Israel - en klassisk rundreise
Oppdag Bibelens land

Avreisedato

02.05.2019

Varighet

11 dager

Pris fra

19 635,-

Dag 1

Torsdag 02. mai: Norge - Israel

Avreise Gardermoen kl. 09.50

Ankomst Frankfurt kl. 12.00

Avreise Frankfurt kl. 14.00

Ankomst Tel Aviv kl. 19.00

Her venter buss som kjører gruppen til Joppe og hotell Ruth Daniel Residence for middag og overnatting.

Dag 2

Fredag 03. mai: Joppe - Haifa

Vi begynner dagen med et besøk i Joppe. Vi fortsetter gjennom Tel Aviv og kjører til området ved Hadera hvor vi besøker den romerske havnebyen Caesarea Maritima. Vi besøker teateret, hippodromen og restene av korsfarer byen. Får vi tid så tar vi også med oss akveduktene som førte vann fra Karmel berget til havnebyen. Vi drar videre nordover til Haifa hvor vi kjører opp til utsikten over Bahai tempelet. Vi gjør og et annet besøk i Haifa før vi setter kursen til Bayview hotell i Haifa.

Dag 3

Lørdag 04. mai: Haifa - Tiberias

Vi starter på Karmel fjellet og hører historien om Elia og Baal profetene. Deretter til Nasareth hvor vi besøker Nasareth Village, som viser hvordan livet var på Jesu tid. Vi fortsetter opp på fjellet Precipe hvor tradisjonen sier at folket ville styrte Jesus utfor stupet. Her har vi en fantastisk utsikt over til fjellet Tabor, byen Nain og utover den nordre delen av Harmageddon sletten. Bussen tar oss så forbi Kana hvor Jesus gjorde vann til vin, så ned til Tiberias ved Genesaretsjøen til hotell Golan for overnatting.

Dag 4

Søndag 05. mai: Områdene ved Genesaretsjøen

Vi begynner dagen med båttur på Genesaretsjøen fra Tiberias til Nof ginnosar. Så til byen Magdala hvor Maria Magdalena kom fra. Vi besøker også Saligprisningenes berg. Herfra spaserer vi ned til Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen, før vi besøker Kapernaum - Jesu egen by. Etter lunsj har vi fritid i Tiberias.

Dag 5

Mandag 06. mai: Golan og nordre Israel

Bussen tar oss opp på Naftali fjellet langs grensen til Libanon og ned til Caesrea Filippi. Her spaserer vi ned langs elven til fossen. Bussen tar oss så opp på Golan til fjellet Ben Tal 1.160 m.o.h. hvor vi passerer den største druserlandsbyen i Israel. Her får vi høre om dramatikken som utspilte seg under Yom Kippur krigen i 1973. Vi fortsetter sørover langs hele Golan til fredsutsikten hvor vi ser utover Genesaretsjøen fra Øst. Vi kjører ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) og tilbake til Tiberias og vårt hotell.

Dag 6

Tirsdag 07. mai: Tiberias - Jeriko

Vi kjører ned Jordandalen i retning av Dødehavet. Vi kjører forbi Bet Shean til Sakne med de varme kildene (27 grader). Vi besøker også Ein Harod kilden hvor Gideon plukket ut sine menn til strid mot Midianittene ved foten av Gilboa fjellet. Vi fortsetter sørover til Qasr el Yehud, stedet i Jordan elven hvor Jesus ble døpt av Johannes. Vi kjører så til Jeriko hvor vi ser restene av Jerikos murer og Elisa kilden. Overnatting på hotell Oasis i Jeriko.

Dag 7

Onsadg 08. mai: Områdene ved Dødehavet

Første besøk i dag er i Qumran hvor Dødehavsrullene ble funnet. Vi fortsetter langs Dødehavet til Ein Gedi hvor vi går inn i nasjonalparken forbi hulene hvor David gjemte seg for Kong Saul ved Stenbukk kildene og opp til fossen. Er vi heldige får vi se steinbukkene som beveger seg i stupbratt terreng. Vi drar videre til Ein Bokek hvor vi bader i Dødehavet. Vi garanterer at alle flyter! Vi kjører så til beduinleiren Kfar Han Hashayarot hvor vi rir på kamel. Før vi overnatter på beduiner vis.

Dag 8

Torsdag 09. mai: Masada - Jerusalem

Vi står opp tidlig og spaserer opp til Masada fra ørkenen - rampen som romerne bygde for å få med oss soloppgangen på Masada - festningen hvor selotene forskanset seg mot romerne. Vi får høre den sterke beretningen og får samtidig se den enorme festningen som Herodes bygde. Bussen tar oss nå til Jerusalem hvor vi skal besøke Davidsbyen, Warren Shaft, Gihon kilden og Siloa dammen. De som ønsker kan gå gjennom Hiskias tunellen - de må ha med seg sko som tåler vann og en lommelykt. Deretter drar vi til vårt hotell Royal Wing.

