Masada Singeltur 16

Singeltur til Israel
Reis alene - sammen!

Avreisedato

03.09.2017

Varighet

8 dager

Pris fra

15 850,-

Singeltur til Israel

Om man er singel eller ikke, så skjer det fra tid til annen at man ikke har noen å reise sammen med. På denne reisen vil du garantert ikke kjenne deg som femte hjul på vogna, slik det er lett å gjøre på «vanlige» gruppeturer hvor de fleste er par. Dette er en reise for deg som er singel/alene og/eller ønsker reisefølge. Alle opplevelsene vi deler gjør at vi fort blir en sammensveiset gjeng.

På denne turen konsentrerer vi oss om Galilea og Jerusalem. Fra vi ankommer Galilea den første kvelden og til vi reiser hjem fra Jerusalem, vil vi dele utrolig mye fint. Gjennom vandringer i Jesu fotspor, møte med hellige steder, Dødehavet og Masada, naturopplevelser og Genesaretsjøen og gjennom et nært møte med israelere og palestinere, vil denne turen bli så mye mer enn en bare en turistreise. Hjertelig velkommen til Bibelens land, med Bibelen som reisehåndbok!

Dag 1

3/9: Utreisedag

Velkommen på tur til Landet der det skjedde! Vi reiser med Turkish Airlines sin formiddagsavgang fra Oslo. Ved ankomst Ben Gurion flyplass i Tel Aviv blir vi møtt av vår guide og sjåfør og turen går direkte til Galilea og byen Tiberias ved Genesaretsjøen. Vi innlosjerer oss på hotell Restal, hvor vi skal bo de første tre nettene av turen. Reisetider: Avreise fra Oslo kl 11. 15 via Istanbul med ankosmt Tel Aviv kl 20.05

Saligprisningensberg

Dag 2

4/9: Kapernaum, Saligprisningenes berg, Peters møteplass og båttur

Vi er i Galilea, i kjerneområdet for Jesu virksomhet, og vi begynner vår reise med en dag der vi går i Hans fotspor ved og på Genesaretsjøen. Vi besøker utgravningene av byen Han flyttet til når Han forlot Nasaret; Kapernaum, og vi drar opp på høyden hvor Han hadde sin Bergpreken. Herifra vandrer vi ned til Genesaretsjøen og Tabgha. Her i området kalte Han sine disipler, her minnes vi brødunderet og i den lille kirken ved sjøkanten, Mensa Christi (Herrens bord), minnes vi Hans møte med disiplene etter oppstandelsen, hvor samtalen med Peter er sentral. Dagen avsluttes med båttur på Genesaretsjøen!  Overnatting på Hotel Restal.

Banias Okt 16

Dag 3

5/9: Naturvandring i Banias og Golan

I dag skal vi se litt av det fantastiske jordbruket som drives i Galilea, når vi kjører gjennom Huladalen mot den libanesiske grense. Denne dalen som tidligere var sumpområde, men i dag et av de frodigste landbruksområder i Israel. Her oppe lå Bibelens Cæsarea Filippi, senere kalt Banias. Her var også Jesus med sine disipler, og Peter kom med sin sterke bekjennelse; Du er Messias, den levende Guds sønn! Herifra kan de som ønsker det bli med på en fin naturvandring langs en av kildene som ender opp i Jordanelven. Underveis ser vi Israels største fossefall, som dog er lite i norsk målestokk. Vi kjører videre langs grensen til Libanon opp på Golan høydene. Her spiser vi lunsj hos druserne før vi fortsetter sørover platået og ser grenseområde mot Syria. Vi får et viktig innblikk i den politiske situasjonen og hva dette området betyr for Israels sikkerhet. Overnatting på hotell Restal.

Masada 2 Singeltur 16

Dag 4

6/9: Fra Galilea til Masada, Dødehavet, Oljeberget og Getsemane

Vi forlater frodige Galilea for denne gang og setter kursen mot Jerusalem. Vi kjører Jordandalen langs grensen til kongeriket Jordan og kommer etter hvert inn i Judeaørkenen. Vi kjører like ned til verdens laveste sted; Dødehavet. Her besøker vi fjellborgen Masada i ørkenen, som har en utrolig historie. Her hadde Herodes enn av sine mange tilfluktssteder og palass, og her var det nærmere tusen jødiske opprørere holdt stand mot romerne i tre år etter Jerusalems fall i år 70. En sterk historie som er blitt filmatisert for mange år tilbake. Etter vi er vel nede igjen fra den 400 meter høye borgen blir det et bad du aldri glemmer. I Dødehavet, vel 415 meter under havsnivå, flyter man som en kork i det salte vannet. Med sine over 33 % salt er vannet eksepsjonelt, men det finnes også mange andre mineraler som er godt både for hudproblemer, reumatisme og andre lidelser. Et populært mål for helsereiser fra hele verden. Etter hvert begynner vi på stigningen opp mot Israels hovedstad Jerusalem, som ligger 800 meter over havet. Vi kjører rett til Oljeberget og ser den verdenskjente utsikten over byen. Her kom Jesus ridende på eslet og vi følger i Hans fotspor ned Oljeberget og til Getsemanehagen. Her minnes vi hvordan Han ba og ble tatt til fange. Så kjører vi til vårt hotell i sentrum av byen, hvor vi skal bo resten av turen. Overnatting på hotell Prima Kings.

