Tel Aviv 04

Sommerferie i Bibelens land, Israel.
BLI MED PÅ REISE I ISRAEL BLANDT GUDS FOLK !

Avreisedato

28.06.2018

Varighet

15 dager

Pris fra

26 990,-

Sommerferie i Bibelens land, Israel.

Er du interessert i Israels land, folk, his-torie og kultur, og har lyst til å oppleve «landet der det skjedde, skjer og vil skje» som du kjenner fra Bibelen? Har du lyst til å bli med på en flott opplevelsesferie kombinert med fridager ved Genesaretsjøen og Middelhavet? Da er dette turen for deg! Bli med Siv og Tore Håvold og Ariel Frøytland på en fantastisk sommerferie-tur. I løpet av oppholdet vil du få oppleve mange interessante steder og treffe interessante personer i Landet. Kom å bli med på vår drømmetur!

Tiberias Galileasjoen Kinnet

Dag 1

Torsdag 28. juni: UTREISE-DAG

Vi har avreise med Turkish Airways fra Oslo via Istanbul og til Tel Aviv. Mulig å bestille tilslutnings-billett. På flyplassen i Tel Aviv står buss og venter for å kjøre gruppen til vårt hotell i Galilea, Ginossar Hotel Tiberias. 


Vi skal også få treffe, og bli kjent med flere israelere under turen. Dette blir naturlig flettet inn på passende dager og kveldssamlinger. Gled dere! 

Tiberias

Dag 2

Fredag 29. juni: FRIDAG I GALILEA

Vi starter vår tur med å slappe av og nyte varmen i Israel, både på land og i vann. Vi har en kort samling kl. 09.00, hvor reiseleder informerer om mulighetene i og rundt hotellet og på stranden! Kos dere! 

Nof Ginnosar Basseng

Dag 3

Shabbat 30. juni: FRIDAG

Det jødisk folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, enten det er å ligge ved svømmebassenget, gå på stranden, sole deg og bade. 

Tilbud for dagen er: 

Kl. 09.00 Morgenbønnesamling ved Siv og Nyhetsoppdatering ved Ariel. 

Ben Tal 1165Moh3

Dag 4

Søndag 1. juli: KAPERNAUM - BANJAS - GOLAN

I dag starter vi med båttur på Genesaret-sjøen (Mat. 4.13, 13.54, 17.24, Luk. 7, Mark. 1.2, Joh. 4. 46-54). Turen går så helt til det nordlige Israel, til en av UNESCO`s verdens arv steder; Tel Dan (med bl.a. Midt Østens største vannkilde, med ca. 250 millioner kubikkmeter vann per år) og Banjas (Caesarea Fillipi) ved Hermon fjellets fot (Mat. 16.13, Mark. 8.27), hvor det ble klart for disiplene at Jesus var jødenes Messias. Vi kjører så opp på Golan høyden, hvor vi besøker Ben Tal høyden, med dens flotte utsikt til Hermon fjellet og langt inn i Syria. Vi avslutter med et stopp spesielt populært for barna blant oss: be-søk ved en sjokolade fabrikk i Kibbutz Ein Zivan. Så slapper vi godt av i bussen, og nyter utsikten på vei hjem igjen. 

Bet Shean2

Dag 5

Mandag 2. juli: GILBOA FJELLET – BEIT SHEAN – GAN HASHLOSJA

Morgenbønnesamling ved Siv. 

Vi kjører i dag opp på Gilboa fjellet, leser fra Bibelen det som her skjedde for over 3000 år siden, og nyter den fantastiske utsikten vi her får. Vi besøker Tel Beit Shean, og de store arkeologiske utgrav-ningene her, før vi skal vi nyte den flotte plassen «Gan Hashlosha»/ Sachne, og hvor vi kan «kjøle» oss ned i krystallklart fersk-vannskildevann i denne nydelige oasen, hvor vanntemperaturen holder seg hele 27 grader året rundt. 

