Etiopia Landsbydame Img 2336

Påsketur til Etiopia
Ortodoks påskefeiring

Avreisedato

28.03.2018

Varighet

13 dager

Pris fra

24 990,-

Påsketur til Etiopia

På denne turen blir vi med på ortodoks påskefeiring, ei uke etter vår feiring. Den Etiopisk Ortodokse Kirken er en av verdens eldste kirker og statskirke helt fra år 332 til keiser Haile Selassie ble styrtet i 1974. Kirken har ca. 44 mill medlemmer. Videre er det ca. 19 mill protestanter og 34 mill muslimer i Etiopia. Landet har 10 steder på UNESCOs verdensvarliste, og vi besøker 3 av dem. Turen byr på store naturopplevelser og et dypdykk i kultur og historie som strekker som strekker seg tilbake til dronningen av Saba, besøker den gamle hovedstaden Axum med de enorme obeliskene, historiske steder og bygninger.

Etiopia Addis

Dag 1

Onsdag 28. mars

Fly fra Oslo via Stockholm til Addis Ababa. 

Etiopia Hus

Dag 2

Torsdag 29. mars

Sightseeing i hovedstaden. Vi besøker nasjonalmuseet, St George katedralen, markedet Marcato og utsiktspunktet ved fjellet Entoto. 

Etiopia Lalibela Shutterstock 77349991

Dag 3

Fredag 30. mars

Tidlig om morgen flyr vi til Axum som i lange tider var Etiopias hovedstad. Vi besøker de viktigste historiske stedene, monolittparken, ruinene av dronningen av Sabas palass, arkeologisk museum og den flotte Maria kirken.  

Temareiser Etiopia16

Dag 4

Lørdag 31. mars

Utflukt til Yeha, historisk by nord for Axum. Her finner vi bl. a. nesten 3000 år gamle ruiner etter stort palass og utrolig godt bevarte tempel med 12 høye murer. Utover dagen strømmer ti tusener av pilegrimer til Axum der den største palmesøndagsfeiringa i Etiopia finner sted. Den starter lørdag ettermiddag og fortsetter til søndag formiddag. Vi blir med så langt vi orker.

Etiopia Hytter

Dag 5

Søndag 1. april

Dagens mål er Gondar. Vi kjører via Tekaze Gorge og utkanten av de imponerende Simeon Mountains. 

Etiopia Gondar Fasilides Slott

Dag 6

Mandag 2. april

Sightseeing i Gondar. Byen ble grunnlagt i 1635 og var hovedstad gjennom, 200 år. Den er kjent for sine mange keiser palasser, et imponerende keiserlig badebasseng, nydelig restaurert av Norad, og ikke minst for Debre Berhane Selassie kirken med sine imponerende tak og veggmalerier. 

Etiopia Simienfjellene 8

Dag 7

Tirsdag 3. april

Vi kjører til Gorgora, Tanasjøens nordlige havneby. Foran oss har vi en flott båttur med to stop for å besøke to øyer kirker og klostre. Det blir en kort fottur gjennom kaffebusker og skog. Dette var falsaha jødenes kjerne område. De hevder at de hadde paktens ark med seg og oppbevarte den på ei av øyene inntil de kristne røvet den og plasserte den i Axum.

Temareiser Etiopia17

Dag 8

Onsdag 4. april

Dagen starter med utflukt til Blue Nile Falls. Det blir landsbybesøk underveis og en fottur på ca 1 km for å komme frem til fossen. Vi går over ei fantastisk steinbru bygd av portugiserne for 400 år siden. Etter lunsj besøker vi bl.a. markedet i Bahir Dar. 

Etiopia Lalibela Shutterstock 504665104

Dag 9

Torsdag 5. april

Lalibela, den myteomspunne byen med de mange kirkene i fjellet, venter oss etter en kort flytur om morgenen. Vi bruker dagen på å besøke ulike kirker som er hogd ut i fjellet. 

Ta med kamera, se deg for når du går og du vil få en dag du sent vil glemme. 

Etiopia Lalibela 2

Dag 10

Fredag 6. april

Dette er langfredag. Alt er stille og rolig. Kirkene er stengt fra torsdag til påskedag , unntatt for turister.  Flere muligheter til utflukter i dag. Rideturen og gåturen opp til Asheton Mariam Church, er for mange høydepunktet på rundreiser i Etiopia. Oppe ved kirken i fjellet er det stille og vi vil få tid til å sette oss ned og nyte utsikten over Lalibela og fjellområdene rundt. For de som ikke ønsker å ri, så kan en tur med buss til ei grottekirke være alternativet. Eller man kan rusle rundt i Lalibela på egenhånd. 

Temareiser Etiopia19

Dag 11

Lørdag 7. april

Vi returnerer til Addis Ababa. Ettermiddag og kveld i hovedstaden.

Etiopia Bahar Dar Foss I Blanilen 1

Dag 12

Søndag 8. april

Påskedag og det blir mulighet for gudstjeneste besøk, grytidlig morgen for dem som ønsker det og tidlig formiddag for dem som foretrekker det. Etter lunsj blir det fritid eller besøk på steder og severdigheter vi ikke har fått tid til. Under kveldens middag får vi oppleve etiopisk musikk og dans. Vi forlater Etiopia rett før midnatt.

Temareiser Etiopia11

Dag 13

Mandag 9. april

Ankomst Oslo

Etiopia Bahar Dar Foss I Blanilen 2
Etiopia Hytter
Etiopia Kaffe
Etiopia Lalibela
Etiopia Landsbydame Img 2336
Etiopisk Mat

Priser og betingelser

Pris fra 24 990,-

Tillegg for enkeltrom: 2 900,-

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Addis Ababa t/r.
 • All felles transport i Etiopia.
 • Overnatting i dobbeltrom inkl.fullpensjon og mineralvann til maten. 
 • Flybilletter Addis Ababa - Asosa t/r, Addis Ababa - Axum - Lalibela - Addis Ababa.
 • Inngangsbilletter til attraksjoner ifølge programmet.
 • Norske reiseledere.

Prisen inkluderer ikke

 • Reiseforsikring.
 • Visum. 
 • Drikke.
 • Andre aktiviteter som ikke står nevnt.
 • Tips.