Påsketur til Madagaskar
Velkommen til påskefeiring i Morondava!

Avreisedato

21.03.2018

Varighet

15 dager

Pris fra

24 800,-

Dag 1

Onsdag 21. mars

Avreise fra Oslo i løpet av ettermiddagen, på vei til Madagaskar mellomlander vi i Stockholm og i Addis Abeba. 

Dag 2

Torsdag 22.mars

Ankomst Madagaskar etter lunsj, vår sjåfør møter oss på flyplassen. Vi kjører inn til sentrum av hovedstaden og blir innlosjert på et trivelig hotell i sentrum. 

Dag 3

Fredag 23. mars

Etter en god frokost og spennende inntrykk fra en millionby som våkner til liv, reiser vi 170 km sørover innlandsplatået til Antsirabe. En nydelig tur i vakkert landskap og gjennom pittoreske småbyer. Her ønsker vi å overnatte på kultursenteret Lovasoa.

Dag 4

Lørdag 24. mars

Dagen i Antsirabe; byen som den norske misjonæren Rossaas var med å grunnlegge og som er et viktig knutepunkt på Madagaskar. Vi blir kjent i byen og med den gassiske ungdomskoret "Normal Gospel".

Dag 5

Søndag 25. mars

Vi feirer Palmesøndag i hovedkatedralen i Antsirabe. Etter lunsj sightseeing i byen og området rundt. 

Dag 6

Mandag 26. mars

Besøk til kirkens sosiale arbeid blant fattige og uteliggere. Vi besøker også lokale håndarbeidsbedrifter og opplever folkelivet og stemningen i byen.

Dag 7

Tirsdag 27. mars

Fra Antsirabe kjører vi noen timer vestover til Miandrivazo. Vi kjører gjennom den vakre Betafo dalen. Landskapet og arkitekturen endrer seg, det blir varmere  været. 

Dag 8

Onsdag 28. mars

Siste etappe ut til kystbyen Morondava. Den tropiske stemningen og den gode havbrisen er ikke til å ta feil av! Det blir nok tid til et ettermiddagsbad eller en spasertur på stranda før solnedgang i vest.

Dag 9

Torsdag 29. mars

Skjærtorsdag besøker vi den gamle misjonsstasjonen hvor det i dag er et sykehus, en presteskole og en døveskole. Skolene har ferie, men vi får  likevel et inntrykk av omfanget av kirkens og misjonens innsats. Vi tar så turen til det gamle sykehuset for spedalske, Bekoaka.

Om kvelden er det anledning til å være med på nattverd-gudstjeneste i hovedkirken i byen.

Dag 10

Fredag 30. mars

Langfredag. Morondava er en kystby med mange fiskere, og fiskerlandsbyen er bare et steinkast unna hotellet. Om noen ønsker å være med på en tur i en lokal pirog (utriggerkano) på kanalen eller litt ut på havet, så er det mulig. Ut på ettermiddagen tar vi turen til baobab-alleen og blir der til solnedgang!

Dag 11

Lørdag 31. mars

Påskeaften. Det vil være mulighet til å utforske byen litt på egenhånd eller sammen med reiselederne.

Dag 12

Søndag 1. april

1.Påskedag. Vi besøker fiskerlandsbyen Betania som ligger bare en kort båttur sør for selve Morondava.  Strendene her er flott og det vil være mulig å bade. Vi spiser lunsj sammen med menigheten.  

Dag 13

Mandag 2. april

Vi må forlate kysten, vi flyr tilbake til hovedstaden. Overnatting på hotell i hovedstaden. 

Dag 14

Tirsdag 3. april

Vi pakker kofferten og gjør oss klar til hjemreisen. Vi spiser lunsj ute ved flyplassen før vi setter oss på flyet og flyr hjem til Norge. 

Dag 15

Onsdag 4. april

Vi ankommer Oslo på formiddagen.