Dag 9

Fredag 10. mai: Jerusalem

Første besøk er Yad Vashem - minnesmerket over falne jøder fra annen verdenskrig. Deretter drar vi til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt over Jerusalem og områdene omkring. Vi spaserer ned til Getsemane hvor vi har tid for samling kl. 11.30/12.00. Etter dette drar vi over til Hyrdemarkene og Betlehem hvor vi møter vår palestinske guide. Tilbake til Jerusalem.

Dag 10

Lørdag 11. mai: Jerusalem

I dag har vi verken buss eller guide, men vi tar en tur til Gamlebyen og besøker Gabbata, Via Dolorosa, Gravkirken og Klagemuren. Resten av dagen har vi fri.

Dag 11

Søndag 12. mai: Israel - Norge

Formiddagen har vi fri. Avreise fra hotellet kl. 12.45, vi må være på flyplassen kl. 13.30.

Avreise Tel Aviv kl. 16.10

Ankomst Wien kl. 19.00

Avreise Wien kl. 20.30

Ankomst Gardermoen kl. 22.50

Priser og betingelser

Pris fra 19 635,-

Tillegg for enkeltrom: 5 945,-

Turpris ved minimum 25 betalende

Bestill

Prisen inkluderer

 •  Flyreise Oslo - Tel Aviv t/r
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og reise
 • Transport til og fra flyplassen
 • 10 netter på hotell i dobbeltrom
 • Båttur på Genesaretsjøen
 • Besøk på Masada
 • Frokost og middag alle dager
 • Rundreise ifølge oppsatt program
 • Inngangspenger til severdighetene med besøk i nasjonalparkene
 • Kamel ridning ved Beduinleir
 • Skandinavisk talende guide på rundturen
 • Norsk reiseledelse  

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til guide, sjåfør og hoteller. USD 80,- pr. person. Beløpet legges i en konvolutt og gis til reiseleder ed ankomst Israel
 • Øvrige måltider
 • Drikke til maten
Flytider
DatoStrekningAvgang kl.Ankomst kl.Flight
02. maiOslo - Fankfurt09:5012:00
02. maiFrankfurt - Tel Aviv14:0019:00
12. maiTel Aviv - Wien16:1019:00
12. maiWien - Gardermoen20:3022:50
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet. 

 • Praktisk informasjon

  Vaksiner ved reise til Midtøsten

  Det anbefales vaksinasjon mot ulike sykdommer ved reiser til de fleste land i Midtøsten. Hvilke vaksiner avhenger av hvor man skal reise, type bosted, hygieniske forhold og lengden på oppholdet.

  Personer som ikke vet om de har fått MMR-vaksine eller hatt alle de aktuelle sykdommene (meslinger, kusma og røde hunder), anbefales MMR-vaksine.

  Type utenlandsreiser deles inn i to hovedgrupper
  Våre vanlige rundreiser kategoriseres som Gruppe I, mens vandreturer med overnatting i private hjem kategoriseres som Gruppe II

  GRUPPE I

  Forretnings- og turistreiser til byer og turiststeder med god hotellstandard, mathygiene og gode sanitære forhold.

  GRUPPE II

  Lang- eller kortvarige reiser eller opphold i områder med dårlige hygieniske og sanitære forhold, og/eller nær og langvarig kontakt med lokalbefolkningen. For eksempel arbeidsopphold, ryggsekktur, innvandrere på besøk til tidligere hjemland.

  ( ): Parentes rundt forkortelsen i tabellen betyr at foreslåtte profylakse bør vurderes individuelt avhengig av reisetype og lokale geografiske og årstidsvariasjoner i sykdommens utbredelse. I tillegg må den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus vurderes.

  Aktuelle vaksiner

  REISEMÅL

  GRUPPE I

  GRUPPE II

  Jordan, Palestinske områder

  dTP-IPV* Hep A

  dTP-IPV* Hep A (Hep B) (Tyf) (Rab)

  Israel

  dTP-IPV*

  dTP-IPV* Hep A (Tyf) (Rab)

  Forkortelser for aktuelle reisevaksiner
  · dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine
  · Hep A: Hepatitt A-vaksine
  · Hep B: Hepatitt B-vaksine
  · MenACWY: Meningokokk A+C+W+Y konjugatvaksine
  · Rab: Rabiesvaksine
  · Tyf: Tyfoidvaksine
  · BCG: Tuberkulosevaksine
  · Influensa: Influensa sesongvaksine

  * Alle bør være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

  Det anbefales at vaksinasjon av Hepatitt A gjøres ca 4 uker før avreise. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål.

  Mer informasjon på: https://www.fhi.no/sv/vaksine/reisevaksiner/verden/vaksiner-ved-reise-til-midtosten/