Dame I Dodehavet

Dag 6

Tirsdag 3. juli: MASADA - DØDEHAVET

Vi pakker bagasjen i bussen og skal til Jerusalem. Vi kjører sydover Jordandalen fra Galilea til verdens laveste plass på jord; Dødehavet. Her gjør vi vårt første stopp ved Jesu dåpsplass ved Jordanelven, «Kasel El Yehud» rett overfor byen Jeriko. Deretter kjører vi forbi Qumeran, hvor «Dødehavsrullene» ble funnet i 1947. Vi stopper ved veien, og gir anledning til å ta noen bilder, før vi så reiser sørover langs med dette Salthavet, til det kjente Masada festningen hvor noen av jødene søkte tilflukt, da romerne ødela Tempelet i Jerusalem i år 70. Vi skal her få se bl.a. noe av det gamle autentiske vannsystemet og Herodes Palass. 

Vi avslutter denne dagen med tilbud om å bade i Dødehavet hvor alle kan lese hebraisk flytende. 

Denne dagen spiser vi middag på en res-taurant i Dødehavsområdet, og etter middag blir det «Lyd og Lysshow» ved Masada som starter kl. 21:30. 

Etter en uforglemmelig opplevelse stiger vi opp de 1200 meterne til Jerusalem og sjekker inn på Ramada Royal Wing Hotel hvor vi skal bo de neste fem nettene. 

Davids By3

Dag 7

Onsdag 4. juli: JERUSALEM

I dag skal vi få se store deler av Jerusalem. Et virkelig høydepunkt på turen! Vi starter dagen med et besøk i Gordons Golgata. Deretter til Zedekias grotte som ligger like ved Damaskusporten. Vi vandrer så langs Gamlebyens nordøstlige bymur, og inn Løveporten til Betesda dam og St. Anna kirken. Vi vandrer så deler av Via Dolorosa, «Lidelsens vei», og frem til utgravningene i Kong Davids by – City of David, og Ophel arkeologiske park. En vandring gjennom mer enn 3000 års historie. 

Et langt liv er ikke nok til å få se alt i Jerusalem. I dag har du fått sett og «smakt» litt på det som er et minimum, ved et besøk her! Og får vi mulighet til mer, vil det bli flettet inn gjennom dagen. 

Dadler

Dag 8

Torsdag 5. juli: JUDEA MED HEBRON, GOSH ETZION, HERO-DIUM

Denne dagen skal vi dra i Abrahams fotspor i Judea. Vi kjører til Hebron og Machpela hulen som etter jødisk tradisjon er graven til blant andre Abraham, Sara, Isak, Rebekka, Jakob og Lea. Rachels grav kjørte vi forbi ved krysset til Betlehem. På vår vei hjemover kjører vi igjennom Kiryat Arba, Tzomet Gosh Etzion og til Herodium (kong Herodes den stores grav) like nord for Takoa (profeten Amos bosted). Ettersom vi får mulighet til det legger vi inn nye plasser som trolig ingen av dere har sett før langs «Fedrenes vei». En uforglemmelig dag for oss alle. 

Temareise Jerusalem17

Dag 9

Fredag 6. juli: FRIDAG

FRIDAG, med mulighet for Betlehem for den som på egenhånd skulle ønske det. 

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lys til. Vi bor i Israels hovedstad, i hjertet av Landet og det jødiske liv og historie, og i kort gangavstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiselederne står klare til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! 

Her er noen av mulighetene du har disse to dagene som er fri i Jerusalem; 

Du kan starte med panorama utsikten i fra Oljeberget over byen, og se bymuren og Tempelplassen godt her ifra. Deretter vandre ned til «Alle Nasjoners Kirke» i Getsemane og så kanskje gå opp på Zions berg, for å se bl.a. Kong Davids grav og «Øvresalen» hvor Jesus holdt nattverd med sine disipler (Mark. 14.13, Luk. 22.10-38, Matt. 26.17-29, Ap.gj. 1.13, og Ap.gj. 2 Pinse). Derfra er det mulig å gå inn i Gamlebyen og starte oppdagelsesferden i det helt unike Jerusalem. Besøke museum i David Citadel ved Jaffaporten, vandre gjen-nom Cardo gaten, som var hovedgaten i Jerusalem for 2000 år siden, besøke Vestmuren (Klagemuren), vandre deler av Via Dolorosa, til Gravkirken (Matt. 27.33-57, 28.10), og selvfølgelig besøke de fargerike og uforglemmelige basargatene i byen! 

Dag 10

Shabbat 7. juli: FRIDAG I JERUSALEM

Det jødisk folk har shabbat, og vi sammen med dem. Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til. Tilbudene står i kø, og reiseleder står klar til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! 

