Opplev Israel, Bibelens land

Avreisedato

21.11.2018

Varighet

9 dager

Pris fra

17 430,-

Opplev Israel, Bibelens land

Landet med de dype historiske røttene. Landet der så mye viktig hendte. Israel – et spill levende, moderne samfunn. Det jødiske folket er stadig like fascinerende. Vi gleder oss til et nytt besøk, og vi håper at du vil bli med oss. Aud & Asbjørn

Dag 1

Onsdag 21. november: Norge - Israel

Avreise Gardermoen        KL. 11.40    TK 1752 

Ankomst Istanbul              kl. 17.30 

Avreise Istanbul                 kl. 20.30’     TK 864 

Ankomst Tel Aviv              kl. 21.35 

Her venter buss og guide som tar oss til vårt hotell Metropolitan i Tel Aviv. 

Lett måltid. 

Dag 2

Torsdag 22. november: Tel Aviv - Tiberias

Vi kjører nordover langs Middelhavet og stopper i Caesarea som var romernes hovedby i Israel på Jesu tid. Vi ser det romerske teateret, restene av kong Herodes palass, Hippodromen og litt av restene fra byen som den var på 1200 tallet. Fortsetter til Karmelfjellet og Mmuchraka, stedet hvor profeten Elias holdt til og kjempet mot de falske profetene. Så kjører vi over Harmageddon sletten og opp til Nasarat hvor vi besøker Bebudelseskirken og Fjellet hvor tradisjonen sier at folket ville styrtet Jesus utfor stupet (Luk.4.). Så siste etappen ned til Tiberias ved Genesaretsjøen og vårt hotell.

Frokost Middag

Dag 3

Fredag 23. november: Genesaretsjøen omegn

Vi begynner dagen med besøk i Magdala, hjembyen til Maria Magdalena ved Genesaretsjøen. Fortsetter opp til Bergpreken-stedet og herfra spasere vi ned til, Mensa Kristi hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Fortsetter til Kapernaum – Jesu egen by. Deretter over til «hin side» - østsiden av sjøen til kibbutz Eine Gev hvor vi spiser lunsj og Peters fisk står på menyen. Herfra tar vi båt tilbake til Tiberias.

Frokost Lunsj Middag

Dag 4

Lørdag 24. november: Nordre Israel

Bussen tar oss opp langs Naftalifjellene langs den Libanesiske grensen. Vi stoppe ved kibbutz Misgav Am hvor vi får høre hvordan den israelske hæren sloss mot Hisbollah. Så til Caesarea Filippi for et besøk. Deretter opp på Golan platået og opp på Ben Tal, 1165 moh, og sørover på Golan til Freds-utsikten hvor vi har en fantastisk utsikt over Genesaretsjøen, ned Yarmuk dalen (Goghopens dal) tilbake til Tiberias.

Frokost Middag

Dag 5

Søndag 25. november: Dødehavet-Jerusalem

Vi setter kursen ned Jordan dalen og stopper i Jeriko hvor vi ser bymurene og Elias kilden. Fortsetter over til Jordanelven ved Betania(byen lå i Perea på østsiden av elven) som etter all sannsynlighet Jesus ble døpt av Johannes i elven Jordan. Passerer Qumran, ser grottene fra veien og får høre historien om Dødehavsrullene. Så til Masada borgen hvor taubanen tar oss opp 411 m.o.h og får høre om jødenes/zelotenes kamp mot romerne i år 70 – 73 e.kr. Så til bading i Dødehavet før vi setter kursen opp til Jerusalem og vårt hotell.

Frokost Middag

Dag 6

Mandag 26. november: Jerusalem

På vår første dag i Jerusalem begynner vi ved Betesda Dam. Så til Gabbata hvor Jesus ble domfelt av Pontius Pilatus, Går Via Dolorosa til Gravkirken. Fortsetter ned til Klagemuren og til Da-vidsbyen med Ofel Høyden hvor kong David hadde sitt palass. Deretter spaserer vi ned gjennom Warren Shaft til Gihon kilden hvor kong Salomo ble salvet til konge. De som ønsker kan fortset-te gjennom Hisekiastunnellen til Siloah dammen. Tunellen er 530 meter lang og det renner vann i tunellen så dere må ha fottøy som tåler vann og lommelykt. Vi samles ved Siloah dammen.

Frokost Middag

Dag 7

Tirsdag 27. november: Jerusalem

Bussen tar oss til Oljeberget hvor vi har en fantastisk utsikt til områdene omkring Jerusalem, spaserer ned til Tårekirken hvor Jesus etter tradisjonen satt sammen med disiplene og hvor Jesus gråt over byen. Spaserer videre ned til Getsemane hvor vi minnes det som skjedde her. Så tar bussen oss til Betlehem og Hyrde-marken og besøker Yad Vasheim, minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig.

Frokost Middag

Dag 8

Onsdag 28. november: Jerusalem

Vi begynner dagen i Gordons Golgata ved den tomme grav. Resten av dagen fri i Jerusalem.

Frokost Middag

Dag 9

Torsdag 29. november: Israel - Norge

Vi kjører fra hotellet ca. 05:15 til flyplassen, en tur på ca. 40 min. 

