape det Gode Håp

I dag står et annet kjent sted for tur og besøk – CAPE DET GODE HOPE. Dette er det syd vestligste stedet i AFRIKA. På veien dit kjørere vi langs ATLANTERHAVET i vakre omgivelser. I HOUT BAY tar vi båt ut får å se på sel kolonien før vil fortsetter ned til NASJONALPARKEN og ut til CAPE DET GODE HÅP: Stedet er i dag et naturreservat med en rik flora og dyreliv. Vi tar fjellbanen opp til CAPE POINT og nyter utsikten. Deretter går turen til PINGVIN kolonien ved BOULDERS BEACH før vi ankommer vår hummer lunsj i SIMONSTOWN. Retur til CAPE TOWN og vårt hotell. 

Frokost og lunsj inkludert.


Dag 10

Torsdag 8.mars Cape Town

Formiddagen fri i en av verdens vakreste byer. Mesteparten av fridagen vil nok foregå ved det fantastiske områder WATER FRONT. Ettermiddagstur til Robbin Island hvor bla. a. Nelson Mandela satt som fange. 

Frokost.

Dag 11

Fredag 9.mars Stellenbosch vindistrikt

Vi besøker vindistriktene i STELLENBOSH øst for CAPE TOWN. Her skal vi besøke vingården SIMONSIG og MORGENHOF. Vinsmaking. Vi returnerer til CAPE TOWN. Frokost og lunsj inkludert. Retur til CAPE TOWN på ettermiddagen.

Dag 12

Lørdag 10.mars Cape Town - Norge

Fridag i CAPE TOWN. Her kan en benytte tiden ved WATERFRONT og planlegge de siste innkjøp m.m. Ca.kl. 16.00 samles vi ved hotellet og setter kursen mot flyplassen. Men før vi kommer dit skal vi gjøre et meget interessant stopp i slumområdene KAYALITZA utenfor CAPE TOWN og se hvordan de som lever i slummen får arbeid og hjelp.

På flyplassen må vi være kl. 19.00.

Avreise Cape Town kl. 21.40 BA 042

Dag 13

Søndag 11.mars Hjemkomst Norge

Ankomst London kl. 07.25

Avreise London kl. 12.40 BA 766

Ankomst Gardermoen kl. 15.55

Cape Of Good Hope South Africa Hdr
Nelson Mandela Statue
Sjiraff I Solnedgang
Swaziland
Cape Ape
Lover

Priser og betingelser

Pris fra 29 946,-

Tillegg for enkeltrom: 3.980,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris. Landarrangementet blir betalt i Sør Afrikanske RAND og her kan kursene variere.

Det er meget viktig at alle har reiseforsikring i Sør Afrika

Er det ting som er uklart, vennligst ta kontakt med

Øystein Ramberg 901 80 093.

Bestill

Prisen inkluderer

• Flyreise Oslo- Johannesburg med retur fra Cape Town inkludert flyskatter (3 546,-). Flyskattene kan endre seg helt frem til avreisen. 

• Innenriksfly Durban - Cape Town

• Transport flyplass - hotell - flyplass

• Assistanse på flyplass ved ankomst og avreise

• Gode hoteller i dobbeltrom.

• Frokost alle dager

• 7 lunsjer og 5 middager

• Rundreise ifølge det oppsatte program i Sør Afrika.

• Inngangspenger til severdighetene som er nevnt i programmet.

• Besøk på Table Mountain, og Cape Det Gode håp og Pingvinkolonien

• Engelsktalende guide

• Norsk reiseledeler

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider som ikke er beskrevet og drikke til alle måltider.

• Tips til hoteller, guide, sjåfør og lokale hjelpere totalt ca. nok 600,-

 • Betingelser for denne turen

  Ved avbestilling gjelder følgende regler:

  ·             Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 3000,-

  ·             Avbestilles turen mellom 65 og 51 dager før avreise kreves 50% av turprisen.

  ·             Avbestilles turen mindre enn 50 dager før avreise, eller ved manglende frammøte  avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår
  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsette hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av reiseleder, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca. 5 uker før avreise.

  På reiser i enkelte land kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.   

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling
  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsette avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  PLUSSREISER er ikke ansvarlig for forsinkelser som skyldes endrede rutetider eller andre forhold.

  Avbestillings- og reiseforsikring
  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Gyldig pass
  Passet skal være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Deltakere med pass som går ut kort tid etter turen kan risikere å bli holdt igjen i Norge av flyselskapet.

  Det er svært viktig at det navnet som står på flybilletten din er helt lik det navnet som står i passet ditt. Gi oss derfor beskjed snarest om navnet/ene i regningen som er vedlagt ikke er stavet likt slik det står passet/ene.

  Visum
  Mange av de landene vi reiser i krever visum ved innreise. De fleste landene selger dette visumet på flyplassen ved ankomst, men i noen tilfeller må det søkes på forhånd. Skal du på en tur hvor du må søke visum får du tydelig beskrivelse av søknadsprosessen av oss ca. to måneder før, når vi sender ut informasjonsheftet. Gi oss beskjed om du ikke reiser med et norsk pass. Det kan være andre visumregler for ditt statsborgerskap til det aktuelle reisemålet.

  Helse og vaksiner
  Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor/helsestasjon eller fastlege i god tid før avreise. Her vil du få råd om hvilke vaksiner du trenger til det området du skal reise til. Ta gjerne med reiseruten din. Plussreiser gir kun generelle råd om vaksinasjoner, og siden man kan ha forskjellige behov for vaksiner må dette håndteres av den enkelte. Når du tar vaksinene, så vil du få et vaksinasjonskort om du ikke har det fra før. Vaksinasjonskortet skal du ta med på turen. Skal du til et område med malaria, må du ta malariaforebyggende medisiner.

  For anbefalinger om vaksiner, se informasjon fra Folkehelseinstituttet, linken finner du på https://www.fhi.no/sv/vaksine/...

  Noen fysiske plager kan bli bedre i varmere land, andre kan bli verre. Deltakere må ha normalt god fysisk/psykisk helse. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding. Vi ber om legeattest av alle reisende over 75 år.

  Diett
  Vi prøver å imøtekomme de behovene som meldes, så har du spesielle hensyn til diett, gi oss beskjed.

  Klager
  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.