Etiopia Lalibela
Etiopia Landsbydame Img 2336

Rundreise Etiopia
Ortodoks påskefeiring

Avreisedato

28.03.2018

Varighet

13 dager

Pris fra

24 990,-

Rundreise Etiopia

På denne turen blir vi med på ortodoks påskefeiring, ei uke etter vår feiring. Den Etiopisk Ortodokse Kirken er en av verdens eldste kirker og statskirke helt fra år 332 til keiser Haile Selassie ble styrtet i 1974. Kirken har ca. 44 mill medlemmer. Videre er det ca. 19 mill protestanter og 34 mill muslimer i Etiopia. Landet har 10 steder på UNESCOs verdensvarliste, og vi besøker 3 av dem. Turen byr på store naturopplevelser og et dypdykk i kultur og historie som strekker som strekker seg tilbake til dronningen av Saba, besøker den gamle hovedstaden Axum med de enorme obeliskene, historiske steder og bygninger.

Etiopia Addis

Dag 1

Onsdag 28. mars

Vi flyr fra Oslo via Stockholm til Addis Ababa. 

Etiopia Hus

Dag 2

Torsdag 29. mars

Ankomst Etiopias hovedstad. Vi besøker noen av byens attraksjoner sammen med vår lokale guide. Turen går blant annet til Nasjonalmuseet som inneholder arkeologiske og historiske funn, blant annet fossilet Lucy. Etter lunsj fortsetter vi til St George katedralen, markedet Marcato og utsiktspunktet ved fjellet Entoto. 

Etiopia Lalibela Shutterstock 77349991

Dag 3

Fredag 30. mars

Tidlig om morgen flyr vi til Axum, som er en av de eldste byene i Etiopia. Her finner vi de kristne relikviene, Ark Coventant, som i følge tradisjonen ble ført hit av sønnen til dronningen av Saba. Vi skal se ruinene etter residensen til dronningen av Saba, de imponerende obeliskene og stellene som har plassert Axum på UNESCOs verdensarvliste, byens arkeologiske museum og den flotte Maria kirken. 

Temareiser Etiopia16

Dag 4

Lørdag 31. mars

Utflukt til Yeha, historisk by nord for Axum. Her finner vi blant annet nesten 3000 år gamle ruiner etter et stort palass og et utrolig godt bevarte tempel med 12 høye murer. Utover dagen vil det strømme ti tusener av pilegrimer til Axum der den største palmesøndagsfeiringa i Etiopia finner sted. Den starter lørdag ettermiddag og fortsetter til søndag formiddag. Vi deltar selvsagt. 

Etiopia Hytter

Dag 5

Søndag 1. april

Dagens mål er Gondar (355 km). Vi kjører via Tekeze Gorge og utkanten av de imponerende Simeon Mountains. Flott natur, kanskje får vi oppleve den lokale Gelada-bavianen. 

Etiopia Gondar Fasilides Slott

Dag 6

Mandag 2. april

Sightseeing i Gondar. Byen ble grunnlagt i 1635 og var hovedstad gjennom 200 år. Den er kjent for sine mange keiser palasser, et imponerende keiserlig badebasseng, nydelig restaurert av Norad, og ikke minst for Debre Berhane Selassie kirken med sine imponerende tak og veggmalerier. Den anses å inneholde noe av den fineste kunsten i Etiopia.  

Etiopia Simienfjellene 8

Dag 7

Tirsdag 3. april

Vi kjører til Gorgora, Tanasjøens nordlige havneby. Foran oss har vi en flott båttur på Etiopias største innsjø. vi går i land på noen av øyene for å besøke de kjente klostrene. Det er også et rikt fugleliv på innsjøen. Det blir en kort fottur gjennom kaffebusker og skog. Dette var falsaha jødenes kjerne område. De hevder at de hadde paktens ark med seg og oppbevarte den på ei av øyene inntil de kristne røvet den og plasserte den i Axum.

Temareiser Etiopia17

Dag 8

Onsdag 4. april

Dagen starter med utflukt til Blå Nil-fossen. Turen går gjennom små landsbyer og frodig landskap. vi må gå ca. 1 km for å komme frem til fossen. Vi går over ei fantastisk steinbru bygd av portugiserne for 400 år siden. Etter lunsj utforsker vi byen Bahir Dar.  

Etiopia Lalibela Shutterstock 504665104

Dag 9

Torsdag 5. april

Lalibela, den myteomspunne byen med de mange steinkirkene, venter oss etter en kort flytur. Kirkene ble hugget direkte ut av klippene på 1200-tallet og betegnes som monolittbygninger. I tillegg til de 11 kirkebygningene finnes det flere huler, krypter og en labyrint av tunneler og ganger. Stedet er et populært pilgrimsmål. Vi bruker dagen på å besøke ulike kirker. 

Ta med kamera, se deg for når du går og du vil få en dag du sent vil glemme. 

Etiopia Lalibela 2

Dag 10

Fredag 6. april

Dette er langfredag. Alt er stille og rolig. Kirkene er stengt fra torsdag til påskedag , unntatt for turister.  Flere muligheter til utflukter i dag. Rideturen og gåturen opp til Asheton Mariam Church, er for mange høydepunktet på rundreiser i Etiopia. Oppe ved kirken i fjellet er det stille og vi vil få tid til å sette oss ned og nyte utsikten over Lalibela og fjellområdene rundt. For de som ikke ønsker å ri, så kan en tur med buss til ei grottekirke være alternativet. Eller man kan rusle rundt i Lalibela på egenhånd. 

Temareiser Etiopia19

Dag 11

Lørdag 7. april

Vi returnerer til Addis Ababa. Ettermiddag og kveld i hovedstaden.

Etiopia Bahar Dar Foss I Blanilen 1

Dag 12

Søndag 8. april

Påskedag og det blir mulighet for gudstjeneste besøk, grytidlig morgen for dem som ønsker det og tidlig formiddag for dem som foretrekker det. Etter lunsj blir det fritid eller besøk på steder og severdigheter vi ikke har fått tid til. Under kveldens middag får vi oppleve etiopisk musikk og dans. Vi forlater Etiopia rett før midnatt.

Temareiser Etiopia11

Dag 13

Mandag 9. april

Ankomst Oslo

Etiopia Bahar Dar Foss I Blanilen 2
Etiopia Hytter
Etiopia Kaffe
Etiopia Lalibela
Etiopia Landsbydame Img 2336
Etiopisk Mat

Priser og betingelser

Pris fra 24 990,-

Tillegg for enkeltrom: 2 900,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Addis Ababa t/r.
 • All felles transport i Etiopia.
 • Overnatting i dobbeltrom inkl.fullpensjon og mineralvann til maten. 
 • Flybilletter Addis Ababa - Asosa t/r, Addis Ababa - Axum - Lalibela - Addis Ababa.
 • Inngangsbilletter til attraksjoner ifølge programmet.
 • Norske reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring.
 • Visum. 
 • Drikke.
 • Andre aktiviteter som ikke står nevnt.
 • Tips.