Avreise Tel Aviv                  kl. 08.55    TK 865 

Ankomst Istanbul               kl. 12.20 

Avreise Istanbul                  kl. 14.25    TK 1753 

Ankomst Gardermoen       kl. 16.30 

Priser og betingelser

Pris fra 17 430,-

Tillegg for enkeltrom: 4.975,-

Bestill

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Tel Aviv med retur. 
 • Assistanse på flyplassen i Tel Aviv ved ankomst og avreise. 
 • Transport flyplass - hotell - flyplass. 
 • Opphold på hotell i dobbeltrom. 
 • Båttur på Genesaretsjøen. 
 • Taubane til Masada. 
 • Frokost og middag alle dager. 
 • Lunsj i Ein Gev. 
 • Rundreise ifølge det oppsatte program. 
 • Inngangspenger til severdighetene. 
 • Skandinavisk talende guide på rundturen. 
 • Flyskatt i totalbeløpet (kan forandres.) 
 • Norsk reiseledelse. 

Prisen inkluderer ikke

Tips til guide, sjåfør og hoteller. USD 63.- pr. person 

Øvrige måltider og drikke til maten. 

Tipset legges i en konvolutt og gis til reiseleder ved avreise. 


 • Betingelser for denne turen

  Avbestillingsvilkår D                   Plussreiser

  Denne turen har følgende avbestillingsregler. 

  • • Avbestilles turen innen 90 dager før avreisedato, belastes et gebyr på kr. 500,- 
  • • Avbestilles turen mellom 89 dager og 66 dager før avreisedato, tilbakebetales ikke depositum 
  • • Avbestilles turen mellom 65 og 36 dager før avreise, kreves 30 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mellom 35 dager og 15 dager, kreves 50 % av turprisen 
  • • Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. 

  Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid. 

  Generelle vilkår: 

  PLUSSREISER sine vilkår baserer seg på ”Lov om pakkereiser” av 25.08.95 med senere endringer og forskrifter, samt ”Alminnelige vilkår for pakke-reiser” utarbeidet av Virke Reise Utland og Forbrukerombudet gjeldene fra 01.01.15. 

  PLUSSREISER forplikter seg til å gjennomføre turene etter de oppsatte program så langt det er praktisk mulig. Ved uforutsatte hendelser, eller «force majeure» kan det bli aktuelt å foreta programendringer som for eksempel omlegging av reiserute, bytt av transportmiddel, overnattings-sted, endring av turteam, droppe severdigheter/besøkssted o.l. PLUSSREISER kan avlyse turen/avgangen dersom det blir for få påmeldte. Dette bestemmes ca 5 uker før avreise. 

  På reiser i andre verdensdeler kan det forekomme endringer i programmet pga kulturelle forskjeller. 

  Den reisende har plikt til å selv sette seg inn i vilkår og informasjon tilsendt fra turoperatør. 

  Påmelding og betaling 

  Påmelding skjer via vår hjemmeside eller ved å kontakte PLUSSREISER sine kontor eller til våre bestillingsagenter i Haugesund og Stavanger. 

  Du regnes som påmeldt når din bestilling har nådd oss. Om du ønsker å trekke deg fra en tur gjelder generelle avbestillingsregler selv om du ikke har betalt inn depositum/turpris. 

  Etter påmelding vil kunden motta en bekreftelse med en todelt faktura fra PLUSSREISER. 

  Forbehold om prisendringer 

  Turprisen gjelder de ytelser som er oppsummert i fakta om turen. Prisen er kalkulert med de valutakurser som var gjeldende ved produksjon av turen. Dersom det blir vesentlige forandringer i valutakursene, devaluering el.l. forbeholder vi oss retten til å justere prisene. Det samme gjelder uforutsatte avgiftsforhøyelser, nye skatter, endring av flyskatter eller lignende. 

  Avbestillings- og reiseforsikring 

  Alle reisende må ha reiseforsikring. Den reisende er selv ansvarlig for å tegne de forsikringer som ønskes. Vi anbefaler alle å tegne en avbestillings-forsikring i tillegg til selve reiseforsikringen. 

  Avbestillingsforsikring kan bestilles hos Plussreiser ved påmelding og betales samtidig med depositumet. Avbestillingsforsikring kan ikke etterbe-stilles etter at depositumet er innbetalt. Den blir ikke refundert ved avmelding. 

  Pris for avbestillingen er 5% av turprisen, minimum kr 500,- 

  - Forsikringen dekker fri avbestilling ved sykdom/død hos den reisende selv, personer i hans/hennes husstand eller nærmeste familie (dvs. ektefelle, samboer, foreldre, barn, svigerforeldre eller søsken). Dette må bekreftes med legeattest som må fremlegges senest 1 måned etter avreisedagen. 

  Pass 

  Vær oppmerksom at på reiser utenom Schengen/EU må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedato. Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere i våre programmer. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til aktuelt reise-mål. 

  Diverse 

  Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding 

  Klager 

  Dersom noen ønsker å fremsette klage, må dette gjøres umiddelbart til reiseleder. I tillegg må det sendes skriftlig begrunnet klage til PLUSSREISER v/daglig leder, innen fire uker etter hjemkomst. 

  Vi tar forbehold om trykkfeil i turprogrammet.