Vandretur I Israel
Church Of The Holy Sepulchre Jlm

Vandretur i Israel og på Vestbredden med Erling Rimehaug.
Rundreise på Vestbredden og Israel.

Avreisedato

26.02.2018

Varighet

15 dager

Pris fra

27 950,-

Vandretur i Israel og på Vestbredden med Erling Rimehaug.

Jesus og disiplene gikk fra Galilea til Jerusalem før påsken. Jesus visste at han vandret mot døden, men også fullbyrdelsen av sin oppgave. Vi skal vandre den samme veien som en forberedelse til påsken i år. Turen går fra Jesu hjemby Kapernaum til hans fødeby Nasaret. Derfra skal vi gå gjennom Samaria, ned i Jordandalen til Jeriko og så samme vei som den barmhjertige samaritan opp til Jerusalem

Det blir en pilegrimsvandring med daglige tidebønner og bibellesninger. 

Turen krever rimelig bra fysisk form. Dagsetappene er mellom 13 og 20 km, for det meste på stier eller grusveier, delvis i terrenget. Høydeforskjellen mellom turens topp-punkt ved Aqraba og bunnpunkt ved Jeriko er 1200 meter, mellom Kapernaum og Nasaret 550 meter, så det blir en del bakker opp og ned.  

Dag 1

Mandag 26. februar

Avreise fra Oslo kl. 12.15, ankomst i Tel Aviv kl. 23.30. Vi blir kjørt direkte til Tabgha Pilgerhouse for overnatting. 

Saligprisningensberg

Dag 2

Tirsdag 27. februar

Vi begynner dagen i synagogen i Kapernaum og vandrer så langs Genesaretsjøen til Tabgha som tradisjonen knytter til at Jesus mettet 5000. Derfra går vi til Saligprisningens berg hvor vi leser fra Bergprekenen, før vi fortsetter turen til Ginosar. Der blir det middag og overnatting på Kibbutz Ginosar. Hele etappen er 13,6 km.

Israel Traakk Videre

Dag 3

Onsdag 28. februar

Denne dagen går vi videre langs sjøen fra Ginosar via Maria Magdalenas hjemby Magdala til Hamam, og opp dalen langs det mektige Arbelfjellet til Lavi. (ca. 22 km). Middag og overnatting på Kibbutz Lavi 

Nasaret Village Esel

Dag 4

Torsdag 1. mars

Vi fortsetter til Horns of Hattin der Saladin slo korsfarerne i 1187, og går så videre oppover til Kana, der Jesus gjorde vann til vin. Turen er på 14,4 km. Fra Kana tar vi buss til Nasaret. Vi spiser middag på St. Gabriel Hotel der vi skal overnatte.

Israel Bebudelseskirken Nasaret Jomfu Maria Grotten

Dag 5

Fredag 2. mars

Det blir sightseeing i Nasaret med besøk til både den ortodokse og katolske kirken viet Marias bebudelse. Vi kjører så over grensen til de palestinske områdene og inn til Jenin, der vi besøker flyktningeleiren med Freedom Theater og overnatter på hotell. 

Israel Blomst Brunstad

Dag 6

Lørdag 3. mars

Vi kjører til landsbyen Faqua og fortsetter til fots i åsene til den kristne byen Zababdeh. Her blir det middag og overnatting i private hjem. Etappen denne dagen er på ca 20 km. 

Blomst Eingedi

Dag 7

Søndag 4. mars

Vi begynner dagen med å besøke gudstjenesten i den katolske kirken i Zababdeh. Dagens etappe er på 15 km, og går gjennom de samariske åsene. Utpå ettermiddagen går vi ned en bratt skråning mellom drivhus til flyktningeleiren Al Faraa, hvor det blir overnatting i private hjem. 

Mount Ebal Near Nablus 1

Dag 8

Mandag 5. mars

Dagens tur er på ca 15 km og går fra appelsinlundene ved kilden i Faraa oppover stadig goldere åser med utsikt over dype kløfter og høye fjell, inntil vi kommer til utkanten av Nablus. Mennene har mulighet for et bad i byens flere hundre år gamle tyrkiske bad, deretter er det middag og overnatting på hotell.