Tilbud for dagen er: 

Kl. 09.00 Et Ord for dagen. 

Kl.20.00 Etter middagen på hotellet, går vi ut til hjerte av Jerusalem; Ben Yehuda gågate, sammen med folket, i det shabbaten går ut, og ei ny uke starter! 

Israel Natanya

Dag 11

Søndag 8. juli: BEIT SHEMESH – EMEK AYELA – LA-CHISH m.m.

I dag blir det mye nytt å se, for trolig alle sammen. Vi flytter oss fra Jerusalem til Natanya og The Seasons Hotel hvor vi skal bo resten av turen. 

Stikkord for dagen er: Tel Beit Shemesh, Tel Azeqa, By under bakken / Beit Guvrin, Edoms land, Sakarja, Shaaraym, Emek Ayela, Kong David, Goliat og Filistrene, «Goliats grav», Hashvela), og Tel Lakhish, før vi reiser nordvest over, og hjem igjen til badebyen Netanya. En flott start på vår rundtur i Landet. Mange bibelske plasser. Flott natur. En opplevelses rik dag, du aldri vil glemme! 

Jaffa7

Dag 12

Mandag 9. juli: APOLONIA (Tel Arsjef) – TEL AVIV – JAFFA

Morgenbønnesamling ved Siv. 

I dag starter vi med å kjøre til Apolonia (Tel Arsjef) og ser restene av den flotte korsfarer borgen, i tillegg til restene av «glassfabrikken», den romerske «havvillaen», og mye annet. Så til Tel Aviv hvor vi besøker Carmel markedet og Neve Tzedek (den første jødiske bydelen utenfor Jaffas murer i 1887). Vi avslutter dagen med et besøk i Gamle Jaffa/Joppe. Og så hjem til Natanya og vårt hotell. 

Natanya Israel

Dag 13

Tirsdag 10. juli: FRIDAG I NATANYA

Dagen er din, og du har fri til å gjøre det du har mest lyst til, enten det er å ligge ved svømmebassenget, gå på stranden, sole deg og bade. Vi bor svært sentralt i Landet og i kort avstand til svært mange bibelhistoriske kjente plasser. Tilbudene står i kø, og reiseleder står klar til å hjelpe deg, om du trenger det. Nyt dagen! 

Tilbud for dagen er: 

Kl. 09.00 Morgenbønnesamling ved Siv og Nyhetsoppdatering ved Ariel. 

Natanya er en by med mange muligheter. Reiselederne vil være behjelpelige, slik at alle best mulig får oppfylt sine ønsker. Du som vil bade og sole deg, du gjør det. Vil du tilbake til Jerusalem, ta en tur til Haifa, Tel-Aviv/Joppe osv. så gjør du det. Landet er lite, og avstandene korte. Du kan enkelt, sikkert, raskt og billig komme deg fram til der du måtte ønske. 

Israel Natanya 1

Dag 14

Onsdag 11. juli: FRIDAG I NATANYA

Dette er siste hele dagen i Israel, for denne gang. Nyt den! 

Tilbudene for dagen som vi setter opp for deg er: 

Kl.09.00 Morgenbønnesamling ved Siv. 

Kl.17.00 Fellessamling, hvor vi oppsummerer våre opplevelser, og tegner inn på våre karter hvor vi har vært, samt evaluerer litt fra turen. 

Direktefly Norge Israel

Dag 15

Torsdag 12. juli: HJEMREISE

Vi sjekker så ut av hotellet, og blir fraktet med buss til Ben Gurion flyplass i Tel-Aviv. Sier Le`hitra`ot, på gjensyn, til Israel for denne gang, og gleder oss allerede til neste tur!

Jaffa9
Kapernaum14
Masada8
Cable Car Masada
Mensa Christi4
Mensa Christi2

Priser og betingelser

Pris fra 26 990,-

Tillegg for enkeltrom: 9.950,-

Bosteder: 

28/6—03/7 Ginossar Hotel, Tiberias 

03/7—08/7 Ramada Royal Wing Hotel, Jerusalem 

08/7—12/7 The Seasons Hotel, Netanya 

Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. 

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen fra Oslo til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter kr. 1.670,- (pr. nov. –17, kan endres)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på gode turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 95 US
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Enkeltromstillegg; kr 9.950,-
 • Reiseforsikring (alle må ha). 
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.