Israels historie, kultur og natur
Jerusalem Kors Tak

Påsketur til Israel
Landet der det skjedde!

Avreisedato

23.03.2018

Varighet

11 dager

Pris fra

22 950,-

Påsketur til Israel

Velkommen på Påsketur til Landet der det skjedde! – Til herlige dager i Jesu fotspor med opplevelser og fellesskap i skjønn forening. Vi begynner reisen i Netanya, videre til Galilea, beduinleir i ørkenen og avslutter med påskedager i Jerusalem. Bli med på en velsignet reise med Bibelen som reisehåndbok, i møte med Jesu land og folk. Vår venn og guide; Li Heimann blir med oss på rundreisen.

Dag 1

23. mars: Norge til Israel

Utreise med direktefly fra Oslo til Tel Aviv. (Gi beskjed på Påmeldingsskjemaet i tilfelle du ønsker annet utreisested/tilslutningsbillett). Ved ankomst blir vi møtt av vår sjåfør som tar oss til vårt hotell i Netanya, hvor vi skal bo den første natten.

Ceasarea Israel

Dag 2

24. mars: Cæsarea, Haifa, Acco

Vi begynner vår reise i Cæsarea ved havet, hvor den første hedningkristne menighet så dagens lys. Vi besøker bl.a. det romerske teateret og ser en film om byens historie. Her forkynte Peter evangeliet for hedningen Kornelius og her satt Paulus i fangenskap. Så fortsetter vi mot Israels tredje største by; Haifa, som er bygget oppover Karmel fjellet. Vi stopper ved utsikten over byen og fortsetter til hamnebyen Akko, like nord for Haifa. Her besøker vi korsfarerborgen som fortsatt ligger sentralt i byen. Så setter vi kursen mot Tiberias hvor vi skal bo de neste dagene. 

Israel Saligprisningsberget

Dag 3

25. mars: Ved og på Genesaretsjøen

Denne dagen vandrer vi i området der Jesus virket aller mest og vi opplever at søndags-skolefortellingene blir levende for oss. Dagen starter med båttur på Genesaretsjøen. Så fortsetter vi til Kapernaum, som kalles Jesu egen by, siden Han flyttet hit etter å ha forlatt Nasaret. Videre til området som kalles Tabgha, hvor Han kalte flere av sine disipler og hvor Han møtte dem igjen etter oppstandelsen. Vi avslutter dagen på Saligprisningenes berg, hvor Han holdt sin Bergpreken. 

Hyrde I Nasareth

Dag 4

26. mars: Nazareth- Village, Banias

Vi starter denne sabbaten med å reise til Jesu barndomsby Nasaret, den største arabiske byen i Galilea. Her besøker vi stedet Nazareth Village, hvor vi opplever livet som det var her på Jesu tid og Jesu undervisning blir levendegjort for oss. Så setter vi kursen mot nord, like til den libanesiske grensen. Her legger vi ut på en fin naturvandring til Israels største fossefall, i Banias Naturpark, som ligger like ved der bibelens Cæsarea Filippi lå. Dagen avsluttes med kajakktur på Jordan elven før vi reiser tilbake til Tiberias. 

Sachne

Dag 5

27. mars: Magdala, Peaxe View på Golan, Sachne

I dag begynner vi dagen med å besøke de flotte utgravningene av Magdala, byen Maria Magdalena bodde i. Her er det bl.a. funnet en synagoge fra Jesu-tid.  Så kjører vi opp på sørdelen av Golan platået og stopper ved Peace View, hvor vi har storslått utsikt over hele Genesaretsjøen. Vi vil få en helt annen forståelse av hva dette området betyr for Israels sikkerhet. Så kjører vi ned «trollsti-veien» langs grensen til Jordan og videre sørover Jordandalen til oasen Sachne. Her skal vi bade og kose oss resten av dagen.  

Dodehavet Fotter

Dag 6

28. mars: Dåpsstedet, Ein Gedi, Dødehavet, Kfar Hanokdim

I dag setter vi kursen sørover og mot Judeas ørken. Vi kjører Jordandalen og stanser i ørkenen ved Qaser ElYehud, stedet de mener Johannes døperen holdt til når han døpte Jesus. Fortsetter videre til oasen Ein Gedi, hvor bl.a. David skjulte seg for kong Saul, og går inn til fossefallet som gjør at oasen ligger der frisk og grønn midt i tørreste ørkenen. Er vi heldig ser vi noen av alle steinbukkene og klippegrevlingene som holder til her. Så blir det et bad du aldri glemmer! I Dødehavet flyter en som en kork pga. det høye saltinnholdet i vatnet, hele 33 %, og i tillegg har havet mange andre mineraler som tilsammen gjør det til et av de mest helsebringende steder i verden. Så setter vi kursen mot vårt overnattingssted, via ørkenbyen Arad til beduinleiren Kfar Hanokdim. Her blir det kameltur og middag før vi går til ro for natten. Et flott sted med fine sanitære.