Vandretur I Israel

Dag 9

Tirsdag 6. mars

Denne dagen tilbringer vi i Nablus. Vi starter dagen ved Sykars brønn, der Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Derfra drar vi opp på fjellet Garisim og hilser på dagens samaritanere.  

Etter lunsj er det omvisning i den ottomanske gamlebyen fra 15-1600-tallet og tyrkisk bad for kvinnene. 

Jordan

Dag 10

Onsdag 7. mars

Vi kjører bil gjennom israelsk sjekkpunkt til landsbyen Awarta sørøst for Nablus. Vi går opp til turens høyeste punkt, 800 moh, der det er praktfull utsikt over Samaria. Videre går vi ned til Aqraba, der det blir lunsj hos kvinnekollektivet. Vi fortsetter gjennom olivenlunder med utsikt ned mot Jordandalen. Dagens vandring er på 20 km, og målet er Duma, med middag og overnatting i privathus. 

Wadi2

Dag 11

Torsdag 8. mars

Denne dagen skal vi gå ca 18 km. Turen går ned den dramatiske Wadi Auja. Dette er en trang fjellkløft der stien slynger seg mellom store steinblokker eller går høyt oppe i fjellsidene. Vi ender nede i den varme og tørre Jordandalen, like ved Aujakilden. Derfra blir vi kjørt med bil til Jeriko. Overnatting på hotell i Jeriko

Bading I Dodehavet

Dag 12

Fredag 9. mars

Omvisning i Jeriko. Vi ser på det gamle morbærtreet og besøker Jordanelva der Jesus ble døpt. Lunsj ved klosteret oppe i skråningen av Fristelsens berg. Det vil også bli mulighet for et bad i Dødehavet. Middag og overnatting i Jeriko. 

Dag 13

Lørdag 10. mars

I dag går vi den eldgamle pilegrimsveien opp den trange kløfta Wadi Quelt til St. Georg-klosteret. Dette er stedet hvor Jesus fortalte om at en mann ble angrepet av røvere og berget av den barmhjertige samaritan. Ovenfor klosteret blir vi hentet med bil, som kjører oss til hotellet i Jerusalem for middag og overnatting på Hotel Montefiore. 

Israel Div Jerusalem 5

Dag 14

Søndag 11. mars

Etter frokost blir det en dag i Jesu fotspor i Jerusalem. Vi kjører opp til Oljeberget, vandrer herfra ned til Getsemane før turen går over Kedronbekken inn til Løveporten. Derfra følger vi Via Dolorosa til Gravkirken. Vi besøker også Klagemuren før vi avslutter med en samling i den nydelige gravhagen. Middag og overnatting på Hotel Montefiore i Jerusalem 

Flybillett Israel

Dag 15

Mandag 12. mars

Hjemreisedag. Buss fra gjestehuset til Ben Gurion flyplass tidlig på morgenen. Avreise fra Tel Aviv kl. 08.50, via Istanbul til Gardermoen kl. 16.55. 

Priser og betingelser

Pris fra 27 950,-

Tillegg for enkeltrom: 4900,-

Tilslutningsbilletter fra andre flyplasser i Norge på forespørsel 

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flybillett fra Oslo-Tel Aviv t/r, busstransport ihht. program. 
 • 14 overnattinger på hotell/gjestehus/private hjem/telt,  
 • Måltider: 14 frokoster, 12 lunsjpakker,13 middager  
 • Engelsktalende guide og norske reiseledere. 
 • Transport av bagasje underveis. 
 • Inngangspenger ihht. turprogrammet. 

Prisen inkluderer ikke

 • Øvrige måltider, og drikke til maten, forsikringer, 
 • Enkeltrom og tips til lokalguide, hotell og sjåfør (ca. USD 115 pr. person). 
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.