Israle St Anna

Dag 5

7/9: Gamlebyen med Via Dolorosa, Vestmuren og Gordons Golgata

I dag skal vi til østre delen av byen og fortsetter i Jesu fotspor i det som kalles Gamlebyen. Vi besøker Bethesda dammen og St. Anna kirken, korsfarerkirken som er bygget til ære for Jesu mormor, og som er kjent for sin utrolige ti-sekunds akustikk.  Så går vi deler av Via Dolorosa, smertens vei til Gravkirken. Etter en god lokal lunsj går vi sammen til Vestmuren, det helligste sted for jødene. Dette er rester av Tempelet som en gang stod her, til det ble ødelagt av romerne i år 70. I dag er det Al Aksa moskeen og Klippedommen som ligger på det som fortsatt kalles Tempelplassen. Vi avslutter dagen i Gravhagen ved Gordons Golgata, et fredfylt vakkert sted med en tom grav. I kveld går vi tilbake til Gamlebyen og ser det flotte «Night Spectacular show» som viser Jerusalems historie på Jerusalems murer. Overnatting på hotell Prima Kings.

Israel Bethlehem The Church Of The Nativity Of Jesus Christ

Dag 6

8/9: Yad Vashem og Betlehem

Vi starter dagen med å besøke Holocaustmuseet Yad Vashem i Vest-Jerusalem, minnesmerke over de 6 mill. jødene som ble utryddet under andre verdenskrig, 1,5 mill. av dem var barn. Et viktig sted å besøke, om en grusom del av vår europeiske historie. Vi avslutter turen med å besøke Jesu fødeby Betlehem, som ligger bare ca. 10 km fra Jerusalem. I denne byen ble verdens Frelser født. Vi får se de viktigste stedene og møte noen av Hans etterfølgere i Betlehem i dag. I kveld begynner sabbaten, og det skal vi markere. En av kveldene får vi også besøk av en messiansk jøde som står midt i et spennende evangelisering- og hjelpearbeid. Overnatting på hotell Prima Kings.

Israel Jerusalem Gamlebyen

Dag 7

9/9: Fridag

Det er siste dagen vår i Jerusalem og det er fridag til å gjøre det man ønsker, som de siste innkjøp og ev se steder som man ønsker på egen hånd. Vi bor like ved det som lenge var Jerusalems største synagoge, kanskje noen har lyst innom her på sabbaten. Om kvelden har vi vår avskjedssamling. Overnatting på hotell Prima Kings.

Dag 8

10/9: Hjemreisedag

Det er tid for å si farvel til Israel, eller som de sier her; Shalom v’lehitraot! Fred og på gjensyn! Takk for fine dager på reise, sammen! Reisetider: Avreise fra Tel Aviv kl 09:50, via Istanbul med ankomst Oslo kl 16:55

Banias Okt 16
Dodehavet Neglelakk
Israel Jerusalem 2
Saligprisningensberg
Fra Har Bental Singeltur 2016

Priser og betingelser

Pris fra 15 850,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 3550,-

Flytider:
Søndag 3. september
TK1752 Oslo – Istanbul 11:15 16:10
TK 788 Istanbul – Tel Aviv 18:05 20:05
Søndag 10. september
TK 785 Tel Aviv – Istanbul 09:50 12:05
TK1753 Istanbul – Oslo 14:00 16:55
Alle tider er lokale tider.

Bosteder:
3/9-6/9 Hotel Restal, Tiberias 
6/9-10/9 Hotel Prima Kings, Jerusalem
Vi tar forbehold om eventuelt bytte til tilsvarende hoteller. Oppdaterte opplysninger gis før avreise.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen til Tel Aviv tur/retur
 • Flyavgifter/oljetillegg kr 1 594,- (pr. jan-17, kan bli endret)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold på twinrom på turistklassehoteller 
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag 
 • Inngangsbilletter til alle besøkssteder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotell, guide og sjåfør på 60 USD
 • Lunsj og drikke til inkluderte måltider
 • Reiseforsikring. 
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 32 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 31 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring på kr 500,- kan bestilles hos PLUSSREISER ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositum er innbetalt.  Den blir ikke refundert ved avmelding.

  -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.