Israel Masada 1

Dag 7

29. mars: Masada, Oljeberget og Getsemane

Det blir grytidlig morgen når vi i dag skal oppleve soloppgang på Masada. Bussen kjører oss til rampen på fjellborgen og vi går opp en fin sti på den vel 400 meter høye borgen. Vel oppe får vi se de utrolige utgravingene og høre den sterke historien om de jødiske selotene som holdt stand her i tre år mot den romerske hæren i år 70-73 e. Kr. Vi tar taubanen ned igjen på andre siden, hvor bussen møter oss og vi etter hvert setter kursen mot Den hellige by; Jerusalem. Vi stiger 800 meter over havet og møter den kjente utsikten over byen fra Oljeberget. Så vandrer vi samme strekning Jesus red på eselet, ned fra berget og til Getsemane hagen hvor Jesus kjempet og ba og ble tatt til fange. Så kjører vi til vårt hotell i vestre delen av byen. 

City Of David

Dag 8

30. mars: Yad Vashem, City of David og Vestmuren

Vi begynner vårt opphold i Jerusalem med å besøke Holocaustmuseet Yad Vashem, minnesmerket over de 6 mill. jødene som ble utslettet under andre verdenskrig, - av dem var det 1.2 mill. barn. En ufattelig del av vår europeiske historie. Så kjører vi mot østre delen av byen og besøker City of David, her hvor kong David grunnla Jerusalem som hovedstad for jødene for mer enn 3000 år siden. Dette ligger rett utenfor dagens bymurer og vi går deretter sammen til Vestmuren/Klagemuren. Her avslutter vi dagen, ved jødenes helligste sted; vestmuren av det som en gang var tempelet.  I dag er det Klippedomen og Al Aksa moskeen som ligger på det som en gang var Tempelplassen. I kveld begynner den jødiske påske; Pesach, som innledes med kveldens Sederaften. En spesiell ettermiddag å få lov å være ved Vestmuren. 

Israel Gravkirken

Dag 9

31. mars: Gamlebyen m/Bethesda, St. Anna kriken, Via Dolorosa

Denne sabbaten og påskedagen befinner vi oss i Gamlebyen. Vi går inn gjennom Fåreporten og besøker ruinene av Bethesda dammen, som var et kjent landemerke her på Jesu tid. Ved stedet ligger korsfarerkirken St. Anna, som ble bygget til minne om Marias mor Anna. Her er det fantastisk ti-sekunders akustikk som er vel verdt å prøve ut. Så vandrer vi deler av Via Dolorosa, smertens vei, som minner oss om Jesu lidelse på veien mot Golgata. Siste stasjon av Via Dolorosa er Gravkirken, en av verdens eldste kirker, som Helena, mor til Konstantin den store, fikk bygget over Golgata og graven. Resten av dagen er til egen disposisjon i basargatene her i Gamlebyen. 

Dag 10

1. april: 1. påskedag, Gravhagen

Det er 1. påskedag og sammen med evangeliske kristne fra store deler av verden feirer vi Oppstandelsesgudstjeneste ved en tom grav i Gravhagen! En fredelig hage i hjertet av byen, hvor lovsangen i dag toner på mange språk i løpet av flere gudstjenester. Resten av dagen er fridag. På kvelden samles vi til avskjedssamling. 

Dag 11

2. april: Hjemreise

Det er tid for å si farvel til Jerusalem og vi kjører til Ben Gurion flyplass ved Tel Aviv, hvor vi har direktefly hjem til Norge. Vi takker for turen og sier SHALOM v’lehitraot (FRED og på gjensyn) til Israel og hverandre for denne gang.

Priser og betingelser

Pris fra 22 950,-

Tillegg for enkeltrom: kr. 5280,-

Flytider:
I og med at det er direktefly har vi foreløpig ingen tider klare.

Bosteder:
23/3-24/3 Hotel Leonardo Plaza
24/3-28/3 Hotel Golan
28/3-29/3 Kfar Hanokdim
29/3-2/4 Hotel Prima Kings,

 

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r Oslo-Tel Aviv 
 • Flyavgifter (kan endre seg)
 • Hele rundreisen med alle utflukter etter programmet
 • Opphold i dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Halvpensjon dvs. frokost og middag
 • Inngangsbilletter til alle besøks steder slik det fremgår av dagsprogrammet
 • Norsk reiseledelse
 • Skandinavisktalende guide  

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med 80 USD
 • Drikke til inkluderte måltider 
 • Reiseforsikring.  
 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                                                           PLUSSREISER

  Denne turen har følgende avbestillingsregler.

  ·         Avbestilles turen innen 66 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr 500,-

  ·         Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen

  ·         Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen.

   

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

  Generelle vilkår:

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakkereiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15.

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattingssted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise.

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller.

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør.

  Påmelding og betaling

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger.

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris.

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER.

  Forbehold om prisendringer

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende.

  Avbestillings- og reiseforsikring

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillingsforsikring i tillegg til selve reiseforsikringen.

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbestilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,-                                             -          Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie(dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen.

  Pass

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reisemål.

  Diverse

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding

  Klager

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst.

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.